FOTBAL  »  AMICALE  »  DINAMO - SHIJIAZHUANG 1-1

Achizițiile au calitate » Jucătorii noi s-au evidențiat cel mai mult în amicalul cu Shijiazhuang, scor 1-1

Hanca a dinamizat banda dreaptă a dinamoviștilor +1   FOTO
Hanca a dinamizat banda dreaptă a dinamoviștilor

Articol de , - Publicat duminica, 24 ianuarie 2016 00:00

Dinamo a remizat în primul amical al iernii într-un joc în care a dominat de la un capăt la celălalt. Jucătorii care s-au evidențiat cel mai mult au fost chiar nou-veniții Batin, Hanca și Rîmniceanu.

Dinamo a jucat ieri cu locul 7 din prima ligă chineză, Shijiazhuang, și a scos doar un egal, 1-1. Trupa lui Rednic a fost însă echipa net superioară, i-a dominat pe chinezi la toate capitolele şi, chiar dacă nu a marcat mai mult, a avut multe ocazii periculoase, în special prin Batin.

Nervi la final

Golul roș-albilor a fost de fapt un autogol, după o lovitură liberă perfect executată de Palici. Atacantul Mulenga nu a mai avut ce să facă și a trimis cu capul direct în propria poartă. Egalarea a venit în minutul 75, prin Rondon, după ce Corbu a făcut penalty. Pe final, chinezii au început să joace dur, enervîndu-i vizibil pe dinamovişti.

Cum s-au descurcat "cîinii roşii":

Cerniauskas: Nu a avut multe ocazii de a se evidenţia, dar a scos bine un şut periculos.

Hanca: Unul dintre cei mai buni dinamovişti, fundaşul dreapta transferat de la ASA s-a apărat foarte bine, a și urcat în bandă, fiind lăudat de Rednic în mai multe rînduri.

A. Marc: Joc defensiv simplu şi corect. A fost la un pas să marcheze în prima repriză, la un corner, dar lovitura de cap s-a dus puţin pe lîngă.

Nedelcearu: În prima repriză a jucat alături de Marc în centrul apărării, fără să greşească, după pauză a fost mutat la închidere, unde a avut probleme de plasament.

St. Filip: Sigur pe el în prima repriză. Pe final a greșit, a trimis un balon către mijloc, iar mingea a fost interceptată de un adversar. Ajuns în careu, jucătorul chinez a fost faultat dur de Corbu, fundașul dreapta provocînd penalty-ul egalizator.

Ekeng: A făcut cuplu cu Palici la mijlocul terenului. În continuare retras, nu comunică cu colegii. Cînd a avut mingea a încercat să urce, arătînd că nu-i este frică de contact, dar din cauza lipsei de comunicare a trebuit să paseze mai mereu în spate.

Palici: A jucat la închidere, în absenţa lui Paul Anton. A alergat mult, dar s-a văzut clar că nu acesta e postul său. Antun este obişnuit să joace ori în spatele vîrfului, ori în flancul stîng. După pauză a trecut în stînga şi calitatea jocului său a crescut.

D. Rotariu: S-a înțeles bine cu Hanca în banda dreaptă, intrînd în multe combinaţii, dar în continuare are momente cînd dispare total din joc.

Batin: A jucat în spatele lui Gnohere, dar în multe rînduri a venit pe linie cu "Bizonul" şi a fost cel mai periculos jucător al lui Dinamo. Din exces de zel a coborît de multe ori şi la recuperare, dar a fost "urecheat" imediat de Rednic, care l-a trimis înapoi în avanposturi.

V. Lazăr: A încercat mai multe depăşiri în viteză, dar nu i-au ieşit. Mai are de lucrat, dar atitudinea este una bună, fiind nervos pentru orice greşeală făcută. A executat foarte bine fazele fixe.

Gnohere: "Bizonul" a stat mereu în gura porţii, a alergat atît cît a putut şi a avut o ocazie bună de a înscrie cu capul.

Rîmniceanu: A avut două intervenții salvatoare. Comunică mult cu colegii din apărare.

Corbu: L-a schimbat pe Hanca în minutul 69 și a făcut penalty-ul din care echipa chineză a egalat. La acea fază putea să tatoneze, dar a preferat să intre decisiv, iar arbitrul a dictat punctul cu var.

Puljici: Intrat în locul lui Marc, fundașul central a arătat încă o dată că este fotbalist cu pedigree. Are o experiență foarte mare și asta s-a văzut în faze limită, unde a judecat limpede și calm.

Mevlja: Cel mai constant jucător al lui Dinamo din prima parte a campionatului nu a ieșit în evidență, dar s-a achitat corect de sarcini.

Costache: A intrat în locul lui Rotariu în banda dreaptă și a ratat o ocazie mare.

Olteanu: A alergat mult, s-a zbătut și a dat dovadă de atitudine foarte bună.

Tîrcoveanu: Mijlocașul a arătat că are o tehnică bună, dar în unele faze a fost neatent. Un tînăr jucător cu calitate.

R. Moldoveanu: Atacantul de 16 ani a intrat cu 20 de minute înainte de final, dar la cîteva minute a ieșit accidentat grav de un jucător chinez care a căzut pe piciorul dinamovistului.

Moldoveanu s-a accidentat grav

Atacantul de 16 ani al lui Dinamo, Robert Moldoveanu, a intrat cu 20 de minute înainte de final, dar la doar cîteva minute după introducerea sa pe teren a ieșit accidentat extrem de grav de un jucător chinez care a căzut pe piciorul dinamovistului (foto 2). Întrebat de staff-ul medical ce s-a întîmplat, puștiul s-a văitat că a simțit cum i-a pocnit genunchiul.

"Sînt mulțumit de evoluția mea, am avut mai multe ocazii importante, dar din păcate nu am marcat. Sper ca în următoarele amicale să mă răzbun"
Paul Batin, atacant Dinamo

Dinamo - Shijiazhuang 1-1

Au marcat: Mulenga (autogol 17) /  Rondon (75 penalty)

Dinamo: Cerniauskas (Rîmniceanu 46) - Hanca (Corbu 69), A. Marc (Puljici 46), Nedelcearu, St. Filip - Ekeng (Mevlja), Palici - D. Rotariu (Costache 59), Batin (Olteanu 67), V. Lazăr (Tîrcoveanu 71) - Gnohere (Moldoveanu 77). Antrenor: Mircea Rednic

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (19)
dinamo_fan
dinamo_fan  •  25 Ianuarie 2016, 12:20

Forza Dinamo, mare pacat de Robert, recuperare rapida ii doresc ! de Matei ce se mai aude ? a plecat sau nu ?

104772133226352
Petre Radulescu  •  24 Ianuarie 2016, 12:37
Postat de zidane92 pe 24 Ianuarie 2016, 11:57

*** , daca postati cu stema lui Dinamo nu isi da seama lumea ca sunteti stelisti, ce mare realizare credeti voi ca faceti asa?

Ce-ai ma cu militianul, ca e de-al vostru ***????!!!!! :))))) Omu' va vrea tot binele din lume, ce dracu' esti fraier???? :))))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

fangigi
fangigi  •  24 Ianuarie 2016, 12:21

Eu v-am zis ca Batin e cea mai buna achizitie, dupa el Hanca! Puriul are ochi la fotbalisti, dar sa faci o echipa competitiva doar cu jucatori liberi de contract nu e lucru usor. Asa vor si cei de la Rapid, sa faca echipa cu jucatori gratis, dar mai sunt si alte probleme...

Vezi toate comentariile (19)
Comentează