FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  AEROSTAR BACĂU - DINAMO, JOI, 21:00, DIGI, TELEKOM, GSP.RO

EXCLUSIV Situația tragică în care a ajuns fotbalul băcăuan: "Eram fala Moldovei, acum nu mai avem nici stadion" + Cum speră antrenorul lui Aerostar să producă surpriza în Cupă: "A venit momentul să am o amintire frumoasă într-un meci cu Dinamo"

Articol de - Publicat miercuri, 25 octombrie 2017 23:28

Cristi Popovici, antrenorul lui Aerostar Bacău, prefațează duelul de joi cu Dinamo, din Cupa României, și vorbește pentru cititorii GSP.ro despre situația dramatică în care a ajuns fotbalul băcăuan.

- Domnule Popovici, cât de pregătită este echipa dumneavoastră pentru meciul cu Dinamo? 

- Ne-am dorit cu toții, încă din fazele incipiente ale Cupei, să reușim să aducem o adversară puternică la Bacău.  Căzând cu Dinamo și jucând în nocturnă, am fost obligați să venim la Piatra Neamț. Dinamo are prima șansă, dar suntem bucuroși că acești jucători tineri de la Aerostar au ocazia să vadă ce înseamnă o echipă de top din România. Jucăm rolul buturugii mici, eu sper să facem un meci bun. 

- Cum credeți că o puteți surprinde pe Dinamo? Are echipa dinamovistă vreo slăbiciune de care puteți profita?

- Noi, la nivelul la care suntem, putem surprinde doar prin multă combativitate, disciplină și dorința imensă a jucătorilor de a demonstra că se pot compara cu fotbaliștii unei echipe de top din România. 

- Anul trecut, pe vremea aceasta, o pregăteați pe Foresta Suceava, care dădea piept cu FCSB în șaisprezecimile Cupei. Ați făcut o partidă foarte bună atunci, puteți repeta figura și cu Dinamo?

-A fost un meci antrenant, un meci plăcut, cu 7.000 de suporteri. A fost o zi istorică pentru Suceava, care a disputat atunci primul meci din istorie în nocturnă. E o amintire plăcută, chiar dacă am pierdut cu 2-1. Cu Dinamo, mi-aș dori să fie un meci asemănător celui de atunci, doar că rezultatul aș vrea să fie altul. Acum doi ani, când eram la SC Bacău, am scos-o din Cupă pe CSU Craiova.

- Sunteți pe primul loc în Liga a 3-a, vă doriți promovarea?

- Obiectivul nostru a fost clasarea pe podium. Dacă până în iarnă reușim să ne menținem cât mai aproape de locul 1, iar Primăria se implică, poate ne putem gândi la promovare. De una singură, Aerostar nu poate ține echipa în eșalonul secund. Dar cu mai multă forță financiară, am putea face o echipă cel puțin de Liga 2-a. 

- Apropo de meciul de joi, aveți anumite amintiri frumoase din vreun meci cu Dinamo?

- Hm ...  Cu Dinamo am luat bătaie mai mereu la Bacău, ba am și pierdut și la diferențe mari în "Ștefan cel Mare" de două ori, 0-6 și 2-6. Singura amintire plăcută dintr-un meci Dinamo - Bacău e în '93, când am câștigat cu 1-0 prin golul lui Sorin Condurache, cel care tocmai a decedat. Sunt stelist, poate a venit momentul să am o amintire frumoasă dintr-un meci cu Dinamo! Tot ca jucător, am o amintire frumoasă dintr-un meci cu Steaua, când Bacăul a câștigat cu 5-1. 

"Eram fala Moldovei, acum nu mai avem nici stadion" 

- Vă așteptați la o asistență mare pentru meciul de la Piatra Neamț?

- Ne așteptăm, da. Va fi o atmosferă frumoasă. Biletele au fost la mare căutare, s-au vândut foarte multe la Bacău. Mai ales că iubitorii de fotbal din orașul nostru n-au mai avut parte de foarte mult timp de un adversar de calibrul ăsta. E o emulație deosebită în jurul acestui meci. Același lucru se poate spune și despre oamenii din Piatra Neamț, deci ne așteptăm la o asistență numeroasă. 

- Stadionul din Bacău a ajuns în paragină și nimeni nu se implică în reabilitarea lui. Cum apreciați situația asta? 

- Jucând și antrenând de atâta timp la Bacău, sigur că mă deranjează. Spun lucrul ăsta de foarte mult timp. Nu e normal! La momentul când s-a instalat nocturnă la Bacău, eram singurul oraș din Moldova cu nocturnă, eram fala Moldovei! Acum am rămas care singurul oraș care nu mai are nici stadion. Bacăul a fost un oraș important în fotbal, mai ales când trăia Sechelariu, că el a reușit aceste lucruri. 

- Toată cariera v-ați pus în slujba echipelor moldovene și în special a celor din Bacău. Cum credeți că puteți ajuta orașul să renască pe plan fotbalistic? 

- Există un proiect, s-ar putea ca de la anul să se apuce și de stadion, iar în jurul echipei Aerostar să se încerce ceva. Ăsta a fost și motivul pentru care am revenit la Bacău și am acceptat să vin în Liga a 3-a, să pun bazele unui proiect care să renască fotbalul din acest oraș. De foarte mulți ani, Bacăul nu a mai fost reprezentat în prima ligă. În plus, la ora actuală, Aerostar e singura echipă a județului în primele ligi. 

- Aveți un mesaj pentru fanii din Bacău?

-Aș vrea ca cei care sunt alături de fenomen să deschidă ochii, să vadă că Aerostar e o echipă care vrea să facă ceva în oraș. Suntem pe primul loc în campionat, am ajuns să jucăm cu o echipă de prima ligă în Cupă. Fanii să spere și să susțină echipa, ar fi păcat ca Bacăul să nu fie reprezentat cel puțin în Liga a doua, iar apoi să atace promovarea în Liga 1.


Așa arată în prezent stadionul din Bacău: arena care a găzduit ani la rând meciuri de Liga 1 se află în prezent într-o accentuată stare de degradare

  • Aerostar Bacău - Dinamo, meci din șaisprezecimile de finală ale Cupei României, se joacă joi, de la ora 21:00. Partida va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct la TV Digi Sport și TV Telekom Sport. 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează