FOTBAL  »  CUPA LIGII  »  COMUNICAT

Comunicat FRF » Răspunsul oficial cu privire la noul format al Cupei Ligii

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat miercuri, 01 februarie 2017 11:57

Federația Română de Fotbal a emis astăzi un comunicat prin care dezminte informațiile conform cărora președintele Răzvan Burleanu și-ar dori desființarea Cupei Ligii. 

FRF vine astfel cu un răspuns, după ce în urmă cu două zile Liga Profesionistă a luat o poziție oficială cu privire la declarațiile lui Burleanu.

Mai mult, Gino Iorgulescu a anunțat că va propune schimbarea radicală a formatului Cupei Ligii pentru a mări interesul asupra acestei competiții. 

Mai jos este comunicatul integral emis de FRF:

"Federația Română de Fotbal a primit cu uimire și bucurie informațiile furnizate de Liga Profesionistă de Fotbal prin comunicatul din 30 ianuarie 2017, referitoare la un nou format al Cupei Ligii.

Cu uimire, pentru că datele despre acest proiect nou nu au fost făcute cunoscute până acum de reprezentanții Ligii nici în Comitetul Executiv FRF, nici în spațiul public. Și cu bucurie, pentru că Federația Română de Fotbal susține orice proiect care are ca obiectiv dezvoltarea fotbalului românesc prin utilizarea jucătorilor tineri și promovarea acestora, precum și prin dezvoltarea centrelor de copii și juniori ale cluburilor.

Salutăm, astfel, inițiativa Ligii care schimbă total datele problemei în acest subiect și suntem încântați să descoperim că, finalmente, reprezentanții LPF au înțeles beneficiile promovării jucătorilor tineri, după ce au contestat vehement utilizarea jucătorilor eligibili Under 21 la nivelul primului eșalon.

Declarațiile președintelui Răzvan Burleanu cu privire la Cupa Ligii nu au avut nici pe departe o valoare decizională, ci s-au dorit a fi o lansare la dezbatere pentru conturarea celui mai bun cadru competițional pentru jucători, cluburi și spectatori. Federația Română de Fotbal reprezintă interesele cluburilor de Liga I, responsabilitate dovedită și prin demararea, cu costuri proprii, a proiectului Hypercube care documentează și va propune cele mai bune soluții pentru sistemul nostru competițional, în urma unei analize făcute de specialiști olandezi cu expertiză în domeniu", se arată în comunicatul postat pe frf.ro

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează