SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MARELE PREMIU AL BELGIEI

Gură de oxigen pentru Nico » Rosberg a reușit să recupereze doar 10 puncte din diferența care-l separă de Hamilton

Rosberg sare de bucurie pe podium în aplauzele lui Ricciardo, într-un moment în care Hamilton (dreapta) tocmai îşi încheia fermoarul jachetei // FOTO Guliver/GettyImages
Rosberg sare de bucurie pe podium în aplauzele lui Ricciardo, într-un moment în care Hamilton (dreapta) tocmai îşi încheia fermoarul jachetei // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 29 august 2016 00:00

Germanul Rosberg a reușit să recupereze doar 10 puncte din diferența care-l separă de Lewis Hamilton pentru că britanicul s-a încăpățânat să termine pe podium, deși a plecat de pe penultima poziție a grilei.

Pentru Nico Rosberg ideal ar fi ca Lewis Hamilton să plece în fiecare cursă de pe ultima linie a grilei pentru că britanicul este o nucă tare indiferent de poziția la linia de start. Hamilton, numărul 21 la grilă, a recuperat fantastic și a terminat pe locul trei.

Mai mult de atât nu s-a putut pentru că Rosberg, plecat din pole-position, n-a greșit nimic, conducând de la început până la final și bifând prima victorie din carieră pe circuitul de la Spa Francorchamps.

Puștiul Verstappen a comis-o

Germanul a avut și noroc pentru că n-a fost prins în ciocnirile din startul cursei în care au fost implicați Max Verstappen, Sebastian Vettel și Kimi Raikkonen.

Vinovați au fost primii doi, olandezul pentru că n-avea ce să caute în afara pistei pe interior, iar Vettel că l-a împins pe Raikkonen, care n-a mai avut unde să se salveze pentru că a dat peste Verstappen, aflat lângă parapete.

Toți cei trei piloți au fost nevoiți să intre la boxe pentru remedierea defecțiunilor, iar rezultatele s-au văzut la final: Vettel (locul 6), Raikkonen (9) și Verstappen (11), în afara punctelor.

Magnussen, accident teribil

Kevin Magnussen ( Renault) a provocat unul dintre cele mai dure accidente din acest sezon după ce a pierdut spatele monopostului Renault la ieșirea din virajul Eau Rouge și s-a izbit violent de parapetul format din pneuri. Mașina a fost distrusă complet, însă cockpit-ul a rămas intact, iar Magnussen a părăsit locul accidentului pe picioare.

9puncte are avans Hamilton în fața lui Rosberg cu opt etape înainte de final

6victorii a reușit Nico Rosberg în acest sezon, același număr de succese fiind trecut și în dreptul coechipierului său, Hamilton

 clasament cursa echipe belgia

clasament general belgia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează