SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MARE PREMIU AL JAPONIEI

Frustrările lui Hamilton » Lui Lewis nu i-a ieșit cursa de urmărire, iar Rosberg s-a impus și în Japonia

Nico Rosberg sărbătoreşte în prim-plan, Lewis Hamilton îşi salută fanii de pe treapta a treia a podiumului // FOTO Guliver/GettyImages
Nico Rosberg sărbătoreşte în prim-plan, Lewis Hamilton îşi salută fanii de pe treapta a treia a podiumului // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 10 octombrie 2016 00:00

Rosberg a câștigat pentru prima oară în carieră la Suzuka și a devenit favoritul pentru titlul mondial, cu 4 curse înainte de final.

Hamilton a ratat startul și nu mai poate să dea vina și acum pe inginerii săi, așa cum s-a întâmplat în Malaiezia, săptămâna trecută, după ce i-a luat foc motorul.

Nico Rosberg a plecat excelent în cursă, din pole position, însă Lewis Hamilton, imediat în spatele său, a ratat complet startul, coborând până pe locul 8. Două monoposturi identice Mercedes.

Dacă în Malaiezia, motorul mașinii lui Hamilton a luat foc, probabil nefiind vina britanicului, care s-a grăbit să-și acuze inginerii că din cauza lor a abandonat, ieri, la Suzuka, același Hamilton n-a putut să plece de pe loc.

A cui o fi vina și de această dată? A profitat toată lumea de eroarea lui Lewis. Max Verstappen a urcat pe locul doi, iar Pérez, Ricciardo, Vettel, Hulkenberg și Raikkonen n-au ratat nici ei ocazia să avanseze.

La un moment dat, Pérez era pe 3, poziție care a fost ocupată în cele din urmă de Vettel, scăpat teafăr, atât el, cât și monopostul, după ce era să se acroșeze cu colegul Raikkonen.

Cursă de urmărire pentru Hamilton

Britanicul Lewis Hamilton, după ce s-a trezit pe poziția a 8-a, a început să recupereze. În primul rând, pilotul Mercedes a intrat cu două tururi mai târziu la standuri, iar când a revenit era deja pe locul 7, ieșind în fața lui Raikkonen.

Apoi, într-un interval de numai câteva tururi, a trecut pe rând de Ricciardo, Massa și Bottas. Cu Vettel, care ocupa ultima poziție a podiumului la un moment dat, a fost mult mai ușor pentru că germanul a ales o strategie diferită, dar care s-a dovedit greșită.

În turul 29, toată lumea s-a dus la boxe pentru cel de-al doilea schimb pentru pneuri hard, însă Vettel s-a dus 6 tururi mai târziu. A optat pentru pneuri soft, mai rapide, dar n-a mai putut să facă nimic și a rămas pe locul 4, în afara podiumului.

Mai în față, Hamilton ataca poziția secundă a olandezului Verstappen. Chiar dacă s-a apropiat la mai puțin de o secundă, britanicul n-a reușit să atace decisiv.

33de puncte are acum avans Nico Rosberg în fața lui Lewis Hamilton. Mai sunt în joc încă 100 de puncte până la final

9victorii a înregistrat Nico Rosberg în cele 17 curse disputate până acum

clasament mpjaponia2

clasament mpjaponia

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează