INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TRANSFER

EXCLUSIV Transfer surpriză pentru un fotbalist român! Tocmai a semnat cu o formație înființată acum 9 ani + primele reacții

Articol de - Publicat vineri, 09 februarie 2018 21:13

Victor Astafei și-a reziliat contractul cu Sepsi Sfântu Gheorghe în această iarnă, iar în urmă cu 3 zile a apărut informația că dă probe în a doua ligă din Norvegia, la FK Jerv.

Fotbalistul de 30 de ani n-a rămas acolo și azi a ajuns în Croația, unde s-a înțeles cu o formație tot din Liga a 2-a. Este vorba despre HNK Gorica, un club tânăr, înființat în 2009. Astafei semnat un contract pentru un sezon și jumătate.

Gorica este pe locul 2, cu 32 de puncte, la egalitate cu Dugopojle și cu un punct peste Sesvete. Prima este Dinamo Zagreb II (37 de puncte), care nu are însă drept de promovare. În prima ligă ajung două formații.

Clubul s-a format în 2009, după fuziunea celor de la NK Radnik și NK Polet Busev. În acel an, Radnik s-a confruntat cu mari probleme financiare și, pentru ca orașul să continue să aibă fotbal, a fost nevoie de o fuziune între cele două cluburi. NK Polet Busev este echipa unui sat de lângă Velika Gorica.

3 goluri 
în 20 de meciuri a marcat Astafei la Sepsi în acest sezon

350.000 €este cota lui Astafei pe transfermarkt

Reacția lui Astafei

"Mă bucur că am semnat cu Gorica, pentru că îmi doream mult încă o experiență în străinătate, mai ales într-o țară atât de frumoasă și aproape de România. Pentru asta îi mulțumesc lui Bogdan Apostu, impresarul meu. Chiar dacă au fost și alte opțiuni, am cântărit bine cu familia fiecare aspect și am ales să vin aici. Sunt șanse mari să promovăm și sper să pot ajuta și eu echipa să-și îndeplinească obiectivul", a zis Victor Astafei pentru GSP. 

"Victor a ajuns la o echipă bună, care are șanse mari să ajungă în prima ligă a Croației, un campionat puternic. Având o relație foarte bună cu președintele celor de la Gorica, acolo unde este un proiect extrem de interesant, am considerat că Astafei este jucătorul potrivit pentru ei. Poate aduce acel plus de calitate și experiență de care aveau nevoie în atac"
Bogdan Apostu, impresar


Astafei, dreapta, și agentul său

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
zorrozabal
zorrozabal  •  10 Februarie 2018, 14:33

Pe harta este un oras Gorica-la frontiera cu Italia-dar in...Slovenia!

m1k3
m1k3  •  10 Februarie 2018, 03:22

Avand in vedere ca Pepsi are 7 ani de la infiintare..e progres :))

chromophobia
chromophobia  •  09 Februarie 2018, 23:59

Nu mai era o Gorica in Slovenia?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează