Cel mai mare diamant din lume a fost vândut. Iată cum arată şi ce sumă s-a încasat pe el!

Lesedi La Rona (Lesedi La Rona)   Galerie foto (3)

Articol de GSP marti, 03 octombrie 09:34

Grupul de extracţie de diamante Lucara a făcut marele anunţ că a vândut un diamant de 1.109 carate. Graff Diamonds, firma care a achizionat preţioasa piatră, a precizat că negocierile pentru această tranzacţie au durat aproximativ un an.



"Echipa noastră de meșteri cu înaltă calificare s-a bazat pe mulți ani de experiență şi a muncit zi şi noapte pentru a ne asigura că îi facem dreptate acestui remarcabil cadou oferit de mama natură", a declarat M. Graff, managaerul Graff Diamonds.

Diamantul are aproape mărimea unei mingi de tenis şi a fost botezat " Lesedi La Rona", adică "Lumina noastră", în limba tswana. Acesta a fost descoperit în 2015, în Botswana, a doua cea mai mare ţară producătoare de diamante din lume.

Este cel mai mare diamant descoperit de 100 de ani încoace şi primul de această talie care a fost vreodată propus la licitaţie. Acesta a fost vândul cu 53 de milioane de dolari.

Recordul unic pentru cel mai mare diamant din istorie este încă deţinut de legendarul " Cullinan", de 3.016,75 de carate, descoperit în 1905, în Africa de Sud.