FOTBAL  »  CUPA LIGII  »  LPF

UPDATE Iorgulescu îl contrează pe Burleanu » Cupa Ligii revoluționată: "Se vor înfrunta Estul cu Vestul". Cum ar arăta Steaua - Dinamo după noul format

Articol de GSP - Publicat luni, 30 ianuarie 2017 12:56

LPF a emis astăzi un comunicat de presă în care reacţionează după ce Răzvan Burleanu a spus că vrea desființarea Cupei Ligii.

update 14:00

Cum ar arăta în acest moment un meci Steaua - Dinamo, dacă s-ar aplica modificările propuse de LPF, cu maximum 3 jucători de peste 23 de ani în primul "11".

Steaua: Poiană - G. Simion, Moke, Bălaşa, Momcilovici - Ov. Popescu, M. Mihai - Vl. Mihalcea, Man, Fl. Tănase - Tudorie

Dinamo: Eşanu - Corbu, Nedelcearu, D. Ciobotariu, Filip - Tîrcoveanu, Dudea - P. Petre, I. Şerban, V. Olteanu - Rotariu

Problemele celor două echipe ar apărea în alegerea rezervelor, antrenorii fiind nevoiţi să apeleze la mai mulţi juniori.

 

Şitrea iniţială:

Nu numai că Liga se opune desființării competiției, dar Gino Iorgulescu anunță și că va propune schimbarea radicală a formatului Cupei Ligii. Astfel, echipele participante vor fi obligate ca în lot să aibă maximum 3 fotbalişti peste 23 de ani. Cluburile vor fi împărţite în două serii de câte 7 echipe, Est și Vest, ca în SUA, iar meciurile vor avea loc în ziua imediat următoare sfârșitului de etapă.

Din fiecare grupă se vor califica două echipe. Fiecare participantă va juca minimum 12 jocuri, iar finalistele 15.

Momentan, totul este la stadiul de propunere, urmând să se discute cu toate cluburile şi cu deţinătorul drepturilor TV.

Comunicatul integral al LPF:

Am aflat cu mare surprindere că președintele Federației Române de Fotbal, domnul Răzvan Burleanu, a declarat mai multor reprezentanți mass media că lucrurile nu stau foarte bine în ceea ce privește organizarea de către LPF a Cupei Ligii Adeplast.

Ținem să-i precizăm domnului președinte Burleanu nu doar că se înșală, dar și că și-a făcut deja un obicei din a induce în eroare opinia publică și, din păcate, o mare parte a lumii fotbalului românesc.

Astfel, îi reamintim domnului președinte Burleanu că, în opinia noastră, Cupa Ligii Adeplast e o competiție cu premii mai mari decât cele oferite de Cupa României competitoarelor. Mai mult decât atât, banii destinați echipelor participante în Cupa Ligii Adeplast sunt în legătură directă cu sumele oferite de către deținătorul drepturilor media pentru Campionatul Național Liga 1 Orange. 

Tocmai de aceea, pentru că suntem convinși de utilitatea Cupei Ligii Adeplast, am alcătuit un nou sistem competițional pentru aceasta, o întrecere cu două serii a câte șapte echipe, Est și Vest. Nu vom încărca absolut deloc calendarul competițional, pentru că avem în intenție să programăm cele 12 etape ale fiecărei grupe în ziua imediat următoare sfârșitului de etapă în Liga 1 Orange. În loturile pentru Cupa Ligii Adeplast vor fi cuprinși doar trei fotbaliști peste 23 de ani, cluburile de pe prima scenă putând astfel să-și completeze lista de 25 cu fotbaliști tineri, eligibili pentru Liga 1 Orange deopotrivă. Am prevăzut apoi semifinale în dublă manșă și, bineînțeles, o finală care să încununeze eforturile participantelor. Așa, fiecare echipă va juca minim 12 jocuri, iar finalistele 15. Ce pregătire mai importantă pentru fotbaliștii U 23 poate fi? Sau domnul președinte Burleanu a uitat de această prioritate a fotbalului românesc?

Aceasta este propunerea noastră pentru cluburile din Liga 1 Orange și pentru deținătorul de drepturi media. Le dăm ocazia celor tineri să joace mai mult, fără a afecta programul competițional, așa cum din păcate domnul Anghel Iordănescu nu a înțeles să facă sezonul trecut, iar rezultatele echipei naționale s-au văzut și se văd.

Spune domnul președinte Burleanu că nu vede nicio finalitate pentru câștigătoarea Cupei Ligii Adeplast. Îi reamintim că noi am propus ca deținătoarea Cupei Ligii Adeplast să participe în Europa League și Comitetul Executiv, condus de dumnealui, s-a opus! Tot așa cum s-a opus și ideii ca Supercupa României să se dispute între câștigătoarea Cupei României și câștigătoarea Cupei Ligii Adeplast! Probabil că pe holurile Federației Române de Fotbal încă se discută despre faptul că premiile din Cupa Ligii Adeplast sunt mai mari ca cele din Cupa României și tocmai pentru acest motiv competiția organizată de LPF trebuie desființată.

Cât despre programul încărcat, pe care îl invocă domnul președinte Burleanu, să ne uităm un pic în campionatele importante ale Europei, unde se joacă din trei în trei zile și unde fotbaliștii români sunt din ce în ce mai prezenți.

Domnule președinte Răzvan Burleanu, veniți alături de noi să construim și nu să dărâmăm. Veniți alături de noi să găsim împreună  soluții și nu să desființăm!

Gino Iorgulescu,

Președintele Ligii Profesioniste de Fotbal

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (27)
kyil
kyil  •  04 Februarie 2017, 12:57

ceva de genu ce e acu in romania. bravo jino, esti in tema, estul cu vestul adica psd versus poporul sau dinamo versus steaua...

sakamoto
sakamoto  •  04 Februarie 2017, 10:08

Ponta+Ghitza+Iorgulescu, de la Dubai. MAFIOTZI! Dragnea+Iorgulescu conduc fotbalul Mafiot romanesc. Arbitrajele infecte stabilesc clasamentul. Sa vina DNA si sa curetze fotbalul romanesc de Mafiotzi! Atita timp cit Mafia psd conduce fotbalul romanesc, vor fi arbitraje odioase, aranjamente obscure si neperformanta. Exemplu:Romania-Polonia:0-3!

ares123
ares123  •  03 Februarie 2017, 15:57
Postat de archibald pe 30 Ianuarie 2017, 17:50

Care Vest d-le Iorgulescu! L-ati distrus .....mai bine organizati Cupa Ligii ptr. Bucuresti si S.A.I.!

Pe bune ??? Pai pe voi a fost aproape sa va desfiinteze Paszkani, iar cei de la U Cluj au pierit pe mana lor. Cautati vinovati in capitala ?? E mai usor asa, sa cautati vinovati pentru incopetenta voastra in alta parte.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează