FOTBAL  »  AMICALE  »  FCSB - ADMIRA 2-3

Corespondență din Spania » Dică albește în Spania: penibilii și premianții din eșecul cu Admira » Trimisul GSP face o analiză dură după amical, post cu post: "E pe lângă fotbal!"

Foto: Cristi Preda
Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat joi, 25 ianuarie 2018 19:57

Steaua a fost aproape de colaps azi, în prima jumătate de oră a amicalului cu Admira Wacker (2-3), fiind pusă la pământ de 3 goluri fulgerătoare. Dar Teixeira şi Budescu au salvat ce s-a mai putut salva. 

Steaua a fost foarte aproape să se facă de ruşine în această  seară, în primul amical din Spania! Oricum, prima jumătate de oră a fost execrabilă, mizerabilă, catastrofală, iar a indica un singur vinovat în prima parte a meciului cu Admira Wacker ar fi nedrept pentru toţi vinovaţii dezastrului care a făcut ca austriecii să conducă 3-0 după 33 de minute.

Şi încă ar mai fi putut înscrie cel puţin o dată, iar un gol le-a fost anulat! Dică s-a adunat după ce a fost trimis la podea de către adversari şi a făcut o mişcare ce-a spălat din păcatele echipei: Teixeira a intrat şi-a adus un alt look formaţiei. Iar Budescu ar fi putut chiar egala la 3!

Aoleo!

cum a jucat fiecare stelist

Niţă - Nu poate fi blamat pentru golurile austriecilor, însă nici n-a scos nimic. Altădată salvatorul echipei, portarul n-a blocat atacurile adverse, ba chiar a avut noroc în două situaţii. Într-una Schmidt a lovit transversala, iar în alta Tănase a scos când el era bătut.

Enache
- Fie e la locul nepotrivit, fie are ghinion, în tot cazul e pe lângă fotbal. Mai util pe fază ofensivă, ezitant pe cea defensivă, Gabi ar fi putut face mai multe la golul 2 al adversarilor, doar că n-a făcut. A fost schimbat în minutul 40, şi-n primul amical a jucat numai o repriză.

Planici - Încă se resimte după accidentarea ce l-a făcut să piardă finalul sezonului. Sârbul a jucat titular după ce în Antalya a intrat în partea secundă. Sigur în toamnă, Planici a fost în eroare azi. A fost întors de Grozurek la primul gol, iar la al doilea a deviat nefericit şutul aceluiaşi fotbalist, păcălindu-l pe Niţă.

Larie - A bărbierit câteva baloane în startul meciului, după aceea a fost parte a coşmarului defensiv ce i-a făcut pe austrieci să zburde.

Momcilovici - Şters şi depăşit lejer de atacurile adverse, n-a mişcat în faţa adversarilor, care şi-au făcut jocul lejer pe lângă el.

Nedelcu - Nu s-a înţeles prea bine ce a jucat, fiind depăşit uşor şi fără ripostă în faţa austriecilor.

Filip - N-a putut stopa atacurile fulgerătoare ale roş-negrilor, revenindu-şi de-abia după ce a intrat Pintilii lângă el.

Man - Tupeist, în joc, dar şi risipitor. A fost o rază de soare în prima repriză neagră a steliştilor, doar că a preferat să se complice în loc să joace simplu şi eficient. A avut cea mai mare şansă în prima repriză, când Tănase i-a pasat, iar el a preferat să intre în centru şi să irosească o mare oportunitate în detrimentul şutului direct. Are şi scuza că un adversar l-a agăţat la acea fază, doar că arbitrul n-a dat penalty.

Florin Tănase - A scos providenţial, din faţa porţii goale, la 0-1, a avut şi apetit ofensiv, fără să aibă noroc. După o oră de joc a încercat să dea gol din corner, mai ales că portarul advers era jenat de soare, însă goal-keeper-ul a reuşit să prindă.

Coman - Mingicar în primele minute, apoi un risipitor care şi-a pus în pericol coechipierii. "Mbappe"-ul lui Becali i-a enervat şi pe coechipieri, întrucât nu putea fi găsit de nicio minge, iar când o prindea o pierdea uşor.

Alibec - Mai calm decât de obicei, i-a luat 42 de minute până la prima înjurătură rotundă la adresa arbitrului. S-a supărat că n-a avut cu cine combina în prima parte, dar fără scenele ce l-au făcut celebru. A pasat la golul lui Teixeira, a încercat să fie mai altruist.

Cine a salvat imaginea

Teixeira - După ce s-a antrenat temeinic pe margine, maestrul de 37 de ani a schimbat în bine jocul Stelei, mai atenuând din ruşinea primei jumătăţi de oră. A înscris din câţiva metri, a impus un tempo mai rapid atacurilor roş-albaştrilor, a oferit un joc luminos echipei prin pasele sale.

Budescu
- În afara golului ca-n curtea şcolii de la penalty, Budi a arătat că este cel mai bun fotbalist român în 2017. Fiecare şut, toate pe spaţiul porţii, l-a băgat în sperieţi pe cel ce apăra poarta Admirăi. A încercat să dea din nou gol din corner. I-a năucit pe neputincioşii şi prea tinerii adversari ai austriecilor de pe final de meci. Goal-keeper-ul de-abia a scos lovitura liberă a lui Budi în minutul 89, după care stelistul a avut o "bombă" de la marginea careului de nici acum nu ştiu austriecii cine-a scos-o de pe linia porţii!

