FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  DINAMO - CFR CLUJ 2-2, 4-2 DUPĂ PENALTY-URI

Un regal în plină vară » Dinamo a învins la penalty-uri CFR Cluj şi a cucerit Supercupa României

Golul doi al lui Țucudean în poarta lui Stăncioiu a semănat leit cu cel marcat de Balotelli în semifinala cu Germania de la Euro 2012 +4   FOTO
Golul doi al lui Țucudean în poarta lui Stăncioiu a semănat leit cu cel marcat de Balotelli în semifinala cu Germania de la Euro 2012

Articol de GSP - Publicat duminica, 15 iulie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 15 iulie 2012 01:16

"Cîinii" au revenit de la 0-1 în repriza secundă, au condus în prelungiri, dar clujenii au egalat la doi peste doar două minute. Greşeli mari de arbitraj, spectatori puţini, dar răguşiţi după o finală toridă şi exuberantă. Adică spectacol în avanpremiera sezonului, cu toată nebunia şi strălucirea lui.

Deşi seară, în Bucureşti sînt 35 de grade, tribunele par un litoral abstract: bermude şi şlapi, fani răstigniţi de caniculă pe fundalul roş-galben al arenei. CFR, experta în "decisive" cu trei Cupe şi două Supercupe, scîrţîie deocamdată, iar Dinamo e amestec de vîrste, dueluri în culise şi grefe senegaleze. Plus Bonetti.

GALERIE FOTO DE LA MECI AICI!

Care e campioana?
Mereu noul Dinamo uimeşte: atacă cerebral şi alert, Boubacar pasează cu călcîiul în careul ardelenilor, iar Alexe trage din unghi. (7). Flancul stîng al "cîinilor" merge uns, coboară acolo şi Issa Ba, un-doi exuberant cu acelaşi Alexe, dar cam atît (13). CFR are o circumspecţie fadă, e un balaur cu capetele încîlcite. Nervii lui Deac, fantoma lui Ronny, paşii în gol ai lui Sougou: steril spre subţire. Niculae scapă cu Stăncioiu, dar preia larg, Rus centrează în forţă, pe jos, iar portarul lui Andone respinge în bocancii lui Ba (17).

Unii cu munca, alţii cu gloria
Boubacar parcă a învăţat în liga a patra franceză, la FC Ioana D'Arc, să ardă pe rug: recuperează peste tot, pasează, dirijează. Pînă şi Pulhac şi-a amintit din ce-şi cîştigă pîinea. Dar ardelenii împing jocul, prin efort brut pînă vin ideile: Valente trage "peste" din 25 de metri (29).

Haţegan împlineşte 32 de ani, nu vrea să treacă neremarcat la aniversare: Alexe centrează puternic, mîna lui Ivo Pinto se ondulează din minge, dar "centralul" e mut (34).

Nu se potoleşte vuietul tribunei că Valente apare la 18 metri de Bălgrădean: trage simplu, tare şi plasat, la firul ierbii (36). E 1-0, la primul şut pe poartă al campioanei. Andone surîde, parcă a cîştigat la loto fără să joace.

Nica şi Ţucudean, peste CFR şi Haţegan
În avantaj, CFR e mai avîntată ca la debut, iar Dinamo trece în stare de asalt, pierzînd din coerenţă. Ba protejează în 9 metri şi centrează slab sau şutează prost (49), C. Munteanu şi Grigore greşesc în apărare: din eroarea ultimului preia Deac şi iuţeşte spre Ronny, şutul atacantului e blocat (50).

Cînd să se consacre ritmul "pe contre", apare ratarea serii: Grigore deviază din corner cu capul, Luchin reia violent, din cădere, şi zguduie transversala (55). De aici se rupe CFR: Alexe trage în blocaj (62), iar pasa de 30 de metri a lui Nica ajunge la Ţucudean, care trage din 9 metri pe scurt şi egalează (62). Mutarea lui Bonetti creşte cu încă zece grade temperatura pe arenă.

Asalturi, transpiraţie şi ratări
Pe val, "cîinii" pulsează: Alexe ţîşneşte spre Stăncioiu, e faultat din spate şi Cadu vede al doilea "galben" (64). Andone mai are puţin şi rupe marginile cămăşii ieşite din pantaloni. Ba pierde doi clujeni cu o piruetă, Alexe centrează şi acelaşi Ba reia cu capul peste bară (73). Dar CFR se strînge inteligent, faultează calculat, iar Dinamo nu mai are viziune pentru lovitura finală.

Centrarea lui Pulhac se transformă în şut scos de Stăncioiu în corner (86), Ţucudean plonjează în 9 metri pe lîngă minge, iar Alexe trage în blocaj de la 11 metri (89).

Nebunie frumoasă în cod de caniculă
În prelungiri, Dinamo compensează cu entuziasm fizicul vlăguit, CFR e mai stăpînă pe "codul portocaliu" de la meteo, dar Sare nu împinge în plasă dintr-un metru (92). Dacă trupa lui Bonetti trece la pase de-a latul, ardelenii scot săgeţi din carapace: după o cursă aprigă, Hora pasează la Sougou, şutul e scos in extremis de Nica (99).

Dinamo n-a murit însă: Ţucudean repetă primul gol, şut în forţă, tot pe scurt, din 9 metri (101). 2-1, galeria dinamovistă plînge de bucurie, strigă "Bo-ne-tti!", "Bo-ne..." 2-2. Centrare Sougou, cap simplu Kapetanos (103).

De-ar fi toată Liga 1 aşa...
A doua repriză e un dans în genunchi: fotbaliştilor toropiţi nu le mai iese nimic, CFR se închide disciplinat, iar bucureştenii pîlpîie evitînd să provoace faze fixe pentru Kapetanos. Luftul lui Mureşan se duce în bara propriei porţi (113), dar ar fi fost păcat să se termine totul aşa. Penalty-uri!

Alexe, elan sigur, tare şi pe centru: 3-2. Kapetanos şutează slab, dar iese bară-gol şi 3-3. Matei şi 4-2, puternic spre vinclu dreapta. Sougou încearcă la fel, dar mingea sare afară din vinclu! Munteanu trage plasat, simplu: 5-3. Ratează şi Hora, mult peste poartă. Dar Ţucudean bubuie pe centru, în Stăncioiu, pe care îl şi accidentează! Mureşan face 5-4, dar Grigore trage calm şi gata! Dinamo-CFR 6-4. Să avem un campionat cum a fost Supercupa!

"În această seară am învins o echipă mai mult de reclamă decît de randament. Cătălin Munteanu a fost încîntător, a avut rolul lui Pirlo" (Cornel Dinu, administrator delegat Dinamo)

"Ne-am obişnuit să fim criticaţi, dar să surprindem" (Dragoş Săvulescu, preşedinte Dinamo)

"Am jucat pentru glorie, nu pentru bani. Nu e nici o problemă, o să ne facă Ţucudean cinste pentru golurile marcate" (Marius Niculae, atacant Dinamo)

"Am avut emoţii cînd au executat penaltyuri colegii mei, mai puţin cînd am bătut eu. Vom face loc în vitrină pentru multele trofee care vor urma!" (Dragoş Grigore, fundaş Dinamo)

"Ţucudean e un tînăr de perspectivă. A intrat bine în joc şi ne-a ajutat cu golurile sale. Merităm aprecierea fanilor!" (Cătălin Munteanu, mijlocaş Dinamo)

"Îi dedic această cupă tatălui meu. Aş fi vrut să fie lîngă mine, să ne bucurăm împreună" (Marius Alexe, mijlocaş Dinamo)

"Am crezut tot timpul în Bonetti! Deşi în presă apărea altceva, pentru noi era clar că nu pleacă de la Dinamo. Ţucudean a fost declarat pe bună dreptate omul meciului" (Cristi Borcea, finanţator Dinamo)

"Mi-aş fi dorit să nu iau nici un gol. Dar oricum mă simt bine, e al doilea trofeu din viaţa mea şi vreau cît mai multe" (Cristian Bălgrădean, portar Dinamo)

504096-caseta-dinamo-cfr.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Pulhac a jucat cu dureri
Fundaşul stînga al lui Dinamo, Cristi Pulhac, a ţinut să evolueze neapărat contra CFR-ului, chiar dacă şi înaintea meciului a simţit dureri la glezna stîngă, acolo unde a mai avut probleme. Pulhac s-a lovit şi în minutul 20, atunci cînd a călcat strîmb şi a avut nevoie de îngrijiri medicale. După mai multe zeci de secunde petrecute în afara terenului, Pulhac a putut să continue partida.

Marius scos la pauză
Tehnicianul "cîinilor", italianul Dario Bonetti, l-a înlocuit pe căpitanul Marius Niculae la pauză. "Săgeată" a avut o evoluţie ştearsă în prima parte, el ratînd şi cea mai mare ocazie a "cîinilor", cînd a preferat o preluare în careu, în locul unei finalizări directe.

Bălgrădean contestat
Vinovat la golul marcat de Diogo Valente în minutul 36, portarul dinamovist Cristi Bălgrădean a fost întîmpinat cu fluierături de fanii dinamovişti la ieşirea de la cabine. Bălgrădean a apărat în partea secundă avînd în spate galeria alb-roşiilor, iar aceştia i-au reproşat uşurinţa cu care a încasat golul marcat de Valente.

Cadu scuipat de un suporter
În momentul în care căpitanul CFR-ului, Ricardo Cadu, a părăsit terenul, eliminat fiind de Ovidiu Haţegan, acesta a fost protagonistul unui incident. Un fan al lui Dinamo de la zona VIP a venit aproape de tunelul care duce la vestiare şi l-a scuipat pe Cadu, care nu a ripostat însă.

"Dacă juca Steaua erau 40.000 de spectatori!"
Impresarul Victor Becali a rîs de numărul de suporteri veniţi la Supercupa dintre Dinamo şi CFR Cluj. "Am venit la meci, îmi era teamă că nu voi mai găsi bilet. Păi, cum, nu au venit cei 50.000 de suporteri dinamovişti care-l iubesc pe Bonetti? Sînt sigur că dacă Steaua juca acest meci aduna 40.000 de oameni în tribune!", a comentat impresarul la sport.ro.

Paszkany critică arbitrajul
Finanţatorul celor de la CFR a fost acid în ceea ce îi priveşte pe arbitrii care au condus partida. "Arbitrajul nu a fost unul corect, s-a fluierat într-o singură direcţie! Au fost mai multe decizii care m-au făcut să spun asta. Per total, pot spune că am fost dezavantajaţi de felul în care s-a arbitrat", a tunat oficialul la finalul partidei.

504098-cifre-cfr-dinamo.jpg

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (643)
1745flo
1745flo  •  15 Iulie 2012, 22:42

pascani critica arbitrajul?:)))))))))))))))))))))))

tanase28
tanase28  •  15 Iulie 2012, 21:52

RUSINE DIN NOU ARBITRI SI-AU ARATAT ADEVARATA FATA SI NICI NU A INCEPUT CAMPIONATUL .

newentry
newentry  •  15 Iulie 2012, 16:19
Postat de daveroirl pe 15 Iulie 2012, 16:12

ameno !:)

"In Nomeni Patri Et Fili Spiritus Sancti”

Vezi toate comentariile (643)
Comentează
Close