SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MARELE PREMIU AL CANADEI

Strategie inteligentă » Vettel a început spectaculos cursa, însă a cedat în duelul cu Hamilton

Contrar tuturor previziunilor meteo, cursa de la Montreal a fost ocolită de ploaie, fiind prima cursă din acest sezon în care Safety Car n-a intrat pe circuit
Contrar tuturor previziunilor meteo, cursa de la Montreal a fost ocolită de ploaie, fiind prima cursă din acest sezon în care Safety Car n-a intrat pe circuit

Articol de - Publicat luni, 13 iunie 2016 00:00

Chiar dacă Vettel a început spectaculos cursa, depășindu-i în primul viraj dintr-un foc pe Hamilton și Rosberg, britanicul a mers ceas, reușind să-și dozeze mașina și cauciucurile. Hamilton a optat pentru o singură trecere pe la boxe.

Lewis Hamilton avea toate motivele să se gândească la un nou succes în Canada: câștigase de 4 ori acolo, victorie în ultima etapă, la Monte Carlo, și, nu în ultimul rând, avea pole-position.

Cu ochii la Rosberg, plecat din poziția a doua a grilei, Hamilton l-a neglijat pe Vettel, iar germanul a țâșnit direct pe prima poziție chiar în primul viraj al circuitului. Un debut fulminant al pilotului lui Ferrari, avându-l de data asta în spate pe Hamilton.

Nico Rosberg, cel cu 24 de puncte avans în clasamentul mondial al piloților, a ajuns tocmai pe locul 9 după ce a ieșit în decor în primul viraj, în urma contactului roată la roată cu Hamilton.

Vettel, Hamilton, Verstappen, Ricciardo și Raikkonen, primii 5 în prima parte a cursei. Primii care au schimbat au fost piloții Ferrari, însă Vettel a reintrat pe circuit pe locul 4. Cu pneuri noi, germanul i-a depășit pe rând pe Ricciardo și Verstappen, ajungând pe locul secund.

În turul 25, Hamilton a oprit și el la boxe, însă a revenit pe doi, iar duelul dintre el și Vettel continua. În spatele lor, Raikkonen, Ricciardo, Verstappen și Rosberg luptau pentru podium, ultimul încercând să puncteze cât mai bine pentru a se menține pe prima poziție în topul piloților.

Un singur schimb de pneuri pentru Hamilton

Vettel, cu două treceri pe la boxe, a așteptat în zadar ca Hamilton să treacă pentru a doua oară la boxe. Germanul n-a mai putut prelua șefia, britanicul mergând ceas cu aceleași cauciucuri până la turul de final, cel cu numărul 70. A rezistat 45 de tururi cu ele!

Mai mult decât atât, nici n-a slăbit ritmul, iar Vettel a fost nevoit să riște, greșind de două ori, iar britanicul a câștigat liniștit. Valtteri Bottas (Williams) a obținut locul trei, finlandezul fiind singurul pilot din toată Formula 1 care a terminat toate cele 7 curse, doar la Monte Carlo nereușind să se claseze între primii 10 piloți.

Verstappen a încântat la Montreal

Verstappen a terminat pe locul 4, deși în finalul cursei, olandezul a fost atacat de Nico Rosberg, care trecuse deja de Raikkonen şi Ricciardo. Germanul a încercat de mai multe ori să-l depășească pe Verstappen, însă olandezul a rezistat. La finalul penultimului tur, Rosberg a forţat din nou, dar a derapat şi a pierdut controlul monopostului, ieșind în decor.

2este cifra victoriilor în dreptul lui Lewis Hamilton (Monaco și Canada), obținând victoria cu numărul 45 din carieră

4succese are Nico Rosberg în acest sezon (Australia, Bahrain, China și Rusia)

cursa echipe canada

clasament piloti canada

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
schummy002
schummy002  •  13 Iunie 2016, 14:08

1. Nu doar Bottas, ci și Ricciardo + Perez + Wehrlein au completat toate cursele din 2016. 2. Nici în Bahrain nu am avut safety car.

983732924972315
Soos Vilmos  •  13 Iunie 2016, 11:04

Este a nu stiu cita oara in care strategia celor de la Ferrari duce la pierderea unor locuri fruntase sau chiar a unor curse.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează