FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  U CRAIOVA - AFC HERMANNSTADT, DUMINICĂ, 27 MAI, 21:00, DIGI, PROTV, TELEKOM

U CRAIOVA - AFC HERMANNSTADT // EXCLUSIV Antrenorul sibienilor vrea să producă surpriza în finală: "Am plecat mereu cu șansa a doua și ne-am calificat" » Cum vrea să-i anihileze pe olteni

Articol de - Publicat vineri, 25 mai 2018 11:01

Alexandru Pelici, antrenorul sibienilor, crede că Hermannstadt poate produce surpriza în finala Cupei cu U Craiova: "De fiecare dată am plecat cu șansa a doua și de fiecare dată ne-am calificat".

Alexandru Pelici a reușit o performanță unică în România. Promovare-blitz cu FC Hermannstadt, care vara trecută, când o preluase, abia se obișnuia cu aerul Diviziei B, și o calificare spectaculoasă în finala Cupei României, cu patru "victime" din Liga 1: Voluntari, Juventus, FCSB și Gaz Metan Mediaș. Iar acum se pregătește de marea finală cu Universitatea Craiova, programată duminică.

- Cât de mari sunt emoțiile înaintea "ciocnirii" cu oltenii?
- Sunt mari, firește. Și pentru mine, și pentru jucători. Ne aflăm cu toții în fața unei premiere. Dar eu sper să le transformăm într-o energie pozitivă la ora partidei, pe Național Arena.

- În ultimele două meciuri de campionat, mai ales cu Metaloglobus (0-0), a apărut o anume relaxare în jocul echipei. Vă reintrați în ritm până la ora finalei?
- Într-adevăr, cu Metaloglobus a fost o relaxare. Veneam după o săptămână plină de satisfacții. Calificarea în finala Cupei, la Mediaș, apoi egalul de la Târgoviște, prin care am rezolvat și matematic promovarea în Liga 1. A fost o descărcare din punct de vedere emoțional, mental. Dar apoi, la Clinceni, atitudinea a fost cea potrivită și am câștigat.

- Aveți cea mai bună apărare din Liga a 2-a. Ați încasat doar 12 goluri, jumătate cât liderul Călărași. Va rezista și în fața Craiovei?
- Asta vrem, asta ne dorim. Știința e excelentă de la mijloc în sus și trebuie să fim foarte atenți. Practic, întreaga echipă va trebui să se mobilizeze, să facă ambele faze ale jocului.

"Am plecat mereu cu șansa a doua și ne-am calificat"

- Craiova a avut meciuri unul și unul în ultima vreme. Iar Mangia, antrenorul, vorbea la un moment dat despre o anume oboseală la nivelul lotului. E un avantaj pentru Hermannstadt că a rezolvat promovarea mai devreme?
- E vorba despre câteva zile, de fapt. Noi am jucat la Târgoviște la mijlocul săptămânii trecute, ei au câștigat duminică la Iași, asigurându-și locul 3. Oricum, se vor monta cu toții ca să câștige. Pentru mulți dintre noi, antrenori și jucători din ambele tabere, poate fi o ocazie unică de a câștiga trofeul.

- Cum îi țineți pe jucători în priză? Cu promovarea parafată devreme poate fi problematic. Cu Bayern, Guardiola a eșuat trei ani la rând în semifinalele Ligii după ce-și adjudecase deja titlul în Bundesliga.

- Deși ne-am îndeplinit obiectivul cu 4 etape înainte de finalul sezonului, nu cred că mai e nevoie de vreo motivație specială când joci o finală de Cupa României. Cu atât mai mult când evoluezi pe Arena Națională, împotriva echipei de pe locul trei în Liga 1. Mai mare motivație decât asta nu poate exista. Asta-mi ușurează munca. Gândiți-vă că pe traseu am întâlnit patru formații din prima divizie. De fiecare dată am plecat cu șansa a doua și de fiecare dată ne-am calificat. Mai greu va fi să-i țin motivați pe băieți în ultimele două etape de campionat.

"Ne trebuie organizare, noroc și curaj"

- Care ar putea fi ingredientele pentru o nouă victorie, de astă-dată în finală?
- Trebuie să fii concentrat, să nu faci greșeli. E nevoie mai mult decât de motivație într-o finală. Și șansă îți trebuie. Să ai încredere în forțele tale, să evoluezi cu mult curaj.

- Mă întorc la faptul că ați jucat deja împotriva a patru echipe de Liga 1 și le-ați dovedit. Se poate spune că Hermannstadt e pregătită pentru impactul cu prima scenă?
- De fiecare dată a fost un prilej pentru noi să vedem pe unde ne aflăm. Faptul că am câștigat mereu nu poate decât să ne bucure și să ne dea încredere. Dar cu siguranță vom avea nevoie de întăriri, pentru că nu se compară Liga a 2-a cu Liga 1. Nici ca ritm, nici ca valoare individuală a jucătorilor, experiență, maturitate.

"Sunt letali dacă le lași spații"

- Craiova are un trio formidabil în față: Gustavo, Băluță și Mitriță. Cum vă gândiți să anihilați aceste zvârlugi?
- Clar, printr-un joc colectiv. Sunt letali dacă le lași spații. Vom încerca să lucrăm la treaba asta. Sunt jucători de mare calitate și de aceea va trebui să funcționăm foarte bine ca echipă. De altfel, tot ce am făcut până acum a fost colectiv. Vedeta trebuie să fie echipa.

- Armele Hermannstadtului în finală?
- Hărnicia, în primul rând! Efortul depus. Și organizarea, care-i foarte importantă în fața unei echipe ca Universitatea. Va fi o finală între o formație unde pe primul loc e colectivul și una care dispune de jucători ce pot face oricând diferența.

Vezi și: U CRAIOVA - AFC HERMANNSTADT // EXCLUSIV Devis Mangia e gata de primul trofeu în România: "Cupa este acea femeie frumoasă pe care trebuie s-o atingi"

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (11)
kaloogarele
kaloogarele  •  25 Mai 2018, 18:10
Postat de David Robert pe 25 Mai 2018, 16:00

atunci hai să zic altfel, bădiță: nu pot să mă las manipulat de un partid (care este urmașul PCR) și de suspușii săi, care au creat o echipă în propriile laboratoare, pentru a câștiga electorat, pe care au băgat-o direct în liga II, precum s-a întâmplat pe vremuri cu steaua și dinamo (astea au fost băgate direct în prima ligă). chiar dacă echipa mea favorită joacă în liga IV, prefer să fiu de partea adevărului

desi faptele sint rigide, adevaru' a flexibil" zice legea lu' murphy :). in cazu' tau, adevaru' e "adevaru' lu' mititelu". care e doar un banc prost

1159373617426051
David Robert  •  25 Mai 2018, 16:00
Postat de badeadorian pe 25 Mai 2018, 12:35

Din ce in ce mai multa lume cade in transa de a folosi cuvantul "clona" . A aparut deja un fel de trend , cum se iveste o ocazie , hop !!! sa folosim cuvantul ''clona'', ca da bine ...ma mai inalta 5 cm. in ochii comunitatii !! :)) In alta ordine de idei : una este sa vrei si alta sa poti !!! Oricum , succes ambelor echipe si cea mai buna ( la momentul finalei ) sa castige trofeul !!!

atunci hai să zic altfel, bădiță: nu pot să mă las manipulat de un partid (care este urmașul PCR) și de suspușii săi, care au creat o echipă în propriile laboratoare, pentru a câștiga electorat, pe care au băgat-o direct în liga II, precum s-a întâmplat pe vremuri cu steaua și dinamo (astea au fost băgate direct în prima ligă). chiar dacă echipa mea favorită joacă în liga IV, prefer să fiu de partea adevărului

csa.steaua.
csa.steaua.  •  25 Mai 2018, 12:45
Postat de eugen_76pan pe 25 Mai 2018, 12:13

daca ne bat *** astia cu 3 suporteri ..nu ma mai uit la fotbal

aa aici erai pr0s tul siteului ? faci de rusie suflarea alb albastra .

Vezi toate comentariile (11)
Comentează