FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  DINAMO - STEAUA 1-1

"Cîinii", piese de lego » Dinamo nu a reuşit ”remontada”, dar a scos un egal cu Steaua, 1-1

Cristi Tănase a marcat 3 goluri în partidele cu Dinamo
Cristi Tănase a marcat 3 goluri în partidele cu Dinamo

Articol de GSP - Publicat vineri, 18 aprilie 2014 00:00 / Actualizat joi, 17 aprilie 2014 23:36

Echipa lui Reghecampf a condus în permanenţă jocul şi a ratat victoria numai din cauza relaxării.

Minutul 22. Chipciu pasează printre fundaşii lui Dinamo, Tănase preia şi, singur cu, Bălgrădean, trimite uşor în colţul din stînga portarului 0-1. Sau 2-6, cu tot cu rezultatul dezastruos al "cîinilor" din prima manşă. Discuţiile despre calificare şi invocarea minunii de la Liberec au ţinut cîteva zile înaintea meciului şi 21 de minute în timpul jocului.

Tot roş-albaştrii!
Steaua mai are de aşteptat doar finalul acestui derby devenit un duel dezechilibrat şi apoi să joace finala Cupei. Ea e aproape şi de titlul de campioană, deci are o ocazie bună să mai adauge un event în palmares. În fumul materialelor incendiate din peluza formidabilă a "cîinilor", o combinaţie între repertoriu importat din "tiffoseriile" italiene şi recuzita turcească, tot Steaua domină.

Chipciu aleargă zece metri fără să-l întîmpine nimeni, dar trage slab de tot, de la marginea careului. Pe foaie, Dinamo nu are vîrf. Pe teren, nu are nici mijlocaşi, Boubacar şi Bărboianu se apropie fiecare de 30 de ani, şi tot nu e clar care e postul lor de bază. Închizători, cum i-a aşezat Stoican, nu se descurcă deloc.

Dinamo, unde e poartă?
Golul lui Tănase şi neputinţa dinamoviştilor îi liniştesc pe roş-albaştri. Dinamo trece greu de centrul terenului. Lazăr rupe monotonia cu o acţiune din dreapta, Pintilii apare şi-l faultează ca să oprească surpriza. Lovitura liberă o execută Rus! Bine că Sinişa Mihajlovici şi Juninho Pernambucano nu prind ProTV, că s-ar tăvăli de rîs ca emoticonul de la messenger!

Specialistul lui Dinamo pentru loviturile libere e un fundaş dreapta de 28 de ani cu 4 goluri marcate de cînd a apărut el în Liga 1! Bineînţeles, trage moale şi pe centru, Tătăruşanu prinde şi ţine mingea cît să-şi vadă echipa poziţionată în faţa lui.

Stoican are nevoie de o oră ca să priceapă că e inutil să fii prudent în manşa a doua după ce ai pierdut deja turul cu 2-5. Din minutul 60, albii au doi atacanţi pe teren, pe Bilinski şi pe Ţucudean. Probabil formula logică de start, dacă Flavius nu s-ar fi temut de ruşinea de pe Naţional Arena mai tare decît a crezut în minunea de la Liberec.

Aproape de 0-3!
Dinamo se deschide, mingea pleacă de la fundaşi direct către vîrful Ţucudean. Steaua recuperează şi Adi Popa iroseşte incredibil o ocazie de contraatac excelentă. Are spaţiu, e singur pe 30 de metri cu Bălgrădean în faţă, dar parcă adoarme cu mingea la picior! "Cîinii" scapă de 0-2. Şi de 2-7 la general. La încă un atac, Tănase ratează şi el, tot unu la unu cu goalkeeperul!

Bilinski iroseşte prima mare ocazie a lui Dinamo, în minutul 73! Steaua e mai bună, mult mai bună. Adversara se consolează cu un gol simplu al lui Matei, crainicul se entuziasmează exagerat şi galeria zbiară "Dinamo! Dinamo!" aşa cum repetase "Liberec! Liberec!" o săptămînă întreagă.

Totul se încheie cu un 6-3 din două manşe care o trimite pe Steaua în finala Cupei. Şi care risipeşte încă o dată piesele ieftine cu care în Ştefan cel Mare se încearcă reconstruirea unei mari echipe.

"Nu am cîştigat nimic pînă acum, mai avem finala cu Astra, plus meciuri grele în campionat" (Cristi Tănase, mijlocaş Steaua)

"Alea 7 minute din tur au pierdut contactul cu Steaua. Păcat că nu putem elimina acele minute. Dinamo a ieşit cît de cît onorabil din semifinale, dar asta e diferenţa de valoare. La noi, încă nu se văd trasee" (Claudiu Vaişcovici, fostă glorie dinamovistă)

"Trebuie să găsim un termen de basm pentru alegerile lui Stoican. A fost ceva ciudat. Nu cred că le putem numi surprize. Nu se poate să abordezi returul fără nici un vîrf. Este de neconceput aşa ceva" (Cornel Dinu, administrator delegat Dinamo, pentru DigiSport)

"Am intrat pe teren pentru a ne spăla onoarea din meciul tur. Din păcate, ne-am oprit în semifinale. Ne-am obişnuit cu inventivitatea fanilor noştri, ei chiar sînt la cel mai înalt nivel" (Cosmin Matei, mijlocaş Dinamo)

"Trebuia să jucăm inteligent încă din tur. A fost penalty la mine, spre finalul meciului. E diferenţă mare între cele două echipe. A fost bun egalul, dar mai frumoasă era o victorie" (George Ţucudean, atacant Dinamo)

"Îmi pare rău că a pierdut Petrolul, aş fi vrut să mă întîlnesc cu Răzvan Lucescu în finală, mi-a fost antrenor şi ar fi fost plăcut. Astă-seară, ambele echipe au jucat un fotbal plăcut. Totul a fost frumos şi jocul, dar şi spectacolul din tribune" (Alexandru Chipciu, mijlocaş Steaua)

613382-dinamo-steaua-1-1.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Matei şi visul împlinit
Decarul "cîinilor", Cosmin Matei, implicat în ultimele trei victorii ale roş-albilor din campionat, a fost decisiv aseară, din nou, pentru echipa sa. El a punctat în poarta lui Tătăruşanu, fostul său coleg din perioada Steaua, Matei fiind alungat din Ghencea şi jurînd să se revanşeze într-o zi. Aseară, la al 5-lea Derby în tricoul roş-alb, mijlocaşul a dat gol.

S-a refăcut Filip
În minutul 74 al partidei de aseară, Lucian Sîmărtean a fost schimbat de Lucian Filip. Prin intrarea sa din ultimul sfert de oră, Filip a bifat primul lui meci după grava accidentare suferită în noiembrie, cînd la un antrenament a suferit o fractură de peroneu. Acesta s-a refăcut mai repede, deşi doctorii estimau că nu va mai juca în actualul sezon.

Îmbrăcaţi în doliu
În onoarea celui care a fost Mitică Neagu, fost masor al clubului din Ghencea, decedat în urmă cu două zile în urma unei boli incurabile, staff-ul tehnic şi cel medical al Stelei au îmbrăcat aseară echipamentul negru de prezentare. În plus, Laurenţiu Reghecampf a ales şi el un costum şi o cămaşă de aceeaşi culoare.

Chipciu şi-a plătit poliţa
În prelungirile primei reprize, Alex Chipciu a avut o intervenţie urîtă la Laurenţiu Rus, cu talpa sus, lovindu-l pe dinamovist în figură. Arbitrul Kovacs i-a acordat cartonaşul galben, iar stelistul şi-a recunoscut vina. În schimb, Chipciu nu a mers la Rus pentru a-şi cere scuze. În urmă cu un an, Rus a fost cel care l-a accidentat pe numărul 7 din Ghencea. Atunci, stelistul a suferit o fractură de peroneu şi a avut nevoie de operaţie, revenind pe gazon abia în toamna trecută.

Jandarmii au intervenit
Meciul de aseară n-a fost lipsit total de incidente. Încă dinaintea fluierului de start, jandarmii au fost nevoiţi să intre în stadion. Aceştia au format un cordon între galeria stelistă şi suporterii de la tribuna a doua, după ce fanii roş-albaştri au încercat să rupă bariera formată iniţial de stewarzi. Jandarmii n-au mai plecat, rămînînd pe poziţii pînă la finalul întîlnirii.

Cameraman la spital!
Un incident grav s-a petrecut în faţa peluzei unde s-a aflat galeria Stelei. Un cameraman de la Pro TV, care filma de pe macaraua mobilă din spatele uneia dintre porţi, a fost lovit în cap cu un scaun aruncat din peluză de către fani. Angajatul televiziunii care a transmis partida Dinamo - Steaua a fost transportat de urgenţă la spital şi a fost operat.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (18)
reghemeister
reghemeister  •  18 Aprilie 2014, 12:22

Un caine se lingea pe pool@. Se intreaba filosofic : "Ma eu acum dau mooie sau iau mooie?"

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  18 Aprilie 2014, 10:59

Dinamo ...o echipa saraca ./..

quittaro
quittaro  •  18 Aprilie 2014, 10:19

Cretinism marca gsp!! După idioțenia care zgârie limba românâ, „derby de România” acum ați scos-o și pe asta cu „remontada”!! Nu vă este rușine de penibilitatea voastră??

Vezi toate comentariile (18)
Comentează