A fost arestat după ce a postat mesajul "Bună dimineața!" pe Facebook

Articol de GSP marti, 24 octombrie 09:53

Poliția din Israel a reținut un bărbat din Palestina, după ce acesta a postat pe Facebook mesajul "Bună dimineața!". Ghinionul acestuia a fost că algoritmul rețelei de socializare a tradus altceva. Mai exact, pe Facebook a apărut mesajul... "Atacați-i!". :)



Palestinianul a postat o poză cu el rezemat de un buldozer în colonia israeliană Beitar Ilit, acolo unde lucrează. Fotografia era însoțită de sintagma în arabă "Bună dimineața", însă algoritmul de traducere al Facebook l-a interpretat precum "atacați-i" în ebraică și "faceți-le rău" în engleză. Este inexplicabil cum a fost posibilă o astfel de eroare de traducere, având în vedere lipsa oricărei asemănări între expresia în arabă și traducerea ei în ebraică și în engleză.

Poliţia a confirmat apoi că bărbatul din Palestina a fost reținut din greșeală, însă nu a oferit detalii suplimentare. "Acum câteva zile, un palestinian a fost arestat pentru interogatoriu, sub suspiciunea de incitare la violență prin intermediul paginii sale de Facebook. Persoana în cauză a fost eliberată imediat", a declarat Luba Samri, purtător de cuvânt al poliției israeliene.

Postarea de pe Facebook a fost, între timp, ștearsă.