Astronauții încă mai poartă pampers. Dacă ai o idee mai bună, primești 30.000 de dolari

30.000 de dolari pentru cine găsește un înlocuitor pentru pampers-ul astronauților ► Foto: notizie.delmondo.info (30.000 de dolari pentru cine găsește un înlocuitor pentru pampers-ul astronauților ► Foto: notizie.delmondo.info)   Galerie foto (3)

Articol de GSP marti, 29 noiembrie 10:16

Cu nevoile organismului uman nu poți să te pui. Chiar și astronauții de la NASA au fost nevoiți să se recunoască, cel puțin până acum, învinși.



Cu toate că au fost investite milioane de dolari în crearea de noi costume pentru astronauți, nu s-a putut rezolva o problemă esențială, cea a nevoilor fiziologice ale astronauților.

De aceea, în timpul misiunulor în exteriorul navelor, este folosit un simplu pampers. Însă, dacă un astronaut ajunge să stea cu pampers-ul folosit câteva zeci de ore, atunci există o problemă pentru că pot apărea infecții.

De aceea, NASA a lansat un concurs pentru rezolvarea acestei probleme, iar cine va putea proiecta un dispozitiv special pentru costumul astronauților, va primi 30.000 de dolari. Concursul este deschis până pe 20 decembrie. Dispozitivul pentru nevoile astronauților trebuie să poată fi atașat costumului și ultetior dat jos într-un timp de maximum 5 minute.

Astronauții încă mai poartă pampers. Dacă ai o idee mai bună, primești 30.000 de dolari
30.000 de dolari pentru cine găsește un înlocuitor pentru pampers-ul astronauților ► Foto: notizie.delmondo.info