Gnohere - S-a văzut rar, dar a ieşit iar în evidenţă. A scos un penalty, a creat culoare pentru cei din bandă.

Pintilii - A ordonat jocul de la mijloc al echipei, care era în plină debandadă până la intrarea lui.

Benzar - Mai atent decât Enache şi a avut şi şansa că au ieşit austriecii vitezişti din prima parte. 

Găman -  N-a avut de muncă precum coechipierii din prima repriză, doar două atacuri ale austriecilor fiind mai consistente. Găman a încercat să joace simplu, fără să se complice, a urcat şi-n atac la şarjele din finalul partidei. Valerică şi-a asumat şi rolul de lider, vorbeşte mult pe teren cu coechipierii.

FCSB - Admira Wacker 2-3 (0-3)
Au marcat: Teixeira (53), Budescu (78-pen) / Grozurek (3, 31), Schmidt (33)

FCSB: Fl. Niţă (An. Vlad 73) - Enache (Benzar 40), Planici (Găman 69), Larie, Momcilovici (J. Morais 59) - Nedelcu (Pintilii 46), L. Filip (Ov. Popescu 69) - Man (Budescu 69), Fl. Tănase, Fl. Coman (Teixeira 40) - Alibec (Gnohere 69). Antrenor Nicolae Dică

5 goluri au încasat steliştii în 2 amicale: trei aseară, plus alte două de la Olimpik Doneţk în primul meci, în Antalya

"La Steaua? Niciodată"

Ioan Andone este în vacanţă în Spania, având o proprietate pe Costa del Sol, ex-dinamovistul asistând azi la amicalul roş-albaştrilor, alături de un prieten. "Nea Ando, vii la Steaua?", l-au interogat românii prezenţi la partidă. "La Steaua? Niciodată!", a sunat răspunsul direct al antrenorului. z

"Dodel" mai are de recuperat

Cristi Tănase n-a fost inclus pe lista de rezerve pentru meciul de azi, mijlocaşul de 30 de ani încă mai are o săptămână de recuperat, după ce doar s-a pregătit individual până miercuri dimineaţă. Fotbalistul sosit de la Karabuk ar putea apărea pe teren de-abia în ultimul amical al stagiului, cu Osijek, pe 30 ianuarie, în cel mai bun caz.

Români la amical

La meci au asistat şi 20 de români stabiliţi în Spania, muncitori în zonă. Nu doar fani ai roş-albaştrilor, ci şi susţinători ai lui Dinamo şi Rapid. Fiecare dintre cei prezenţi a fost antrenor la un moment dat al meciului, după ce-au descoperit numele tuturor fotbaliştilor, criticând greşelile defensive şi lăudându-i pe jucători când atacau. Preferatul lor? Dennis Man, în prima parte, apoi Teixeira şi Budescu în a doua. z

Vezi VIDEO cu golurile partidei!

Citește și: Corespondență din Spania » Catastrofe: 3 steliști l-au scos din sărite pe Dică în prima repriză cu Admira! Doi au fost schimbați înaintea pauzei

Citește și: FOTO EXCLUSIV Ce făcea "Dodel" Tănase la 0-3 pentru Admira 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (46)
stelbz
stelbz  •  26 Ianuarie 2018, 13:23

Indolenta plus siguranta unor salarii barosane genereaza esecuri ?! Cele doua jocuri amicale de pregatire pierdute nu anunta nimic bun pentru urmatoarea perioada. . Si fara jucatori precum Balasa, Pintilii, Fl. Coman, Teixeira, Budescu, Planic, Benzar ( prea des accidentati) care sa fie in stare fizica optima ca titulari in echipa ....ADIO TITLUL DE CAMPIOANA ! In plus de asta aflam din Spania ca super-tripleta(!) de atac Man, Tanase, Coman joaca fara nerv, fara chef, plictisiti poate de primirea unor salarii sigure si barosane pe care la incaseaza la actuala echipa....; si mai sunt si altii prin aparare(Enache)...

davidblack
davidblack  •  26 Ianuarie 2018, 10:37
Postat de vasglo pe 25 Ianuarie 2018, 22:53

Acu' ce sa faca si reporterul mazetist ca sa-si justifice diurna, scrie si el despre meciurile de antrenament ale fcsb=Steaua!...-:)

"În 5-6 luni o să fim din nou Steaua! Câştig toate procesele, o să vedeţi. În câteva luni se rezolvă. Cum să ceri atâţia bani? Un club, cu tot patrimoniul, se vinde cu câteva milioane de euro. Cum să ceară CSA 37 de milioane pentru o marcă licențiată?" Gigi Becali, patron FCSB

capca1
capca1  •  26 Ianuarie 2018, 08:49

Dică n-are de ce să fie uluit! Jucătorii au aplicat exact tactica : întâmplarea ! Jiji, mai cumpără vreo 15 jucători, Dică și MM ți-i fac să se bată cap în cap !

Vezi toate comentariile (46)
Comentează