SPORTURI  »  FORMULA 1  »  FORMULA 1

Mărturisiri incredibile făcute după 23 de ani: "Mereu mă voi simți responsabil pentru moartea lui Ayrton Senna!"

Articol de GSP - Publicat luni, 06 noiembrie 2017 19:56

Adrian Newey, șeful departamentului tehnic la echipa Red Bull Racing, făcea parte din echipa celor de la Williams pe 1 mai 1994, atunci când Ayrton Senna a murit într-un teribil accident.

Văzut drept unul dintre cei mai buni proiectanți, Adrian și-a publicat autobiografia "Cum să construiești o mașină", unde recunoaște că se consideră responsabil pentru moartea fostului mare pilot.

"Indiferent de rolul jucat de coloana de direcție în producerea accidentului, nu poate fi negat faptul că acea piesă nu ar fi trebuit montată pe mașină. Am fost unul dintre cei care au proiectat o mașină în care a pierit un om mare.

Cel mai vinovat mă simt pentru faptul că am dat-o în bară cu aerodinamica mașinii. Am greșit complet trecerea de la suspensia activă la cea pasivă, rezultând o mașină instabilă aerodinamic.

Ayrton a încercat să facă lucruri de care acea mașină nu era capabilă. Dar repet, mereu mă voi simți responsabil pentru moartea lui Ayrton Senna!", a scris  Adrian Newey

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
cobra_z
cobra_z  •  07 Noiembrie 2017, 08:35
Postat de kwd2015 pe 06 Noiembrie 2017, 20:39

Senna mare pilot. Rapidul a murit. Dinamo vesnic mediocra. Cam multe adevaruri

spune pana la cap daca tot ai inceput...fii barbata ! : "Senna mare pilot. Rapidul a murit. Dinamo vesnic mediocra. U Craiova disparuta , Steaua in liga a 4-a , razboiul clonelor CSU si FCSB in liga rusinii...Cam multe adevaruri"

kwd2015
kwd2015  •  06 Noiembrie 2017, 20:39

Senna mare pilot. Rapidul a murit. Dinamo vesnic mediocra. Cam multe adevaruri

Vezi toate comentariile (2)
Comentează