SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MARELE PREMIU AL RUSIEI

A spart gheața pe litoral » Finlandezul Valtteri Bottas a reușit prima victorie din carieră în fața a 80.000 de ruși

Momentul în care Valtteri Bottas țâșnește la start și îi depășește pe cei doi piloți Ferrari de pe prima linie // FOTO Reuters
Momentul în care Valtteri Bottas țâșnește la start și îi depășește pe cei doi piloți Ferrari de pe prima linie // FOTO Reuters

Articol de - Publicat luni, 01 mai 2017 00:00

Finlandezul Valtteri Bottas a reușit prima victorie din carieră în fața a 80.000 de ruși, mulțumiți de cele văzute. Cel mai satisfăcut era însă președintele Putin, cu care învingătorul a avut un dialog amuzat la final.

Toată lumea aștepta o victoria Ferrari la Soci. Vettel pleca din pole-position, iar spatele îi era asigurat de Kimi Raikkonen. Mai mult de atât, Lewis Hamilton pleca în cursă de pe locul 4, imediat după Valtteri Bottas.

Numai că finlandezul, proaspăt instalat la Mercedes, a răsturnat calculele hârtiei. Înainte de primul viraj, Bottas i-a depășit pe rând pe cei doi piloți Ferrari.

A venit apoi intervenția Safety Car după acroșajul dintre Romain Grosjean și Jolyon Palmer, terminat cu abandonul celor doi, iar ierarhia ar fi putut să se schimbe după ieșirea de pe pistă a mașinii de siguranță.

Numai că Bottas n-a cedat niciun centimetru din agoniseală, a rămas în frunte, ba mai mult, a pus și 5 secunde între el și următori. Scăpase deja de unul dintre ei, Ricciardo fiind nevoit și el să se retragă definitiv la boxe din cauza unor probleme la frâne.

La jumătatea cursei, a fost prima oprire la boxe pentru Bottas, finlandezul trecând obligatoriu pe pneurile supersoft. Pilotul Mercedes a mers ceas în continuare, nu i-a dat nicio speranță lui Vettel, chiar dacă germanul a reușit să se apropie la un moment dat la o secundă și jumătate.

N-a apucat să încerce să-l depășească pentru că Bottas a mărit ritmul în final și a câștigat fără emoții prima cursă din carieră!

Dialogul cu Putin

O victorie reușită aproape de casă pentru că de la Soci până în Finlanda sunt 2.000 de kilometri. Un succes obținut în fața a 80.000 de spectatori, motiv de mândrie pentru țarul Putin, care, la finalul cursei, în dialogul purtat de către președintele Rusiei cu cei trei piloți care urmau să urce pe podium, le povestea acestora că în Soci au fost epuizate toate locurile de cazare.

"Asta înseamnă că va trebui să construiți mai multe hoteluri" a fost remarca curajoasă a lui Bottas, aprobată însă de Putin: "Nu e o problemă pentru noi".

Una peste alta, și Vettel se poate declara mulțumit de cele întâmplate deoarece între el și Hamilton sunt acum 13 puncte.

2013a fost anul debutului lui Valtteri Bottas în Formula 1, finlandezul evoluând pentru Williams, echipă de care s-a despărțit în această vară pentru a semna cu Mercedes

28de ani urmează să împlinească Bottas pe data de 28 august

12podiumuri a reușit Bottas în Formula 1, din 2013 și până în prezent

clasamente cursa echipe rusia

clasament piloti rusia

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează