A apărut cafeaua făcută exclusiv din usturoi

Articol de GSP marti, 31 octombrie 10:06

Când savurăm o ceașcă de cafea, ultimul lucru la care ne ducem cu gândul este usturoiul. Lucrurile nu stau deloc așa în cazul japonezului Yokitomo Shimotai, proprietarul unei cafenele din Aamori, Japonia, care a inventat o "cafea" făcută exclusiv din această plantă.



El susține că în urmă cu 30 de ani a încercat să gătească o cremă de usturoi, dar a uitat-o pe aragaz, iar rezultatul a fost un lichid maroniu, pe care a avut curiozitatea chiar să-l guste. A simțit că rezultatul erorii din bucătărie are oarecum gust de cafea.

După ce s-a pensionat și și-a deschis respectivul local, și-a amintit de rețata de cafea inventată din greșeală, a mai adăugat câteva ingrediente și a pus la vânzare cafeaua făcută din usturoi.

"Pot să garantez că e făcută în cea mai mare parte din usturoi și nu conține nici urmă de cofeină. Poate fi băută astfel și de cei alergici la cofeină. Cafeaua are succes pentru că cei mai mulți o cumpără din curiozitate", a declarat Yokitomo Shimotai.

 A apărut cafeaua făcută exclusiv din usturoi