SPORTURI  »  MOTO GP  »  MOTO GP

Valentino Rossi pleacă din pole-position în Japonia! Weekend teribil pentru Pedrosa, sperietură zdravănă pentru Lorenzo, transportat la spital, după o căzătură urâtă!

Valentino Rossi, foto: Gulliver/gettyimages.com
Valentino Rossi, foto: Gulliver/gettyimages.com

Articol de Alexandru PavelJURNALISPORT - Publicat sambata, 15 octombrie 2016 13:12

Valentino Rossi va pleca primul de pe grila de start a Marelui Premiu de la Motegi, Japonia, după ce a fost cel mai bun în calificările din această dimineață. Acesta a fost secondat de spaniolul Marc Marquez, liderul din clasamentul general.

Un alt iberic, Jorge Lorenzo, cel care a stabilit al treilea timp al calificărilor, a reușit această performanță după ce la antrenamentele libere a suferit o căzătură urâtă în virajul cu numărul 2 și a fost transportat la spital.

"Rechinul" a pierdut controlul motocicletei, fiind aruncat în afara circuitului când mai erau cinci minute până la finalul sesiunii.

A avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind transportat cu elicopterul la spital. I s-au făcut toate testele necesare pentru a afla dacă poate continua să concureze și medicii i-au dat OK-ul. Azi, în calificări, a terminat pe locul 3.

Accidentul lui Lorenzo venea la doar o zi după ce Dani Pedrosa a suferit o căzătură și mai urâtă și și-a fracturat clavicula, în timpul antrenamentelor, necesitând intervenția chirurgicală. "Baby Samurai" a ieșit din calcule pentru cursa din Japonia.

TOP 10 calificări MP Motegi:

1. Valentino Rossi 1:43:954
2. Marc Marquez +0.180
3. Jorge Lorenzo +0.267
4. Andrea Dovizioso +0.340
5. Cal Crutchlow +0.448
6. Aleix Espargaro +0.540
7. Maverick Vinales +0.585
8. Hector Barbera +1.026
9. Pol Espargaro +1.278
10. Danilo Petrucci +1.828

Diferența de puncte dintre ”Doctor” și spaniolul Marc Marquez este de 52 de puncte, cu doar patru curse rămase până la finalul sezonului, ceea ce face misiunea italianului de a-și trece în palmares al optulea titlu mondial extrem de dificilă, dar nu imposibilă.

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (1)
nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  15 Octombrie 2016, 14:32

oricum, Vale a fost si este cel mai slab la start dintre cei trei. expertul este Jorge. Rossi a fost un imens campion, dar cand privesc prezentul lui, asemenea lui Federer, ma cuprinde tristetea... exista momente in viata cand esti nevoit si trebuie sa renunti!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează