FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  U CLUJ - DINAMO, MIERCURI, 20:30, TELEKOM, DIGI, PROX, GSP.RO

Adrian Falub nu pune mare preț pe jocul din Cupă: "Meciul cu Dinamo NU este un test pentru Universitatea!"

Articol de - Publicat luni, 27 noiembrie 2017 14:31

Neînvinsă de 12 partide în toate competițiile, Universitatea Cluj a intrat în linie dreaptă pentru cel mai important meci după renașterea echipei.

Tehnicianul „studenților”, Adrian Falub, admite că Dinamo are prima opțiune în confruntarea din „optimile” Cupei României, însă promite că Universitatea se va agăța de șansa ei, încercând să profite de forma slabă prin care trece trupa lui Miriuță.

Cu un lot format din jucători cu ștate vechi în primul eșalon, precum Gabriel Giurgiu, Călin Albuț, Valentin Lemnaru, Dorin Goga, George Florescu, Andrei Cordoș sau Mihai Onicaș, Universitatea Cluj pare a fi un adversar redutabil pentru Dinamo, echipă care s-a chinuit în faza precedentă a Cupei cu o altă grupare de Liga a 3-a, Aerostar Bacău, scor 1-0.

Managerul sportiv al clujenilor, fostul dinamovist Ioan Ovidiu Sabău, mizează pe atmosfera de sărbătoare creată de fanii alb-negrilor, dar și pe faptul că, datorită experienței vaste, "studenții" nu vor ceda emoțional.

"În mod normal, dacă eram în Liga 1, un meci cu Dinamo nu ar fi fost deloc special. Având în vedere condițiile de acum, o întâlnire cu una dintre cele mai titrate echipe din țară este un prilej de bucurie pentru jucătorii mei. Chiar dacă trece printr-o perioadă nefastă, Dinamo este favorita certă, dar ne vom juca șansa pe care o avem. Să nu uităm că suntem în Liga a 3-a, nu putem să ne batem de la egal la egal cu ei, va trebui să găsim o strategie să ne impunem jocul." – Adrian Falub, antrenor Universitatea

Falub e realist

Revenit pentru a treia oară pe banca clujenilor, Falub, 46 de ani, a reușit să redreseze Universitatea după un început slab de sezon sub comanda lui Marius Popescu; "șepcile roșii" fiind lideri în Seria V din Liga a 3-a.

Având 11 victorii și o singură remiză de când a preluat frâiele "studenților", dejeanul cu trei promovări în Liga 1 cu trei echipe diferite reamintește că scopul principal al noului proiect "U" este revenirea pe prima scenă a fotbalului românesc.

Bucurându-se de sprijinul autorităților locale, dar și de susținerea masivă a galeriei, Universitatea este principala favorită la promovarea în Liga 2, în pofida adversarilor incomozi din Seria a V-a.

"Obiectivul nostru principal este să promovăm, nu să ajungem în finala Cupei României. Dacă am reuși această performanță, excelent! Dar noi ne luptăm cu Galda, cu Performanța Ighiu, cu Metalurgistul Cugir, cu Recea, acestea sunt războaiele noastre momentan. Confruntarea cu Dinamo nu este un test pentru Universitatea Cluj, adevăratele teste le avem aici, în Liga a 3-a!" – Adrian Falub, antrenor Universitatea

Ultima confruntare, umilință pentru "U"

Ultimul întâlnire oficială dintre cele două grupări a avut loc pe 28 februarie 2015, în "Ștefan cel Mare", într-un meci câștigat de Dinamo la scor de neprezentare, 3-0, goluri Kamil Bilinski (28’, 90Ă3’) și Valentin Lazăr (68’). La capătul sezonului 2014-15, Universitatea Cluj avea să retrogradeze, urmând să pornească un nou proiect din ultimul eșalon după un singur sezon petrecut în liga secundă.

Este cea de-a cincea confruntare dintre cele două tabere în istoria Cupei României:

21 octombrie 1953, sferturi de finală – Dinamo București 0-2 Știința Cluj
11 mai 1966, optimi de finală – Dinamo București 3-1 Universitatea Cluj (după prelungiri)
22 februarie 1986, optimi de finală – Dinamo București 3-1 Universitatea Cluj
17 martie 1993, optimi de finală – Universitatea Cluj 3-2 Dinamo București

Duelul dintre Universitatea Cluj și Dinamo va avea loc miercuri, 29 noiembrie, de la ora 20:30, pe Cluj Arena. Partida va putea fi urmărită în direct la TV Telekom Sport, TV Digi Sport, Pro X și liveTEXT pe GSP.ro.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează