FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  OMAGIU

Trofeul Cupei României ajunge în Camerun » Inițiativa celor de la Dinamo în memoria lui Ekeng

Articol de GSP - Publicat marti, 10 mai 2016 09:44

Dinamo urmează să joace pe 17 mai în finala Cupei României, cu CFR Cluj, la doar câteva zile după decesul lui Patrick Ekeng, care s-a prăbușit pe teren în meciul cu Viitorul și a decedat vineri noaptea la spital.

Conducerea formației dinamoviste vrea ca, indiferent cine câștigă Cupa, trofeul să ajungă în Camerun, acolo unde va fi înmormântat Patrick Ekeng.

"Dacă noi vom câștiga finala, Cupa va fi trimisă în Camerun. Acolo va dăinui lângă somnul etern al lui Patrick. Dacă va câștiga CFR, îi vom ruga pe șefii de acolo să trimită acest trofeu în Camerun. Vrem să câștigăm acest trofeu pentru că ar fi a 14-a Cupă pentru noi, numărul lui Patrick.

Încercăm să ne revenim, dar e foarte greu. Atmosfera e încă apăsătoare la echipă. Nea Mircea a avut un discurs azi-dimineață în fața băieților și a început să le explice că e un moment foarte greu, nu doar pentru jucători, ci și pentru el.

Antrenorul a vorbit despre meci cu niște băieți din galerie, care erau sceptici, dar acum sunt nerăbdători să joace și să se câștige acest meci pentru Patrick. E important să câștigăm această finală pentru a-i comemora numele lui Ekeng.

Jucătorilor le e greu și o să le mai fie o perioadă pentru că e dificil să treci peste această tragedie. O să înțeleagă și ei impactul acestei finale. Sunt convins că stadionul va fi plin", a spus Ionel Dănciulescu, managerul echipei, la DigiSport.

Citește și: "Câinii" cer anularea finalei Cupei României » 3 motive pentru care dinamoviștii trebuie să renunțe la idee: "14 pentru Patrick"

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (28)
mars1971
mars1971  •  10 Mai 2016, 22:33

*** Cu acest prilej, conducătorii clubului s-ar putea gândi și la un echipament tradițional al echipei, format din cele trei culori, precum toate marile cluburi ale Europei. Dumnezeu să-l odihnească!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

141102562954591
Alex Trufin  •  10 Mai 2016, 15:51

nu cred ca dinamo este programata pentru cateva meciuri la fel si petrolul

zecs93
zecs93  •  10 Mai 2016, 15:37

Tu crezi ca daca se intampla la voi treaba asta se intampla peste tot ??? Dinamo e Dinamo, Steaua a ajuns FCSB !!! Poti verifica sa te convingi expertule !!!

Vezi toate comentariile (28)
Comentează