Brățări de identificare pentru pelerinii care merg la Mecca în acest an

Mecca 2016 ► Foto: askanews.it (Mecca 2016 ► Foto: askanews.it)

Articol de GSP sambata, 10 septembrie 10:11

În urmă cu un an au decedat 2.297 de oameni în urma unei busculade care a avut loc în Arabia Saudită, la Mecca. Mulţi dintre pelerinii decedaţi nu au putut fi identificaţi, astfel că autorităţile de la Riad au venit cu o noutate. Arabia Saudită a început să echipeze cu brățări de identificare pelerinii care merg în pelerinaj la Mecca, unde sunt așteptați să participe peste două milioane de credincioși.



Fiecare pelerin va primi în acest an o brățară electronică din hârtie laminată cu un cod de bare, care poate fi citit cu un smartphone şi va furniza identitatea, naționalitatea, locul de cazare la Mecca, contactele grupului căruia îi aparține pelerinul, precum și toate informațiile înregistrate în timpul acordării vizei.

"Scopul este de a-i echipa pe toți pelerinii care vin din străinătate, adică mai mult de 1,4 milioane de persoane", a declarat Issa Rawas, secretar adjunct al Ministerului saudit pentru hajj.

Deja au fost văzuţi mulți pelerini musulmani purtând brățări de identificare, în mulțimea care trece 24 de ore din 24 prin Marea Moschee și în împrejurimi.

Brățări de identificare pentru pelerinii care merg la Mecca în acest an
Mecca