SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MARELE PREMIU AL AZERBAIDJANULUI

VIDEO+FOTO Surpriză în Marele Premiu al Azerbaidjanului, după o cursă de urmărire fantastică! Podium inedit

Foto: Reuters +8   FOTO
Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 25 iunie 2017 18:15

Australianul Daniel Ricciardo de la Red Bull a câștigat Marele Premiu al Azerbaidjanului, după o cursă de urmărire fantastică.  

Cursă întreruptă aproape jumătate de oră, din cauza resturilor de monoposturi pe circuit, și un război total pe pistă între Hamilton și Vettel. Germanul și-a făcut singur dreptate, intrând intenționat în monopostul britanicului, după ce Lewis a făcut o manevră interzisă de regulament

Vezi AICI VIDEO cu accidentul dintre Vettel și Hamilton

Cursa de la Baku a început nebunește. Hamilton a plecat tare, însă eroul negativ a fost Valtteri Bottas, care, după ce a abordat agresiv o bordură, s-a acroșat cu Kimi Raikkonen, stârnind mânia conaționalului său. Pană pentru pilotul Mercedes, urmată de o vizită neprogramată la boxe.

Nebunia a continuat. Rusul Daniil Kvyat a abandonat și a rămas blocat pe circuit. Prima apariție a Safety Car-ului pe circuit, iar pentru Max Verstappen cursa lua sfârșit din cauza motorului. După puțin timp, Safety Car-ul a intrat din nou pe circuit din cauza unor resturi ale monopostului lui Raikkonen, care a aspirat tot ce a găsit în cale.

N-a abandonat, dar avea un tur în urmă față de ceilalți. Într-o altă zonă a circuitului, Perez și Ocon s-au acroșat și au coborât pe ultimele poziții, mexicanul fiind nevoit în cele din urmă să abandoneze.

Steag roșu

Cursa a fost întreruptă aproape 30 de minute, directorul de cursă hotărând să arate steagul roșu din cauza numeroaselor componente de pe monoposturi.

În față, Hamilton și Vettel, urmați de Daniel Ricciardo, care la un moment dat era pe poziția a 17-a.

Apoi a început războiul din Baku între Hamilton și Vettel! Dacă nu erau blocați în monoposturi, cu siguranță, șansele unei bătăi de stradă între cei doi erau foarte mari.

Totul a pornit de la o frânare bruscă sub Safety Car a lui Hamilton, manevră interzisă de regulament. Vettel a intrat involuntar în monopostul Mercedes, iar germanul a luat foc! A ajuns paralel cu Hamilton și a intrat cu mașina, de această dată voit, în cea a britanicului.

Câteva minute mai târziu, Vettel a fost informat că a primit o penalizare de 10 secunde stop-and-go pentru pilotaj periculos, dar Hamilton nu s-a putut bucura prea mult pentru că a fost chemat de urgență la boxe din cauza colierului său de protecție, aflat la baza gâtului, care dădea semne de desprindere.

Cei doi s-au întâlnit din nou pe circuit, de această dată cu Vettel în fața lui Hamilton. Miza pilotului Ferrari era acum alta, având în vedere că podiumul era departe. Vettel l-a blocat în spatele său până la finalul cursei pe Hamilton și a mai pus două puncte între el și britanic în lupta pentru titlul mondial.

Podium pentru debutantul Lance Stroll

Și uite așa a obținut victoria Daniel Ricciardo, un succes în care nu credea nici măcar australianul, după ce la un moment dat era pe locul 17. Nici lui Valtteri Bottas nu i-a venit a crede că a obținut poziția secundă, având în vedere că în turul doi era pe ultimul loc. Iar canadianul Lance Stroll de la Williams, care a reușit să prindă podiumul în Azerbaidjan la cel de-al 8-lea start în F1 la 18 ani și 8 luni, cum ar putea să explice această performanță imensă? 

5 victorii are Daniel Ricciardo (Red Bull) în Formula 1

2 este cifra punctelor adunate în clasament de către McLaren, Fernando Alonso reușind la Baku un loc 9, poziție care a adus primele puncte pentru echipa britanică

CLASAMENTUL FINAL al CURSEI: 

1. Ricciardo, 2. Bottas, 3. Stroll, 4. Vettel, 5. Hamilton, 6. Ocon, 7. Magnussen, 8. Sainz, 9. Alonso, 10. Wehrlein, 11. Ericsson, 12. Vandoorne, 13. Grosjean, 14. Raikkonen.

Clasament general:

1. Sebastian Vettel, 153 de puncte
2. Lewis Hamilton, 139 de puncte
3. Valtteri Bottas, 111 puncte

CLASAMENT CONSTRUCTORI:

1. Mercedes - 250 de puncte
2. Ferrari - 226 de puncte
3. Red Bull - 137 de puncte

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
1638805399689278
Viorel Vîrlănuță  •  26 Iunie 2017, 08:28

Golănia cea mai mare a făcut-o Hamilton care a frânat intenționat cu gândul că-i va distruge botul mașinii lui Vettel, iar germanul a ripostat prostește, pentru că dacă nu intra cu mașina în Hamilton acesta ar fi primit 10 sec. de penalizare, dar englezul nu este la prima abatere de acest gen, oricum îmi este scârbă de Hamilton să-l văd pe circuit pentru că nu-mi plac piloții trișori și meschini !

lionforever
lionforever  •  26 Iunie 2017, 00:15

*** e un miștocar infect și profită din plin de faptul că cei de la mercedes sunt favorizați de cei care iau decizii la ce se întâmplă pe pistă .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

10155192945973024
Cristi Butnariuc  •  25 Iunie 2017, 22:47

nu tin cu ferari dar nici cum a procedat Hamilton nu e corect...... de ce nu au fost penalizati si pilotii Mercedes (inclusiv Botas)

Vezi toate comentariile (4)
Comentează