SPORTURI  »  MOTO GP  »  MOTOGP

Yamaha stă pe un butoi cu pulbere: confruntare dură între Rossi și Lorenzo!

foto: Guliver/GettyImages
foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 20 martie 2016 11:19

Nici n-a început bine ediția din 2016 a MotoGP că avem o nouă confruntare! De și mai mari proporții, de data asta, decât cea dintre Rossi și Marquez din 2015!

Valentino Rossi și Jorge Lorenzo, colegi la Yamaha, s-au contrat dur atât pe circuit, la antrenamentele libere dinaintea primei curse oficiale a anului, Marele Premiu al Qatarului, cât și în declarațiile de după.

Lorenzo, ca Rossi la Misano. Dar fără sancțiune!

De unde a pornit totul? Rossi și Lorenzo s-au contrat pe circuit, unde italianul l-a acuzat pe spaniol că a avut o conduită iresponsabilă, rulând prea încet pe o porțiune foarte rapidă, după ce abia ieșise de la boxe, iar italianul avea foarte mare viteză. La final, cei doi s-au oprit pe circuit și au discutat pe un ton ridicat câteva minute.
14584081495648
14584088030887

"Jorge a ieșit fără să se uite de la boxe, când a ajuns la primul viraj a încercat să încetinească, mi-a luat fața. M-am uitat la el încercând să înțeleg de ce. Mă așteptam să-mi ceară scuze, dar el se uita la mine ca și cum îmi zicea: "Ce dracu' vrei?!"

După ultimul antrenament liber, Valentino Rossi a vorbit cu Mike Webb, directorul de cursă în MotoGP și membru al comisiei care judecă problemele disciplinare de pe circuit, pentru a cere explicații: "Nu m-am dus la Webb să-i zic: «Sancționează-l cu un punct pe licența de pilot». I-am zis doar: «De ce eu am fost pedepsit seznul trecut și el acum nu este sancționat?»"

Italianul și-a argumentat cererea aducând în discuție incidentul din sezonul trecut, de la Misano, când a fost sancționat pentru "conduită iresponsabilă" cu un punct pe licența de pilot.

"Problema e că există un precedent. S-a întâmplat exact la fel, sezonul trecut, în calificările de la Misano, când eu am făcut aceeași greșeală. El era foarte supărat atunci pe mine, iar după calificări am primit o sancțiune de un punct pe licența de pilot. Nu înțeleg acum de ce nu l-au sancționat și pe el.

Nu spun că e corect ca el să fie sancționat, pentru că nu cred ca ar trebui, așa cum nu trebuia să fiu nici eu sancționat sezonul trecut. Dar pe mine m-au pedepsit".

Comisia a decis să nu-l sancționeze pe Lorenzo.

Lorenzo nu înțelege supărarea "Doctorului"

Lorenzo se declară mirat de reacția lui Rossi: "După părerea mea, Valentino nu are motive să se plângă. Toată lumea știe că atunci când ieși de la boxe nu te poți opri să-i lași pe ceilalți să treacă. Tot ce poți să faci e să încerci să nu încurci, asta am făcut și eu. Ce pot eu să fac? Dacă e încă supărat pe mine nu știu care e motivul"

Foc încrucișat de aroganțe

Disputa de pe circuit a fost doar preludiul scandalului dintre cei doi piloți Yamaha. În declarațiile de după calificări, cei doi au trecut la un alt nivel.

Lorenzo, care n-a semnat încă prelungirea contractului cu Yamaha, l-a înțepat pe colegul său italian: "Foarte bine că Valentino a semnat prelungirea înțelegerii pentru că nu prea mai avea alte opțiuni.

Eu sunt într-o situație foarte diferită de cea a lui Valentino. Sunt campionul mondial en-titre și având în vedere că n-am avut niciodată probleme cu echipele pentru care am concurat, am mai multe opțiuni și pot aștepta până să semnez.

Am contractul pe birou de câteva săptămâni, e ceea ce-mi doream, e mult mai bun decât cel anterior, care era deja cel mai bun din circuit, dar am decis să mai aștept până să semnez... probabil că o voi face într-o săptămână, două", a spus Lorenzo.

Declarațiile l-au înfuriat pe "Il Dottore", care i-a dat un răspuns pe măsură: "E nevoie să c**** ca să semnezi cu Ducati. Așa că eu cred că Lorenzo va continua cu Yamaha" 

Rossi a concurat pentru Yamaha între 2004-2010, apoi a petrecut doi ani dificili la Ducati, în 2011 și 2012, înainte să se întoarcă la Yamaha în 2013.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (1)
fzrapid
fzrapid  •  21 Martie 2016, 15:31

Rossi mai ai "putin" si imbatranesti si tot nu mai castigi titlul de campion mondial.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează