FOTBAL  »  CUPA LIGII  »  DECIZIE

Adevăratul motiv pentru care a fost anulată Cupa Ligii » Cine e oficialul FRF care i-ar fi trimis mesaje amenințătoare lui Justin Ștefan

400.000 de euro a fost suma pe care Dinamo a primit-o în acest sezon din partea Ligii pentru câștigarea trofeului // Foto Raed Krishan
400.000 de euro a fost suma pe care Dinamo a primit-o în acest sezon din partea Ligii pentru câștigarea trofeului // Foto Raed Krishan

Articol de - Publicat vineri, 26 mai 2017 00:00

Oficialii LPF dau vina pe omologii de la Casa Fotbalului pentru desființarea competiției, deși contractul cu sponsorul principal ajunsese la final. Dinamo rămâne ultima câștigătoare a trofeului.

Trei ani a durat experiența Cupei Ligii, reînființată de Gino Iorgulescu după anterioarele ediții sporadice (1994, 1998 și 2000).

În 2014, Adunarea Generală a Ligii a fost de acord cu propunerea președintelui LPF, dar ieri, membrii celor 13 echipe din primul eșalon, oficialul ACS Poli lipsind, au votat în unanimitate ca aceasta să nu mai aibă loc.

"I-a ieșit domnului Burleanu"

"Din păcate, din sezonul următor, LPF nu va mai organiza această competiție. Domnul Burleanu a reușit să obțină ce și-a dorit, înlăturarea unui concurent.

Cupa Ligii avea premii mai mari, iar acest lucru a deranjat federația. Dar Cupa Ligii nu avea și miză sportivă pentru că FRF nu a fost de acord să organizăm finala finalelor!

Ne doream o finală între câștigătoarea Cupei României și cea din Cupa Ligii, iar aceea să meargă în Europa League. Domnul Burleanu a spus că încărcăm calendarul competițional, acum i-am eliberat aceste date" a fost anunțul făcut de Justin Ștefan, secretarul general al Ligii.

A expirat contractul de sponsorizare

Din informațiile Gazetei, contractul pe care Liga Profesionistă îl avea cu sponsorul principal al competiției a expirat la finalul actualului sezon competițional.

"În iunie 2014, LPF a semnat un contract valabil pe 3 ani cu AdePlast, care a devenit sponsor oficial al Cupei. 500.000 de euro au intrat în conturile Ligii pentru fiecare an din contract, 1,5 milioane de euro în total. Contractul a expirat la finalul acestui sezon, iar cei de la AdePlast n-au mai fost de acord să prelungească înțelegerea", spun sursele ziarului.

Amenințări în direct!

Secretarul general al Ligii, Justin Ștefan, a dezvăluit că a primit mai multe mesaje de la oficiali ai FRF. "Am primit mesaje care nu mi-au făcut plăcere și care nu-și aveau rostul. Dar nu va reuși nimeni să mă intimideze! O să spun în continuare adevăruri incomode pentru conducerea FRF", a spus acesta.

Potrivit informațiilor Gazetei, Gabriel Bodescu, secretarul general al FRF, ar fi fost cel care i-a trimis marți mesaje lui Ștefan, în timp ce acesta se afla la emisiunea "România 9" de la TVR 1.

Justin Ștefan despre 3 subiecte din Adunarea Generală LPF:

  1. "Cluburile din Liga 1 nu sunt de acord cu implementarea principiului solidarității în forma propusă de FRF, să cedăm 5% din drepturile TV către ligile inferioare. Dacă domnul Burleanu vrea solidaritate, trebuie să înțeleagă că nu poți numai să iei și să nu dai nimic! Ceea ce vor să facă ei poate atrage acuzații de abuz în serviciu și delapidare!"
  2. "Suntem cei care susțin centrele la Liga 1 și instituirea unor condiții minime de infrastructură și personal pentru ele! Aia trebuia să facem din prima zi, nu să avem regula U21! Noi vrem să se desființeze Centrele de Excelență ale FRF! Acestea funcționează ilegal și fac concurență centrelor cluburilor din Liga 1"
  3. "Burleanu a dat cu piciorul la un milion de euro! N-a vrut să ia banii care se cuveneau fotbalului de la MTS pentru că atunci avea o mare problemă: putea să vină Curtea de Conturi peste ei și să-i verifice. Le-a fost frică de controale, de-asta au renunțat la 3 milioane de euro de la MTS în cei trei ani de mandat!".

Câștigătoarele Cupei Ligii

1994 Rapid
1998 FCM Bacău
2000 Gloria Bistrița
2015 FCSB
2016 FCSB
2017 Dinamo

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
mickey13
mickey13  •  26 Mai 2017, 12:12

Pt a umple calendarul competitional, daca tot tineau mortis la aceasta pseudo-cupa, puteau sa decida ca la aceasta competitie sa participe celel 6 din play-off si (eventual) inca 2 din play-out. Daca nu se inscriau, nu era nicio problema. Locurile 1 si 2 din play-off ar fi jucat direct in semifinale cu invingatoarele dintre locurile 3 si 6, respectiv 4 si 5. Meciuri jucate pe teren neutru, sau cum ar fi convenit echipele. Ar mai fi fost un maxim de 2-3 meciuri pentru fiecare dintre cele 6 si niste bani din televizari (asta a fost o gluma :)) ). Sau ar fi jucat doar primele 4 din play-off: 1-4 si 2-3 intr-o singura mansa. Si cu asta basta!

danut1971
danut1971  •  26 Mai 2017, 12:02

a desfiintato fiindca dinamo a umilit fcsb-ul anul acesta in cupa ligii! ha ha ha

khal_37
khal_37  •  26 Mai 2017, 11:23
Postat de dinamo100 pe 26 Mai 2017, 11:02

Cupa LIgii nu-si are sensul! E o competitie cu un interes foarte scazut din partea publicului;cu exceptia meciurilor Dinamo-Steaua stadioanele au fost goale! Mai mult incurca programul echipelor din Liga I, iar competitia dubleaza Cupa Romaniei, care e totusi o competitie de traditie care suscita mult mai mult interes. Concluzia desfiintarii Cupei Ligii e fireasca, iar acuzele catre oficialii FRF pe aceasta tema nu-si au sensul.

Pai a fost *** - poli aek timisoara...stadion gol 0.1 cota de rating tv!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează
Close