FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  HERMANNSTADT - U CRAIOVA, DUMINICĂ, 21:00, DIGI, PROTV, TELEKOM

EXCLUSIV AUDIO Haos la finala Cupei! Cum se recrutează stewarzii: "Nu trebuie să semnezi nimic, sunt și mulți pensionari pe caz de boală" + Câți bani primești

Articol de - Publicat joi, 24 mai 2018 14:48

Așa se recrutează stewarzi pentru finala Cupei României de peste trei zile.

 6f3c15ad 3659 4a34 be03 337ca47deb0b

GSP.ro a luat legătura cu "Papy Gaby", care anunța pe Facebook că e în căutare de stewarzi pentru finala Cupei României dintre Hermannstadt și U Craiova.

Reporterul GSP a folosit numele de Andrei Ionescu pentru "a se angaja" ca steward la finala Cupei.

Recrutorul de stewarzi se numește Gabi Busuioc, are 25 de ani și spune că 80 de lei e remunerația pentru seara petrecută ca agent de pază.

Recrutorul: "Vii sigur, sigur, da? Înainte de finală va fi un meci demonstrativ, dar acolo stai ca spectator (n.r. de la ora 17:00 e finala Cupei României U19, Dinamo - FCSB). 80 de lei vei primi și bani de taxi, totul va fi pe loc. Vesta o primești înainte și o să vezi meciul gratis, doar că trebuie să stai în picioare. Bine, nu tot meciul, stai și tu 5 minute pe repriză în picioare. Totul se realizează printr-o firmă de pază.

Dacă vrei să semnezi vreo hârtie, bine, dar dacă te grăbești nu mai trebuie. Mai sunt și pensionari (n.r. pe caz de boală), oameni care nu pot munci, dar vin și-și iau banii fără să mai semneze ceva. Ne vom întâlni pe la ora 13:00 la Arena Națională, dar intrarea se face pe la ora 5 (n.r. 17:00). Nu faci nimic acolo, chiar e o muncă plătită aiurea. E doar pierderea de timp. E bine că te uiți și la meci, mai ales că stăm la tribună. Oricum, eu o să te sun sâmbătă pentru confirmare.

Totul e legal. Cine e aici e un domn care se numește Bălan. El dă banii tuturor stewarzilor. Șeful ăsta se ocupă de toți stewarzii. Sunt foarte mulți care spun că-ți dau un milion jumate, două milioane, dar să nu te iei niciodată după ei. Sunt țepari. Eu prima dată când am venit ca steward am început pe 50 de lei", a declarat Gabi Busuioc.

 
Recrutare stewarzi

EXCLUSIV Așa se recrutează PE FACEBOOK stewarzi pentru finala Cupei României "Nu trebuie să semnezi nimic, sunt pensionari pe caz de boală stewarzi" Câți bani primești --->>> http://bit.ly/2s8xkZX

Publicată de Gazeta Sporturilor pe 24 Mai 2018

Fără instructaj pentru stewarzi

Se pot înregistra oricând bătăi între suporteri, iar stewarzii să fie neputincioși, pentru că, așa cum ne spune Gabi Busuioc, nu există un instructaj înainte.

"Nu se face niciun instructaj înainte. Tu va trebui să stai într-un colț la tribună. Nu e nevoie de instructaj. Poate vei fi pus undeva unde nu vor fi oameni, că la inelul 2 nu prea sunt. Nu vor exista bătăi între suporteri! Te bagă la tribună pe tine, nu la peluză. Oricum joacă Hermannstadt cu Craiova, n-are cum să fie scandal. Nu te bagi tu, nu trebuie să stai tu la scandal. Eu am fost la CSA cu Rapid, trebuia să mă duc la peluză, dar le-am spus că nu mă duc acolo și m-au trimis la tribună. Dacă te enervează cineva, tu pleci. Nu te bagi tu să te cerți cu ei", spune recrutorul.

"Vor fi mai multe firme de pază care se vor ocupa de finală printre care SSG, G4S, dar și altele mai necunoscute. Eu strâng mai mulți oameni și mai sunt inspectorii care adună oamenii. Eu o să te sun duminică și mă întâlnesc cu toți băieții pe care i-am strâns. Sunt vreo 20 pe care i-am adunat eu" Gabi Busuioc

"Eu îmi doresc să nu fie prelungiri, că m-ar lua capul. Sper să se dea un 2-0. Dar o să mai fie și premierea. Cred că se va termina pe la 11 jumate - 12" Gabi Busuioc

GSP.ro a luat legătura cu firma de pază SSG Security, care a infirmat faptul că va avea oameni la finala Cupei României. S-a încercat o reacție și de la firma de pază G4S, însă n-a răspuns nimeni la telefon.

Reacția FRF: "Federația Română de Fotbal nu a colaborat până acum și nu colaborează nici la finala Cupei României din 27 mai cu companiile SSG Security și G4S".

Incidente la CSA Steaua - Academia Rapid, stewarzii fără reacție

După meciul dintre CSA Steaua și Academia Rapid, unde au existat mai multe incidente între suporteri, iar stewarzii au stat nepăsători, unul dintre oamenii de pază a acceptat să vorbească sub anonimat pentru Gazetă.

"Nu sunt steward sau bodyguard, am venit fiindcă mi s-a propus să fac un ban! Merg de mulți ani pe stadioane. E un grup, mai mereu același, care chiar lucrează la astfel de firme. Fac pază pe arenele sportive, pe la cluburile din București. Am prieteni comuni cu ei și am fost întrebat dacă vreau să fac un ban. Că nu trebuie să fac nimic.

Unii sunt interlopi, ei aduc oameni când e nevoie. Din 25, câți eram acolo, în zona mea, mai erau vreo 4 în aceeași situație ca mine, tot în portocaliu. 100 de lei luau cei în veste portocalii. Ceilalți, mulți dintre ei puști, au luat 60-80 de lei, din câte am auzit. Bine, și la noi era vorba inițial de 125 de lei. Dar 25 de lei ni s-au oprit pentru vestă și, probabil, pentru cel care aducea oameni, cum era cazul meu".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (23)
atentu
atentu  •  24 Mai 2018, 20:49
Postat de dinamo_fan pe 24 Mai 2018, 17:30

***

Dacă sunt nelămuriri întrebaţi-l pe crăiţoiu !

claudiu.h12
claudiu.h12  •  24 Mai 2018, 20:42
Postat de gicab pe 24 Mai 2018, 19:08

Pentru atât?

dac ar gandi toti miticii asa, ce bine ar fi prin tarisoara romaneasca

firaldo
firaldo  •  24 Mai 2018, 20:37

Cu alte cuvinte ...nu mergeți la meci ptr că nu sunteți în siguranță.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează