FOOTBALL  »  LIGA 3  »  UNIVERSITATEA CLUJ - AVÂNTUL REGHIN 1-0

FOTO Și-au luat „Avântul”! Universitatea Cluj, victorie cu emoții și nervi înaintea duelului din Cupă cu Dinamo

Foto: Raymond Füstös +8   FOTO
Foto: Raymond Füstös

Articol de - Publicat vineri, 24 noiembrie 2017 18:15

Universitatea Cluj a câștigat la limită, scor 1-0, meciul cu Avântul Reghin din etapa a 14-a a ligii terțe, ultimul test înaintea confruntării cu Dinamo București din optimile de finală ale Cupei României. „Studenții” bifează ce-a de-a 12-a partidă fără înfrângere în toate competițiile după instalarea lui Adrian Falub pe banca Universității.

Depășită în clasamentul Seriei a V-a din Liga 3 de Performanța Ighiu, Universitatea a început partida cu mureșenii adoptând un pressing agresiv, domolit pe parcurs din pricina lipsei ocaziilor clare. Hotărâtă să plece neînvinsă de la Cluj, echipa oaspete a aglomerat spațiile, anihilând încercările „studenților” de a desface defensiva reghineană.

Mizând pe cartea atacului, Falub a efectuat trei schimbări ofensive încă din primul sfert de oră al mitanului secund, însă ocaziile au întârziat să apară. Presați de timp și împinși de la spate de „peluză”, clujenii au început să forțeze marcarea golului izbăvitor, însă atât Onicaș (63’), cât și Lemnaru (68’) i-au exasperat pe puținii fani prezenți pe Cluj Arena, reluând slab din poziții excelente.

Scăpat singur cu portarul advers după un „un-doi” spectaculos cu Hîmpea, Adrian Micaș a irosit una dintre cele mai mari ocazii ale partidei, preferând să paseze slab în centrul careului în locul unei execuții pe spațiul porții (82’).

Golul salvării a venit până la urmă în minutul 89 prin Valentin Lemnaru, care, după un slalom de zile mari pe partea dreaptă al lui Takacs, a reluat simplu din trei metri mingea respinsă defectuos de goalkeeper-ul Husar.

Imediat după marcarea golului, spiritele s-au încins după un fault grosolan al reghinenilor, clujenii reproșând antijocul oaspeților pe durata întregii partide. Chiar înainte de fluierul final, „studenții” au trecut din nou pe lângă gol, Hațiegan șutând însă mult peste poartă după o nouă gafă a portarului advers.

Supărat pe faptul că elevii săi au fost scoși pe gazon mai devreme de startul partidei, tehnicianul clujenilor, Adrian Falub, le-a cerut socoteală arbitrilor și observatorilor, plângându-se de faptul că echipa sa și-a pierdut concentrarea din pricina lipsei de organizare. Pentru a respecta programul impus de televiziuni, cele două tabere au așteptat circa 10 minute pe teren fluierul de start al „centralului”, spre disperarea staff-ului clujean.

„Eu n-am văzut în viața mea așa ceva să stai 7 minute pe teren înaintea unui meci, ca să ce? Să dăm pase? Nici ei nu știau de ce, l-am întrebat și pe observator. N-am înțeles nimic din arbitraj, dar poate așa se arbitrează la Liga a 3-a, eu n-am mai fost la un asemenea nivel. Îi felicit pe băieți, au jucat un meci greu, merită felicitați că au crezut în victorie până la final. Pentru mine contează cele trei puncte câștigate astăzi”
Adrian Falub, antrenor Universitatea

Universitatea Cluj - Avântul Reghin 1-0
A marcat:
Lemnaru 89
Universitatea Cluj (4-2-3-1), antrenor Adrian Falub: I. Dinu – P. Chiș (R. Takacs 78’), M. Onicaș, O. Abrudan, R. Greu (D. Hîmpea 57’) – G. Giurgiu (C), A. Micaș – G. Florescu, D. Hordouan (I. Hațiegan 46’), O. Ursu (V. Lemnaru 66’) – D. Goga
Avântul Reghin (4-4-2), antrenor Vilmos Stoica: L. Husar – R. Ința, R. Hasnăș, Cr. Merdariu, I. Sîplăcan – A.Fülöp, S. Palcău, A.Luca, L. Moldovan – D. Bogătan, A. Murar

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
haideusicfr
haideusicfr  •  25 Noiembrie 2017, 11:30
Postat de dvd1 pe 24 Noiembrie 2017, 23:35

Dinamo nu are nici cea mai mica sansa. Ii bat aia chiar daca sint in liga a 3a de nu o sa stie de ei. E 1 solist 100%. Dinamo nu o sa traga nici macar 1 sut pe poarta. Poate asa printr-o minune sa traga vre un sut in directia portii de la mijlocul terenului. Nici un jucator de la Dinamo nu ar avea loc la U Cluj. Retrageti echipa Dinamo din campionat chiar acum. De ajuns cu agonia. Huo Dinamo pt unde ati ajuns

Nu cred. Ai boala pe Dinamo, totusi e o echipa de Liga1 puternica .Are o perioada mai grea.

dvd1
dvd1  •  24 Noiembrie 2017, 23:35

Dinamo nu are nici cea mai mica sansa. Ii bat aia chiar daca sint in liga a 3a de nu o sa stie de ei. E 1 solist 100%. Dinamo nu o sa traga nici macar 1 sut pe poarta. Poate asa printr-o minune sa traga vre un sut in directia portii de la mijlocul terenului. Nici un jucator de la Dinamo nu ar avea loc la U Cluj. Retrageti echipa Dinamo din campionat chiar acum. De ajuns cu agonia. Huo Dinamo pt unde ati ajuns

haideusicfr
haideusicfr  •  24 Noiembrie 2017, 20:59

L-am auzit nu demult vorbind pe Florescu.Pe look tv la meciul Dinamo-CFR. E un tip politicos ,vorbeste respectuos , nu e tatuat ,e un fotbalist de-al lui U .Cum erau pe vremuri dr Luca ,Anca ,Adam .

Vezi toate comentariile (5)
Comentează