Acesta este orașul în care nu ai voie să traversezi în timp ce te uiți la telefon!

Articol de GSP luni, 30 octombrie 09:00

Telefoanele mobile pun de multe ori viețile oamenilor în pericol, atunci când sunt folosite necorespunzător. Pentru a preveni accidentele, autoritățile din Honolulu ( Hawai, SUA) au interzis traversarea străzii în timp ce te uiți la telefon.



Altfel, oricine riscă o amendă ce pornește de la 35 de dolari, iar în caz de recidivă, amenda crește până la 75 - 99 de dolari. Honolulu este primul oraș american care ia măsuri împotriva oamenilor care traversează strada şi în loc să fie atenţi la maşini, sunt concentraţi cu smartphone-urile.

"Niciun pieton nu are dreptul să traverseze o stradă privind telefonul mobil", scrie în legea respectivă. Legea va permite polițiştilor să-i amendeze pietonii care-și verifică telefoanele în timp ce traversează strada din oraș. "Este o legislație emblematică care ridică miza din punctul de vedere al securității", a declarat Brandon Elefant, membru al consiliului municipal din Honolulu.

Anul trecut, 6.000 de pietoni au fost omorâţi de mașini, cu aproximativ 11% mai mult decât în 2015 și cu 22% mai mult decât în 2014, iar această lege a fost special creată pentru a proteja oamenii. Conform Organizației Mondiale a Sănătății mai mult de 270.000 de pietoni mor anual în accidente rutiere în toată lumea.