GSP.RO  »  GSP SPECIAL  »  GHEORGHE POPESCU LA 50 DE ANI

SPECIAL GSP » Gică Popescu desființează actuala conducere de la FRF: "Ăștia nu-s în stare nici să fure din programul meu!"

foto: Cristi Preda, GSP
foto: Cristi Preda, GSP

Articol de , , - Publicat marti, 10 octombrie 2017 09:27

Gică Popescu îl consideră pe Burleanu un politician incompetent în materie de fotbal, un tip ajuns președinte doar ca să se bucure de salariu, de prime și de diurne.

-Domnule Popescu, vi se pare că a fost o muncă inutilă campania din 2014? Pe care era mai bine să n-o fi făcut?

-Nu-mi pare rău de nimic. Am pus mult suflet. Programul ăla era bun de tot! Din păcate, 90 la sută din el mai e valabil și azi. Ăștia au încercat să mai fure din el, dar, săracii, nu l-au înțeles. Regula cu 21 de ani era în programul meu, doar că era cu doi tineri la Liga 1, nu cu unul singur. S-au apucat să facă selecții prin străinătate! Au citit ei ceva în programul meu, dar nu despre selecții era vorba, era altceva. Ei citesc și nu pricep! Nu faci selecții, ți le fac cluburile!

-De ce spuneți că e greu de înțeles programul?
-Cine citește dintr-o perspectivă fotbalistică înțelege. Dacă-l citești ca politician, nu pricepi. Ei sunt politicieni! Ne e greu uneori nouă, celor din fotbal, să schimbăm unele lucruri, darmite unora care habar nu au! Secretarul general a zis, săracu', că n-a văzut un meci în viața lui! Păi, ce cauți, mă, acolo? Ce cauți acolo?! Aici e fotbal! "Nu, e management!". Nu e management, e fotbal! E naționala, trebuie să ai o viziune.

-Ce înseamnă "o viziune"?

-Să știi unde vrei să ajungi. "Vreau să dezvolt un eșalon de copii și juniori". Cum? Cum faci asta? Ei iau diurne, își dau prime... Îți dai seama ce castană e pentru ei mandatul ăsta de patru ani la Federație? Când intră în disperare fac și greșeli d-astea de copii mici, ca asta cu selecționerul mutat la Comisia Tehnică. Nu sunt bărbați! Da, mă, noi l-am pus pe Daum! Acum îl dăm afară, asta e! Nu! "Nu noi l-am dat afară pe Daum! Comisia Tehnică l-a dat afară și ea l-a pus pe Contra". N-o să aibă rezultate Cosmin? Afară cu Comisia Tehnică, nu cu conducerea FRF! Asta e ce vor ei să facă.

"Nu te pricepi, stai acasă!"

-Poate că Burleanu a vrut să transmită "Eu nu mă pricep și-i las pe oamenii competenți"...
-Eu, Burleanu, nu mă pricep și stau acasă! Ce cauți, mă, acolo dacă nu te pricepi? Au trecut patru ani, te-ai mai dezlipit puțin, stai acasă acum, gata! Nu-ți asumi selecționerul echipei mari, nici p-ăia de la juniori. Tu ce-ți asumi? Primele și diurnele? Bărbații nu fac așa, mă! Eu sunt numărul 1, eu răspund de toate greșelile!

-Nu ar fi fost riscant să-și fi asumat clar că a greșit tocmai acum, cu câteva luni înaintea alegerilor?

-Dacă tu faci totul ca să câștigi alegerile, n-are cum să meargă fotbalul! O să mai ai patru ani ca ăștia catastrofali și ne ducem dracu' cu fotbalul ăsta!

-Veți veni la meciurile naționalei?

-Nu am mai fost, am evitat. Nu vreau să văd anumite personaje, am preferat să stau la televizor. Să sperăm că din primăvară se va schimba conducerea Federației și atunci mă voi întoarce cu plăcere la meciuri. Să fie oameni care merită să conducă fotbalul românesc! Ăștia de acum nu merită.

-V-a sunat vreun candidat să vă solicite o opinie?

-Da, sunt candidați care nu și-au anunțat public intenția. N-o să vă spun eu despre cine e vorba, că nu ar fi corect. Au citit programul meu din 2014 și vor să-l preia, li se pare aplicabil. Sunt interesați să discutăm, să le explic proiectul. Cu drag! Planul a fost făcut în șase luni de muncă. El e redactat pe scurt, d-aia ăștia din Federație nu reușesc să înțeleagă mare lucru, le dă cu virgulă. Despre trei fraze din dosar trebuie discutat jumătate de oră. Știam ce trebuia făcut în fiecare zi, timp de zece ani de zile. 

113 voturia obținut Răzvan Burleanu la alegerile pentru șefia FRF din 2014, față de 58 câte a avut Vasile Avram, în turul al doilea

"Să candidez doar din dorința de a mă răzbuna? Chestiunea asta nu reprezintă o motivație pentru mine" Gică Popescu

 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (33)
grande.balaci
grande.balaci  •  11 Octombrie 2017, 00:08
Postat de vladutz13 pe 10 Octombrie 2017, 10:31

Ce BALIVERNE!!! :))) E usor sa dea din gura.... apropo, ce s-a mai intampla cu academia lui de fotbal??? Faliment total, cariere distruse.... de ce sa avem incredere in el ca e capabil sa se ocupe de TOT FOTBALUL ROMANESC??? Burleanu asa ridicol cum este, avusese niste rezultate la minifotbalul ala, cam irelevante, dar rezultate.... ca nu a aparut chiar asa de nicaieri.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

yoz7777
yoz7777  •  10 Octombrie 2017, 18:05

Pai se pare ca astia nu se pricep la furat... Aia care au furat in fotbalul romanesc au fost condamnati. Nu-i asa, Baciule? Si probabil ca toti presedintii lui Barcelona si Real, toti sunt fosti mari fotbalisti. Iar nemtii astia aiuriti iti dai seama ce praf sunt daca au ca presedinte de federatie un fost jurnalist (ce coincidenta...). Ca de, ca sa conduci un club sau o federatie trebuie sa te pricepi la fotbal, nu la mamagement. Probabil ca esti intre putinii care traiesc cu impresia ca fotbalul este greu... Ma gandesc ca tocmai complexitatea lui l-a facut atat de popular. De exemplu, Dodel a ajuns la fotbal pentru ca ingineria spatiala nu se compara cu complexitatea fotbalului...

itrobert
itrobert  •  10 Octombrie 2017, 17:35

Intrebarea mea e simpla: Cate clase are Gica Popescu? P.S. Nu ma refer la cele facute dincolo de bare...

Vezi toate comentariile (33)
Comentează