FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  CSU CRAIOVA - DINAMO, MARȚI, 17:00, DIGI, TELEKOM

Ce surprize pregătesc Bratone și Mangia pentru derby-ul din Cupă » Modificări de ambele părți

Articol de - Publicat luni, 05 martie 2018 09:03

Dinamovistul a studiat varianta de a începe titular cu Hanca, exilat de Miriuță, și cu Pesici vârf. Italianul oltenilor face 3 modificări importante.

Meciul meciurilor între două rivale de moarte care reprezintă ultima șansă pentru "câinii roșii" de a mai salva un sezon negru. Dinamo pleacă azi după-amiază spre Bănie fără cel mai bun atacant al ei, Nemec, în concediu medical în Slovacia. Katsikas va afla astăzi dacă poate face deplasarea după ce ieri s-a antrenat ușor alături de coechipieri.

Amintiri dintr-un meci nebun

A venit momentul debutului, și ce debut!, pentru Florin Bratu. Prima reprezentație la nivel înalt a antrenorului de 38 de ani, tocmai într-o confruntare vitală, într-un duel care-i trezește amintiri celui poreclit de fani "Mitraliera".

Pe 23 aprilie 2008, Bratone a făcut pentru prima oară gestul rămas celebru într-un meci nebun cu U Craiova, gest care avea să intre însă în istorie o etapă mai târziu, în Derby de România, la golul cu Steaua (2-1). Dar prima oară, fără steagul de la colțul terenului, doar cu mâinile imitând că ține o mitralieră îndreptată spre galeria Științei, Florin a făcut gestul la acea partidă ieșită din comun din Ștefan cel Mare.

El a marcat o "dublă" și-a avut un assist, Dănciulescu, actualul director sportiv, a punctat și el de două ori, Dinamo a fost condusă cu 3-0 de către juveți, a revenit și-a dat 4 goluri într-un sfert de oră, iar partida s-a încheiat 4-4! Torje a avut și el o pasă decisivă în acel meci, la primul gol al roș-albilor.

Improvizează?

Bratu ar putea apela la două schimbări mari în privința primului "11" pentru mâine seară. Vrea să-l readucă în formula de start pe Sergiu Hanca, pe care "Tati" l-a exilat pe bancă în ultimele trei partide oficiale ale roș-albilor.

Și aceasta întrucât ar putea muta decisiv în ofensivă, cu Pesici vârf împins, fals, mai ales că Nemec e absent. Florin a exersat în ultimele zile varianta, având de ales între aceasta și cea de la partida cu Astra, cu Daniel Popa titular. Ivan a impresionat în primele partide în tricoul "câinilor", având un gol și două assist-uri.
Revin Tiago, Mateiu și Martici

Și Devis Mangia va face schimbări față de ultima partidă din sezonul regulat, cu ACS Poli Timișoara (1-1). Mai exact, trei mutări. Iese Briceag și reintră Tiago Ferreira, iese Bic și revine Mateiu, iar Martici îl va înlocui pe Dimitrov.

Italianul nu are nicio problemă de lot înaintea întâlnirii și nu se gândește la altă variantă de a începe duelul de 5 stele decât cu trioul ofensiv Gustavo - Băluță - Mitriță. 

 2-2 a fost scorul ultimelor trei întâlniri directe dintre Craiova și Dinamo

0-0 a fost scorul precedentei confruntări din "sferturile" Cupei, anul trecut, între cele două rivale, oltenii câștigând la penalty-uri cu 6-5

REPLICĂ

"Vă mai trebuie câteva decenii"

Săptămâna trecută, cei de la Poli Iași au avut mai multe ironii la adresa roș-albilor pe pagina oficială de facebook a grupării.

Președintele lui Dinamo, Alexandru David, le-a oferit o replică moldovenilor pe GSP.RO: "Suporterii sunt suporteri și pot să se înțepe între ei, cluburile, când comunică oficial, ar trebui să fie mai temperate. În plus, dacă ar fi să mă afecteze ceva, mai degrabă ar fi săgețile dinspre FCSB. Noi suntem Dinamo, oricât de greu ar fi momentul în care ne aflăm. Iașiul mai are câteva decenii de fotbal până să aibă voie să fie ironic. Timpul rezolvă însă toate lucrurile și-i pune pe toți la locul lor". 

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (42)
537095073301815
Izabela Iuliana Nazare  •  06 Martie 2018, 08:35

daca esti asa de bine documentat poti sa-mi spui cat era scorul in min. 10 si cine au marcat ptr. dinamo in acel meci si ce s-a intamplat cu arbitrajul dupa inceputul de meci foarte bun al lor?

537095073301815
Izabela Iuliana Nazare  •  06 Martie 2018, 08:28

mai stii o echipa din romania care a dat 5 goluri unei adversare din anglia prostovane ?mai tii minte cate a-ti luat in medie de la echipele din anglia ,parca 5 nu?dinamo s-a distrat cu everton la bucuresti ,voi?

169060557063831
Stefan Anghel  •  05 Martie 2018, 20:02

domnilor de la gazeta poate vreunul dintre dvs.sau vreun cunoscut mai are pliantul de la meciul lui dimano cu aston villa anii `80...acolo cornel minus le pregatea englejilor surprize asortate cu fantezii ! fanteziile erau niste pateuri *** iar garry show netinand cont de fanteziile *** ale lui vinu le-a dat 5 lu mimao ! alte vremuri,aceeasi mentalitate !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (42)
Comentează