Cocaină în valoare de 60 de milioane de euro, găsită pe două plaje din Norfolk

Articol de GSP miercuri, 15 februarie 10:03

Aproximativ 360 de kilograme de cocaină, în valoare de 58,6 milioane de euro, au fost găsite pe două plaje din Marea Britanie, potrivit Agenţiei Naţionale pentru Criminalitate.



Cocaina a fost introdusă în mai mulţi saci, care au fost găsiţi pe plaja Hopton, aproape de portul Great Yarmouth. De asemenea, a fost găsită, în câteva bidoane şi rucsaci, o cantitate mai mică de cocaină, la câţiva kilometri mai la nord, la Caister-on-Sea.

Acum poliţia face cercetări pentru a stabili cui aparţin drogurile şi cum a fost posibil ca acestea să fie transportate, în cantitate atât de mare, până pe cele două plaje. Acestea au fost găsite atunci când o pensionară îşi plimba căţelul pe plajă, iar animalul a început să adulmece marfa suspectă. Conform primelor investigaţii, se pare că drogurile s-au desprins de pe un vapor, iar valurile le-au adus la ţărm.

Cele trei ţări principale produdcătoare de droguri, Peru, Columbia şi Bolivia, produc fiecare în jur de 1.000 de tone de droguri anual. O mare parte a stupefiantelor ajunge în Europa, prin porturile Mării Nordului.

Cocaină în valoare de 60 de milioane de euro a eşuat pe două plaje din Norfolk