GSP.RO  »  SPORTURI  »  MOTOGP

VIDEO Honda, de coșmar! I-a cedat motorul în plină cursă! Abandonul lui Marquez a relansat lupta la titlu în MotoGP

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat luni, 28 august 2017 12:21

Marc Marquez a avut ghinion la Silverstone, fiind nevoit să abandoneze după ce i-a cedat motorul cu 7 tururi înainte de final! Campionul mondial en-titre își apără însă echipa: "E pentru prima dată când se întâmplă asta, atât la antrenamente, cât și într-o cursă. Honda a fost mereu de încredere".

 
Game over for the Honda!

MASSIVE MOMENT! Marquez is out of the #BritishGP!

Andrea Dovizioso, de la Ducati, a câștigat etapa, atacându-l pe ultimele tururi pe Valentino Rossi, care deși a condus în majoritatea timpului cursa, s-a văzut pe final depășit și de colegul de la Yamaha, Maverick Vinales.

300
de curse a bifat Rossi până acum la clasa regină

Marquez a ratat o șansă imensă de a-și consolida poziția de lider, pe care o deținea înainte de această etapă. Dar nu pare foarte afectat, menținându-se optimist în privința campionatului. Lucrurile păreau că se îndreaptă într-o direcție bună pentru cel poreclit "Furnica", care plecase din pole-position.

"Când mai erau 7 tururi, pur și simplu mi s-a rupt motorul. Nu remarcasem nimic ciudat. A fost o problemă în interiorul motorului, încă nu știm ce s-a întâmplat acolo, dar s-a rupt la 300km/h și pentru mine s-a terminat cursa în acel moment. Motorul s-a oprit dintr-o dată și asta a fost. A fost aceeași senzație ca atunci când cazi de pe motocicletă.

Am pierdut puncte importante într-un moment în care mă simțeam foarte bine, aveam șanse să câștig cursa, plănuiam un atac pe final. Dar asta e, micul avantaj pe care îl aveam s-a dus, acum suntem la 9 puncte în spatele lui Dovi la general, dar suntem în plină luptă la titlu.

E pentru prima dată când mi se rupe motorul. Honda a fost mereu o fabrică de încredere. Ghionul a fost că mi s-a întâmplat în plină cursă, într-un moment în care lupt pentru campionat. Eram la mai puțin de o secundă în spatele liderului Rossi. Mai sunt 6 etape și sunt motivat să dau tot ce pot. Asta e, nu-mi rămâne decât să fiu optimist, să rămân pozitiv. Nu se termină lumea pentru ce s-a întâmplat, suntem la 9 puncte, în plină luptă la titlu", a spus Marquez.

Honda are o adevărată problemă cu motoarele. Pilotul de Formula 1 Fernando Alonso e de-a dreptul exasperat, având probleme care l-au obligat să abandoneze de mai multe ori în acest an și se gândește chiar să schimbe echipa.

150 de punctemai sunt în joc în lupta la titlu

Clasament etapa a 13-a, Marele Premiu al Marii Britanii

 silverstone

CLASAMENT GENERAL

clasament mondial

Următoarea etapă se va desfășura peste două săptămâni, pe 10 septembrie, în Italia, la Misano World Circuit Marco Simoncelli.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează