SPORTURI  »  MOTO GP  »  MOTOGP

Mutări importante în MotoGP » După Lorenzo, alți doi piloți schimbă echipa din 2017

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 19 mai 2016 17:28

Ne așteaptă schimbări importante în MotoGP din 2017. Jorge Lorenzo și Maverick Vinales vor fi în prim-plan în sezonul viitor, pentru că toată lumea așteaptă să vadă cum se vor descurca cei doi la noile echipe.

Cel care a dat startul mutărilor a fost campionul mondial en-titre, Jorge Lorenzo, 29 de ani. Din sezonul viitor, actualul pilot al Yamaha va concura pentru Ducati, echipă cu care a semnat pe doi ani.

Spaniolul va primi pe durata contractului aproximativ 25 de milioane de euro și un obiectiv pe măsură: titlul mondial la care Ducati visează din 2007, când Casey Stoner reușea să-l câștige.

O dată cu venirea lui Lorenzo la Ducati, din 2017, italienii au fost nevoiți să aleagă cu cine rămân dintre actualii doi piloți. Andrea Dovizioso, 30 de ani, și Andrea Iannone, 26 de ani. L-au ales pe primul.

Suzuki s-a mișcat rapid pentru a-l înlocui pe Vinales și a anunțat azi că a ajuns la un acord din 2017, tot pentru doi ani, cu Andrea Iannone, în prezent la Ducati.

Iannone a debutat în MotoGP în 2013, iar în 2015, la al treilea sezon la clasa regină, a încheiat sezonul pe locul 5, bifând un pole-position și trei clasări pe podium.

O altă mutare de senzație pe piața transferurilor a bifat-o Maverick Viñales, 21 de ani. Spaniolul care acum e sub contract cu Suzuki va fi, din sezonul viitor colegul legendei din MotoGP, Valentino Rossi, la Yamaha. Echipa italo-japoneză a anunțat semnarea contractului valabil în următoarele două sezoane cu spaniolul.

Valentino Rossi, 37 de ani, (Yamaha) și Dani Pedrosa, 30 de ani, ( Honda) au ales să continue pentru următorii doi ani cu actualele echipe.

Singurul pilot important care nu a anunțat ce va face din 2017 este Marc Marquez, 23 de ani. Cel mai probabil, însă, spaniolul va continua cu Honda.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close