FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  FORESTA SUCEAVA - STEAUA 1-2

VIDEO+FOTO Cântă Steaua-n Bucovina » Roş-albaştrii au umplut stadionul la Suceava şi au câştigat în atmosfera fantastică accesul în faza următoare a Cupei, după 2-1 cu Foresta

Articol de GSP - Publicat vineri, 28 octombrie 2016 00:00

"Cântă cucu', bată-l vina / De răsună Bucovina". Suceava se încălzeşte pentru meci cu varianta forestieră de "You'll never walk alone".

Şi cu o pasiune care a devenit stranie într-un fotbal în care majoritatea stadioanelor sunt goale. Pe Areni, 7.000 de oameni umplu tribunele cu o oră înainte. "Că de piere straja voastră / Moare România noastră" se cântă înaintea meciului-ritual contra Stelei. Partida a agitat un oraş care n-a mai avut echipă de "A" de 15 ani.

Click aici pentru VIDEO și FOTO!

Popescu, senzaţional!

Tricourile galben-verzi fac legătura cu "epoca Huţu şi Magiun Barbu". Echipamentele şi fundaşii laterali Daniel Bălan şi Semeghin. La aproape 40 de ani fiecare, apărătorii sunt vedetele Forestei, un final de carieră decent pentru doi jucători care şi-au consumat potenţialul din tinereţe mixând exagerat de des comedia cu fotbalul. "Nu mai beau de doi ani" e motivul de mândrie al veteranului Semeghin, un fotbalist pe care Alex Ferguson l-a remarcat după un Dinamo-Manchester United 1-2, în Champions League.

Vârsta, poate şi sticlele cu vin care-i creaseră renumele încă dinainte să i-l cosmetizeze Ferguson, l-au transformat pe Seme într-un jucător din care a mai rămas numai ambiţia. Ovidiu Popescu marchează primul gol al meciului cu o acţiune de senzaţie pe banda dreaptă a Stelei, o incursiune încheiată cu şut în colţul lung. Teoretic adversar direct al lui Popescu, Semeghin nici n-a existat.

Bietul Semeghin!

A fost chinuit în continuare. Reghecampf şi-a înclinat echipa spre dreapta, pe partea lui Ovidiu Popescu şi a lui Enache. Şi a bietului Seme, depăşit la fiecare acţiune. "Îl fac "măgăruş" mereu!", remarcă spectatorii. E drept că mijlocaşul stânga Rusu nu coboară să-l ajute, nu se implică nici închizătorul Drugă să acopere aşa cum i-ar dicta fişa postului.

Explicaţiile tactice nu-l consolează pe Dorin Semeghin, rămas un showman şi la 37 de ani. Disperat că mai toate fazele adversarilor îl au pe el ca victimă, se ia cu mâinile de păr şi apoi se trânteşte la pământ, pe burtă. Un stelist îl ridică de pe jos pentru ca jocul să continue.

"Dă-ne penalty!"

Foresta se comportă invers decât restul lumii, nu se baricadează în faţa Stelei. Ea doar atacă, se apără dezastruos. E periculoasă mai ales graţie vârfului Marius Matei, marcator pentru 1-1. Un supergol, preluare pe piept şi şut direct sub bară, nu constituie o fază obişnuită pentru Liga a doua. Cadrul e capabil să sporească talentul. Apariţia roş-albaştrilor şi atmosfera de spectacol rar trebuie să-l fi ajutat pe Matei să înscrie golul "zlatanesc".

Suceava continuă să-şi asume riscuri, arbitrii le anulează bucureştenilor un al doilea gol al lui Ovidiu Popescu, pentru ofsaid. Reghecampf şi Mihai Stoica sar de pe bancă şi cer penalty când balonul atinge mâna unui moldovean. Teatrul staff-ului ilustrează stresul pe care l-au provocat rezultatele recente. 1-1 cu Mediaş, 0-1 cu ASA, acum e 1-1 la Suceava.

Calificare şi moral

Curajul antrenorului Popovici şi ambiţia fotbaliştilor nu cresc fitnessul. Nu la nivelul celei mai bogate formaţii din România. Galben-verzii iau gol la începutul părţii a doua, un şut din careu al lui Aganovici, şi nu au destulă forţă să împingă jocul. Steaua e precaută, nu se expune surprizei.

Reghe îi ţine pe Achim şi pe Aganovici aproape de "paznicul" Muniru şi blochează mijlocul pentru conservarea rezultatului. Când iese ghanezul, intră Pintilii şi schema rămâne una defensivă. Aganovici şi Man ratează ocazii de majorare a diferenţei. 2-1 e suficient pentru progresul în competiţie.

Victoria şi baia de mulţime sunt ingrediente cu care vicecampioana îşi mai drege moralul. Cântă Steaua-n Bucovina. Urmează deplasări mai grele în campionat şi în Europa League. Va confirma trupa lui Reghecampf şi la Iaşi, şi la Zurich?

Foresta Suceava - Steaua 1-2

Marcatori: M. Matei (17) / Ov. Popescu (8), Aganovici (47)

Foresta: Hântăscu - D. Bălan, D. Lung, A. Mutu, Semeghin - V. Stănescu, Drugă (77 Cerlincă) - Căinari, L. Dumitriu (65 R. Avram), B. Rusu - M. Matei (70 V. Bujor)
Antrenor: Cristian Popovici

Steaua: F. Niţă - Ov. Popescu, Mitrea, Toşca, D. Popescu - Muniru 76 Pintilii) - G. Enache, V. Achim, Aganovici, Chitoşcă (64 Enceanu) - Tudorie (52 Man)
Antrenor: Laurenţiu Reghecampf
Stadion "Areni", Suceava.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
triarius
triarius  •  28 Octombrie 2016, 10:15

Pentru pritocirea verzei ai nevoie de de un furtun şi o găleată. Furtunul se bagă până când atinge fundul butoiului şi apoi se trage un pic în sus, altfel nu ai cum să scoţi apa. Se trage apă prin furtun şi se scot tot atâtea găleţi câte au intrat prima oară. Aşadar se scot găleţile de saramură cu furtunul de pe fundul butoiului şi se pun la loc tot atâtea

1636051316609667
Tatar Domnica  •  28 Octombrie 2016, 09:59

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mariuss72
mariuss72  •  28 Octombrie 2016, 09:50

Victorie ma, dom'le

Vezi toate comentariile (3)
Comentează