GSP.RO  »  GSP SPECIAL  »  ALEGERI LA FRF

Burleanu în campanie: cadouri și sprijin în masă pentru un votant care a folosit semnături false ale unor fotbaliști minori! Șeful FRF ignoră un caz grav făcut public acum 3 luni

Articol de - Publicat miercuri, 21 februarie 2018 15:07

“Mulțumesc, Răzvan Burleanu pentru a 4-a participare consecutivă la "Let's Teach Football to Our Children!". Întâmplător sau nu, electoral sau nu, prietenie sau nu, fiecare va spune ce va dori, dar eu susțin că reformele fotbalului românesc trebuiesc continuate de aceeași echipă!”.

Acest mesaj cu iz electoral a fost postat pe pagina sa de Facebook de Ciprian Jurubescu, fost ziarist sportiv și actual președinte al școlii de fotbal ASC Colțea 1920 din Brașov.

Cu două luni înainte de alegerile pentru președinția FRF, Răzvan Burleanu a ieșit “în teren” și a participat la competiția pentru juniori organizată de Jurubescu în parteneriat cu federația.

Burleanu nu a venit singur la Brașov. Alături de el s-au aflat secretarul general Gabriel Bodescu, șeful Comisiei Tehnice FRF, Mihai Stoichiță, coordonatorul loturilor naționale de juniori, Sandu Tăbârcă, și managerul Departamentului Scouting de la FRF, Ion Geolgău, iar federația a oferit ca premii mingi, cupe și medalii.

La final, Burleanu și Jurubescu s-au fotografiat surâzători și au vorbit cu copiii.

screen shot 2018 02 21 at 10.37.04

Fotografia de mai sus mai are o semnificație, necunoscută probabil de public și de tinerii jucători.

Burleanu zâmbește alături de un om de fotbal tânăr care, recent, a prezentat în fața unei comisii FRF documente false în încercarea de a-i împiedica pe doi fotbaliști minori să părăsească școala pe care o conduce.

Cazul Horjea: fals și uz de fals

Neplătiți timp de 13 luni, gemenii Răzvan și Alexandru Horjea și-au depus memorii la FRF în august 2017. În acel moment, au fost amenințați de Jurubescu. “I-a chemat pe amândoi în vestiar și i-a amenințat că, dacă nu-și retrag memoriile, clubul le declară război. Le-a zis: “La ce relații am eu la FRF, o să mai jucați când vreau eu!”. Ceea ce s-a demonstrat până acum”, a povestit tatăl celor doi, Adrian Horjea, pentru GSP.

La Comisia Națională pentru Soluționarea Litigiilor (CNSL), Jurubescu a depus documente cu semnăturile celor doi minori în încercarea de a demonstra că au fost de fapt plătiți.

O expertiză grafoscopică a demonstrat, însă, clar că semnăturile nu le aparțineau celor doi frați, iar - ca urmare - tatăl copiilor a depus o plângere penală împotriva lui Jurubescu pentru fals în înscrisuri, uz de fals și evaziune fiscală.

expertiza

În ciuda dovezilor clare, comisia a întârziat să ia o decizie timp de 3 luni!

Apoi, a doua zi după ce Gazeta a publicat cazul gemenilor Horjea, CNSL a decis să-i declare liberi de contract, însă l-a obligat pe Jurubescu să plătească doar jumătate din suma pe care le-o datora celor doi minori!

Jurubescu susține pe Facebook că este un prieten de-ai lui Răzvan Burleanu. Mai mult, imediat după ce FRF a semnat contractul de sponsorizare cu Joma, o firmă a lui Jurubescu a devenit dealer oficial al producătorului spaniol de echipament sportiv.

“Nu am o relație de prietenie cu Jurubescu. E aceeași relație pe care o am cu orice membru afiliat. Singura diferență este că mă cunosc mai demult cu el, dar nu m-am cunoscut decât înainte campaniei din 2014”
Răzvan Burleanu, noiembrie 2017

Burleanu acuză disprețul, dar sprijină disprețuitorii

Burleanu a negat relația de prietenie cu membrul afiliat din Brașov, însă - la doar trei luni după ce Gazeta a publicat cazul grav de abuz al lui Jurubescu împotriva unor fotbaliști minori - președintele federației s-a afișat din nou alături de cel care l-a votat în 2014 și-l va vota și în 2018.

Asta deși, recent, scria pe blogul său:

“Rolul FRF este de a promova pasiunea pentru fotbal, nu disprețul față de cei care fac fotbalul să existe. Suntem echipa Federației Române de Fotbal, și nu vom accepta Federația Restaurației Favoritismelor față de unii în detrimentul altora!”

j2
Ciprian Jurubescu și Răzvan Burleanu le arată copiilor încotro este viitorul fotbalului juvenil. Sursă: Facebook

Gazeta i-a adresat lui Răzvan Burleanu mai multe întrebări despre prezența alături de Jurubescu și despre rolul federației în turneul organizat de acesta.

Răspunsul șefului FRF a fost următorul:

“Participarea mea, ca președinte al FRF, la turneul Enjoy Sports Winter Cup nu are legătură cu persoana domnului Jurubescu, ci cu competiția sportivă a celor peste 250 de copii prezenți acolo. Turneul organizat de Clubul Colțea 1920 este la a IV-a ediție, având și participare internațională. Am fost însoțit la acest eveniment sportiv și de câțiva membri ai Comisiei Tehnice a FRF întrucât competiția a avut și un obiectiv tehnic. Regulamentul a presupus reprize de joc cu echipe evoluând alternativ în inferioritate numerică, urmărindu-se adaptarea copiilor și a antrenorilor la această situație specială de joc.

Federația Română de Fotbal a oferit copiilor participanți mingi, cupe și medalii, la fel cum procedează și la alte peste 20 de turnee și festivaluri din țară în fiecare an.

În privința lui Ciprian Jurubescu, acesta a suportat sancțiunile Camerei Naționale de Soluționare a Litigiilor (CNSL) din cadrul FRF, care nu se extind și asupra dreptului său de reprezentare a clubului Colțea 1920 sau de organizare a competițiilor pentru copii".

CITEȘTE AICI DETALIILE INCREDIBILE ALE CAZULUI HORJEA

Afaceri cu copii în fotbal » Comisia FRF, acuzată că-l favorizează pe votantul și prietenul lui Burleanu, prins cu acte false la dosar!

EXCLUSIV Portret de membru afiliat: prieten cu Burleanu, dealer al sponsorului tehnic FRF, abonat la bani publici, denunțat pentru evaziune fiscală, fals și uz de fals

Cum împarte FRF dreptatea: juniorii neplătiți de 16 luni, declarați liberi de contract a doua zi după investigația GSP. Prietenul lui Burleanu, obligat să le plătească doar 7 salarii

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
nicse
nicse  •  21 Februarie 2018, 16:57

" aceeiași echipă!” ????? poate in chineza... in romana este suficient aceeasi echipa...

ssvir2000
ssvir2000  •  21 Februarie 2018, 16:33

becali presedinte frf !

dora
dora  •  21 Februarie 2018, 16:18

De obicei, Burleanu ii trimitea la acest gen de actiuni pe Stoichita si pe Mutu. Acum - ca e campanie - se deplaseaza personal. Pe banii Federatiei, fireste. Oare de ce...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează