SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MARELE PREMIU AL AUSTRIEI

Victorie cu huiduieli » Hamilton a câștigat Marele Premiu al Austriei, dar a fost criticat pentru acrosajul cu Rosberg

Lewis Hamilton în centrul duşului cu şampanie iniţiat de Max Verstappen (stânga) şi Kimi Raikkonen (dreapta), după a treia sa victorie din acest sezon // FOTO AFP
Lewis Hamilton în centrul duşului cu şampanie iniţiat de Max Verstappen (stânga) şi Kimi Raikkonen (dreapta), după a treia sa victorie din acest sezon // FOTO AFP

Articol de - Publicat luni, 04 iulie 2016 00:00

Lewis Hamilton a câștigat pe Red Bull Ring, însă austriecilor nu le-a convenit că favoritul lor, germanul Nico Rosberg, a pierdut prima poziție în urma unui contact cu britanicul în ultimul tur al cursei.

Război total la Mercedes după cursa desfășurată pe circuitul Red Bull Ring. Era ultimul tur, Rosberg conducea, iar Hamilton era în plasa germanului. Ambii, piloți Mercedes, ce-și mai puteau dori șefii echipei germane?

Numai că britanicului nu i-a convenit acest lucru, realizând că pentru el va urma în curând o penalizare de 10 poziții la grilă pentru că a schimbat de prea multe ori cutia de viteze a monopostului și trebuia să recupereze din diferența față de Rosberg în clasamentul pentru titlul mondial. Așa că Lewis a riscat și a iniţiat un atac decisiv în ultimul tur.

L-a depăşit pe coechipierul său, iar germanul n-a acceptat situația, ripostând. Cei doi s-au acroşat nu o dată, ci de două ori, iar în urma celui de-al doilea impact, monopostul lui Rosberg a fost avariat. Cu mașina turtită, acesta n-a mai putut nici măcar să-și păstreze un loc pe podium, fiind depășit pe rând de Verstappen (Red Bull) și Raikkonen (Ferrari).

Direcţiunea cursei a anunţat că germanul e sub investigaţie pentru că a cauzat coliziunea şi pentru că nu s-a oprit, deşi avea maşina serios afectată. Spectatorii l-au taxat pe Hamilton, deși nu i se poate imputa mare lucru, iar la festivitatea de premiere l-au fluierat copios.

Gaz pe foc a pus și reprezentantul organizatorilor, o femeie, cea care a pus întrebări fiecărui pilot aflat pe podium. Ea a fost curioasă, întrebându-l pe britanic cum comentează reacția spectatorilor. "E problema lor, nu a mea. Întrebați-i pe ei!".

Vettel, ghinionist

Sebastian Vettel a avut ghinion în Austria. Conducea cursa, iar pneul dreapta spate a explodat. Ferrari n-are nicio victorie în 2016, iar șefii echipei, în speranța unei strategii cîștigătoare, l-au lăsat pe german cât mai mut pe circuit cu aceleași pneuri. Bineînțeles, italienii nu și-au recunoscut vina, explicând că pana a fost provocată de niște resturi de monoposturi aflate pe circuit.

Abandonul lui Vettel, care în urma exploziei de cauciuc a pierdut controlul mașinii, aceasta izbindu-se de un parapet, a declanșa intrarea Safety Car-ului pe circuit. Ghinion pentru Vettel, ghinion și pentru Rosberg, care-și luase un avans considerabil față de Hamilton.

Britanicul i-a croșetat pe rând pe cei din fața lui, Ricciardo, Raikkonen și Verstappen, iar la final l-a atacat cu succes pe Rosberg.

46de victorii a adunat până acum în carieră Lewis Hamilton

9puncte îi despart acum pe Lewis Hamilton de Nico Rosberg

 clasamentu cursa austria

clsament austria

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
tihi
tihi  •  04 Iulie 2016, 11:43

Gest josnic si nesportiv..de vina sint conducatorii echipei care tolereaza asa ceva...nu e de prima data..

1638805399689278
Viorel Vîrlănuță  •  04 Iulie 2016, 11:37

Cei de la Ferrari sunt praf când vine vorba de strategii,deși pierdea peste o secundă pe tur în comparație cu Rosberg și Hamilton,*** au crezut că poate reuși să câștige făcând doar un schimb pe guma Soft.Nici cei mai mari *** din formula 1 nu pot face asemenea greșeli copilărești cum fac cei de la Ferrari în ultimul timp și Vettel putea să se claseze cel puțin pe locul 2 după cum au mers lucrurile pentru Mercedes în marele premiu al austriei!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

fancraiova
fancraiova  •  04 Iulie 2016, 09:56

Prefer aceste curse cu acrosari decit in epoca Schumacher Barrichello cand se dadea din fata sa castig Schumacher

Vezi toate comentariile (3)
Comentează