FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  STEAUA - PETROLUL, AZI, ORA 21:30, ÎN DIRECT PE PROTV, LIVETEXT PE GSP.RO

Miza meciului cu Petrolul » Steaua caută a 31-a finală! Marea provocare a roş-albaştrilor

Articol de - Publicat joi, 02 aprilie 2015 00:00 / Actualizat miercuri, 01 aprilie 2015 23:55

Dacă va trece de Petrolul, campioana are şansa de a cîştiga pentru a 22-a oară al doilea trofeu intern ca importanţă.

Marea provocare a roş-albaştrilor, într-un sezon în care au ratat aproape complet obiectivele europene, rămîne să bifeze, în premieră în istoria clubului, nu mai puţin de 3 trofee. Pentru a nu rata această ţintă, trupa lui Gâlcă trebuie să se califice diseară şi în finala Cupei, după ce acum 3 săptămîni a reuşit să-şi asigure prezenţa şi în ultimul act al Cupei Ligii.

Ar fi a 31-a finală de Cupă a României pe care Steaua ar disputa-o, o bornă la care n-a ajuns nici o altă grupare din fotbal, Dinamo avînd numai 22. Mai mult, cum titlul de campioană e aproape antamat, pentru Chipciu şi compania un triumf în ultimul act al Cupei ar însemna bifarea eventului, lucru care nu s-a mai întîmplat în Ghencea din 1997.

Finala pe Cluj Arena?
Deşi se anunţase că finala Cupei României se va disputa pe Arena Naţională, există posibilitatea ca ultimul act să aibă loc în altă parte. Cluj Arena e una dintre variante, mai ales că una dintre combatante va fi din Cluj, iar FRF chiar ia în calcul această soluţie, mizînd pe un stadion plin acolo, mai ales dacă Steaua va obţine calificarea diseară.

Şefii de la Casa Fotbalului vor lua o decizie la începutul săptămînii viitoare. Finala Cupei din acest an e programată pe 31 mai, urmînd să închidă sezonul intern. Ultima finală de Cupă care s-a jucat în afara Bucureştiului a fost în mai 2011, Steaua - Dinamo 2-1, la Braşov.

58 de meciuri oficiale va bifa Steaua, în sezonul 2014-2015, dacă se va califica şi în finala Cupei, record de jocuri all-time în istoria clubului

21-8 e raportul victorii - înfrîngeri al Stelei în finala Cupei României, partida cu Dinamo din 1988 rămînînd fără cîştigătoare. Steaua a renunţat la trofeu imediat după Revoluţie

657270-steaua-petrolul.jpg

ALTE ŞTIRI DESPRE MECI:

”Teixeira va fi titular"
După ce a fost surprins de paparazzi stînd la aceeaşi masă cu Gigi Becali în weekend-ul trecut, Filipe Teixeira a fost luat la întrebări de Mircea Rednic. Tehnicianul i-a cerut explicaţii, iar fotbalistul a susţinut că a fost o întîlnire întîmplătoare şi că nu a discutat nimic despre vreo ofertă din partea Stelei. "Şi eu m-aş fi dus să salut, dacă eram chemat, dar nu mă aşezam la masă. Pentru noi nu e bine că a apărut alături de Becali înaintea acestui meci, pentru el, da. Teixeira va fi titular joi, nu are cum să joace slab! Am avut o discuţie cu el, există o presiune pe el, dar are suficientă experienţă să treacă peste", a explicat "Puriul".

"Să nu fim mai puţini decît prahovenii"
Fanii steliştii nu s-au înghesuit să-şi procure bilete pentru returul cu Petrolul, de astă seară, iar Gâlcă se teme ca nu cumva oaspeţii să aibă mai mulţi susţinători pe Arena Naţională: "Avem nevoie de susţinerea suporterilor. E posibil să fie mai mulţi fani ai Petrolului la partida de joi. Luăm în calcul şi să ajungem la loviturile de departajare. Dar sper să nu fie nevoie". Conform înţelegerii dintre cele două cluburi, prahovenii au primit 2.500 de bilete la meciul din această seară. Roş-albaştrii au închiriat doar primul inel al Arenei, adică aproximativ 26.000 de locuri.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează