FOTBAL  »  AMICALE  »  DINAMO

"Cîinii roşii" veninoşii. Dinamo a dat cu galezii de pămînt: 5-0 în amicalul cu Connah's Quay!

Articol de - Publicat miercuri, 02 iulie 2014 00:00 / Actualizat joi, 03 iulie 2014 00:11

Flavius Stoican a promis un Dinamo mai ofensiv în proximul sezon, astfel că a dat drumul pe tărîm galez la 11 "cîini" aşezaţi într-un elastic 4-4-3.
Mobilitatea roş-albilor a fost debordantă în prima parte a jocului cu Connah's Quay, astfel că şi închizătorii au ajuns în faţa porţii adverse.

"Mă interesează şi rezultatele din amicale", a avertizat tehnicianul de 37 de ani, iar jucătorii săi s-au conformat. După 5-0 cu Cheadle Town, au repetat isprava cu galezii, acelaşi scor. 

"Cîini" de curse
Bilinski (8) a fost la o palmă de a deschide scorul, după o fază în echipă pe traseul Lazăr - Elton, polonezul fiind blocat de portarul advers. A fost mesajul ce a anunţat două goluri ultrarapide ale roş-albilor. Mai întîi, Vali Lazăr (13) a reluat elegant pe lîngă nefericitul goal-keeper, pentru ca, imediat după reluarea de la centrul, bucureştenii să recupereze balonul, iar noul număr 9 de la Dinamo, Bilinski, a reluat simplu şi eficient, înscriind, în sfîrşit, după ratările din meciul de debut din Anglia.

Putea fi şi-al treilea gol după doar 120 de secunde de joc, însă Matei a fost blocat in extremis. La o fază la care au tras trei dinamovişti la poartă, în minutul 24, mingea s-a dus în bară după reluarea lui Durimel, urcat în ofensivă!

Au umblat la cutia cu minuni
Matei (28) a tras mingea mai în spate la o lovitură liberă, ajungînd să bată de la 18 metri, însă balonul s-a încăpăţînat să prindă spaţiul porţii. Doar un minut. Pentru că Lazăr a părut Cristiano Ronaldo pe lîngă apărătorii neputincioşi ai galezilor - sînt în prima divizie, totuşi! -, a centrat ca la carte, iar Bilinski a reluat la vinclu, la colţul scurt. Gazdele au erupt ca la un gol la şutul peste poartă a lui O'Toole (36), peste, din superpoziţie. "Cîinii" au încheiat spectacolul primei reprize cu o fază de Cupa Mondială a lui Matei (44): a driblat cinci adversari în careul advers, pe unul de două ori, şi-a înscris lejer.

Pînă la fluierul final, Cosmin a ţinut şapte duble pe picior, înaintînd spre buturile adverse, dar a tras slab, smulgînd, totuşi, aplauzele celor 500 de spectatori.

Transversala alb-roşie şi magia lui Şerban
Stoican a introdus un alt modul după pauză, iar gazdele au fost aproape de a puncta şi ele, doar că Williams a trăznit transversala. "Cîinii" tineri au periclitat poarta adversă, prin Lemac şi Gavrilă, însă nu s-a punctat şi la scor. Holden a trimis un balon înşelător, balonul a refuzat plasa porţii şi a căzut pe transversală. Buia (75) putea marca precum o făcea tatăl său la începutul anilor 2000, cînd era supranumit Figo al fotbalului intern, dar după ce a ridicat mingea peste un fundaş, elegant, a tras paralel cu poarta. Galezii, generoşi, au aplaudat efortul. Iar meciul s-a încheiat cu un mare "Wow" al spectatorilor la reuşita magică a lui Şerban, şut a la Del Piero în colţul lung.

Connah's Quay - Dinamo 0-5 (0-4)
Au marcat: V. Lazăr (13), Bilinski (14, 29), C. Matei (44), I. Şerban (85)

Dinamo - prima repriză: Bălgrădean - Rus, Durimel, Ad. Popa II, Fai - Miranda, Bărboianu, Elton - C. Matei, Bilinski, V. Lazăr. 

Dinamo - repriza secundă: Tr. Marc - Anghelina, M. Ioniţă, H. Crişan, An. Radu - Boubacar - Gavrilă (Buia 68), I. Şerban, Rotariu, Velici - Lemac (Nedelcearu 68).
Antrenor Flavius Stoican

Inbox:
- Dinamo încearcă perfectarea unui amical cu rezervele lui Manchester City!
- Bilinski (32) a fost lovit dur de un adversar, a fost nevoie de îngrijiri medicale, dar polonezul a continuat, chiar dacă a avut dureri la glezna dreaptă.
- La partidă au fost aproximativ 500 de spectatori care au plătit 5 lire sterline, 27 de lei, pentru a vedea amicalul. 
- La meci a asistat şi Constantin Anghelache, preşedintele roş-albilor, mîine fiind aşteptat la Mottram Hall şi patronul clubului, Ionuţ Negoiţă, care vrea să vadă în ce stadiu sînt pregătirile noului sezon.
- Dinamoviştii vor avea mîine dimineaţă un antrenament, iar după-amiaza este liberă. 

 

Iată programul pentru meciurile următoare:
4 iulie 2014 - Adversar necunoscut
6 iulie 2014 - Hearts of Midlothian
8 iulie 2014 - Ludogoreţ Razgrad

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (343)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  08 Iulie 2014, 00:42

oricum, 5-0, felicitari. tot asa, baieti !

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  04 Iulie 2014, 14:54
Postat de bvd_magheru pe 03 Iulie 2014, 07:33

Ba eu nu am mai intrat de citeva zile pe aici din diverse motive si nu vreau sa intru in amaunte dar vorba romaneasca " cine se aseamna se aduna " . Mie imi plac foarte mult aly si marius pentru ca sunt civilizati , cerebrali , echilibrati cu mult bun simt . FORZA HALEP !

SP vere..))

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  04 Iulie 2014, 14:53
Postat de reddogsv pe 03 Iulie 2014, 09:26

Ma uit zilnic pe articolele lui Dinamo zilnic si parca nu imi vine sa cred. Desi echipa se afla cu un picior in groapa ( la propriu) inca ma trezeste interes chiar si din partea rivalilor care se cred la ,,ani lumina'' fata de noi. 442 de comentarii dupa un meci amical cu o necunoscuta din Tara Galilor. Suflarea dinamovista e inca de cel putin 10 ori mai puternica decat echipa si administratia clubului!

era bine sa citesti si paginile si ai fi vazut mai clar ce cauza a generat avalanasa asta de comuri. un site intreg, o noapte intreaga, s-a chinuit sa ii explice unui tanar fan dinamovist ca este posibil sa gandeasca gresit..)))

Vezi toate comentariile (343)
Comentează