SPORTURI  »  NOUTATI AUTO  »  OPEL INSIGNIA GRAND SPORT

FOTO S-a lansat generația a doua de Opel Insignia » VIDEO Cum arată cele două versiuni ale sale Grand Sport (sedan) și Sports Tourer (break)

Articol de - Publicat miercuri, 05 aprilie 2017 11:27

În sfârșit, cea de-a doua generație de Opel Insignia a fost lansată, cu cele două versiuni ale sale de caroserie, Grand Sport (sedan) și Sports Tourer (break).

Modele care s-au lăsat mult timp așteptate pentru că Insignia a intrat în lumea auto în 2008. Chiar dacă între timp au fost și ceva facelift-uri, de abia acum putem vorbi de o nouă generație.

Insignia Grand Sport s-a inspirat din punctul de vedere al look-ului după conceptul Monza, o mașină futuristă cu care Opel a încântat acum acum 4 ani, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva. Sigur, nu este aceeași mașină, au dispărut portierele tip "fluture", însă acum a apărut, în carne și oase, gata de producție de serie, o mașină de familie, de tipul unui "coupe cu patru uși".

Mașina celor de la Opel are o alură dinamică (coeficientul aerodinamic este de 0.26, unul dintre cele mai bune din clasa sa). Dacă lungimea și lățimea sunt aproape aceleași cu cele ale modelului precedent, înălțimea a fost redusă cu 2,9 centimetri.

Ampatamentul e mai mare cu 9,2 centimetri, fiind creat astfel un spațiu mult mai mare pentru pasageri. Masa proprie a mașinii a scăzut cu 175 de kilograme. Noul program Opel Exclusive oferă o paletă nelimitată de culori exterioare. Capota este din aluminiu și are și o funcție activă de protejare a pietonilor în caz de accident.

Noul Opel Insignia poate fi echipată cu farurile Opel IntelliLux cu tehnologie matrix LED. 32 de module LED pentru fiecare bloc optic în parte. Versiunile cele mai puternice pot beneficia de un sistem de tracțiune integrală cu funcție de torque vectoring. Opel oferă pentru Insignia trei moduri de rulare: Tour, Sport și Normal.

La interior, Insignia beneficiază de Head-Up Display, Cruise Control Adaptiv cu frânare automată în caz de urgență, și de pachetul care păstrează banda de rulare. Sistemul OnStar a fost dezvoltat, iar acum proprietarul mașinii poate face face cu ajutorul acestuia inclusiv rezervări pentru camere de hotel sau poate căuta locuri de parcare.

Infotainment-ul oferă conectivitate cu telefoanele mobile prin interfețele Apple CarPlay sau Android Auto. Smartphone-urile compatibile se pot încărca prin inducție. Sistemul multimedia se desfășoară pe un ecran de 8 inch. Consola de bord a fost mult simplificată, iar multitudinea de butoane, cu care ne obișnuise prima generație de Insignia, a dispărut. Volanul a fost redesenat, iar pasagerii din față beneficiază de scaune certificate AGR.

6 motorizări

BENZINĂ

  • - 1.5 Turbo, două versiuni de putere (140 și 165 CP)
  • - 2.0 Turbo, 260 CP

DIESEL

  • - 1.6 Turbo, două versiuni de putere (110 CP și 136 CP)
  • - 2.0 Turbo, 170 CP

PREȚURI

  • 20.400 de euro (TVA inclus) este prețul de pornire pentru Opel Insignia Grand Sport (sedan), 1.5 Turbo, benzină, 140 CP
  • 30.000 de euro (TVA inclus) costă vârful de gamă al modelului, 2.0 Turbo, 260 CP, tracțiune integrală

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează