FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  FINALA

Surpriză imensă! Finala Cupei nu se joacă pe Arena Națională? Ce stadion ar fi fost desemnat să găzduiască ultimul meci al sezonului

Articol de GSP - Publicat luni, 10 aprilie 2017 18:44

Stadionul Petrolului Ploiești ar putea găzdui în premieră finala Cupei României din acest an, care va avea loc pe 27 mai. 

Astfel, ca urmare a presiunilor exercitate de oamenii din fruntea fotbalului județean prahovean, ultimul meci din acest sezon ar urma să fie găzduit de stadionul "Ilie Oană", anunță republikanews.ro

De la momentul încheierii lucrărilor la Arena Naționale, toate finalele Cupei României au avut loc pe cel mai mare stadion al țării (2012, 2013, 2014, 2015 și 2016).

Ultima oară când finala Cupei a avut loc în provincie a fost în 2011, când FCSB o învingea pe Dinamo la Brașov, scor 2-1.

Totodată, ar fi pentru prima oară când finala Cupei României are avea loc la Ploiești, care va deveni astfel al șaptelea oraș ce găzduiește o finală de Cupă. 

Decizia pare una firească, având în vedere că nicio echipă bucureșteană nu a mai rămas în competiție, fiind greu de crezut că celelalte echipe ar fi reușit să umple Arena Națională așa cum FCSB, Dinamo sau Rapid au reușit în anii precedenți.

Turul semifinalelor va avea loc în intervalul 25 aprilie - 27 aprilie 2017, iar returul în perioada 16 mai - 18 mai 2017.

Astra Giurgiu - ACS Poli și   CSU Craiova - FC Voluntari Poli sunt meciurile din semifinalele competiției.

Finala va avea loc pe 27 mai, iar ultimul act de la seniori va fi precedat de  finala națională a Cupei pentru echipele U19, în care se vor duela UTA Bătrâna Doamnă și Viitorul. 

15.560 de locurieste capacitatea arenei din Ploiești, finalizată în 2011

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
observator_federal
observator_federal  •  21 Aprilie 2017, 09:49

Pe Arena Nationala ar fi fost in tribune multi suporteri olteni, inclusiv cei din Bucuresti; previzibil, la Ploiesti meciul se va disputa cu o asistenta redusa. Daca in finala era o echipa din Bucuresti sau FC FCSB (care nu stiu din ce oras este) atunci - ca si in trecut - locul de disputare a finalei ar fi fost "cea mai mare arena a tarii"... O noua decizie "derutanta" a FRF, care ulterior se va putea justifica cu "nereusita organizatorica" a finalei din acest an si va putea directiona automat disputarea finalelor spre Bucuresti.

prazburg1948
prazburg1948  •  10 Aprilie 2017, 23:36
Postat de andyandrei2015 pe 10 Aprilie 2017, 23:16

s a vazut ce mare echipa este si craiolguta,hai las o balta,ambele au meciuri grele in semifinale,dar ar fi de bun simt ,o finala in provincie

Jocul craiovei e bunicel, atacantii sunt problema. Marele Ivan nu a mai dat gol de 14-15 meciuri cred. Nu e echipa mare, dar sunt sanse reale s-o bata pe astra.

andyandrei2015
andyandrei2015  •  10 Aprilie 2017, 23:16
Postat de Gabi Simon pe 10 Aprilie 2017, 21:52

Nu vad dee ce Astra ar fi favorita in finala Craiova asa cum arata acum cu minusurile ei dar va spun ca in afara de complexul fcsb joaca cwl mai bun fotbal la ora asta dintre toate echipele din playoff

s a vazut ce mare echipa este si craiolguta,hai las o balta,ambele au meciuri grele in semifinale,dar ar fi de bun simt ,o finala in provincie

Vezi toate comentariile (8)
Comentează