FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  U CLUJ - DINAMO 1-1, 1-3 LA PENALTY-URI

VIDEO + FOTO Chin Arena » Dinamo a avut nevoie de penalty-uri ca să treacă de U Cluj și să ajungă în "sferturile" Cupei: 1-1, 3-1 la pen.

FOTO: Facebook U Cluj +11   FOTO
FOTO: Facebook U Cluj

Articol de - Publicat miercuri, 29 noiembrie 2017 23:15

Dinamo a făcut un joc extrem de modest cu U Cluj, echipă din Liga a 3-a, dar s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României după 1-1 la finalul celor 90 de minute plus prelungiri și 3-1 la loviturile de departajare.

Înainte de orice, U Cluj - Dinamo a însemnat demonstrația limpede că echipele cu istorie își au locul în prima ligă, nu în negura diviziilor inferioare, unde un fotbal absurd și un sistem știrb le-au împins vremelnic. 

Un singur meci între "șepcile roșii" și "câini" valorează cât două mii de dispute anodine între Chiajna, Voluntari, Juventus Colentina sau alte formații de laborator ajunse accidental în eșalonul de elită. Și să te ții sezonul viitor, când în L1 se pregătește să urce un alt club care va "umple" arenele: Dunărea Călărași!

Giurgiu ratează penalty-ul

Pe malul Someșului, aproape 10.000 de oameni au fremătat în tribune pentru o calificare a favoriților în sferturile de finală ale Cupei României. Iar Clujul, cu 10 titulari trecuți prin L1, nu efemer!, a pus umărul la o seară fierbinte de Cupă, deși termometrele au bătut sub zero grade. 

Și experiența plus ambiția veteranilor Abrudan, Giurgiu, Florescu sau Goga au injectat curaj în venele alb-negrilor, care au pornit en-fanfare partida. Goga a găsit un culoar liber spre poarta lui Brănescu, goal-keeper-ul dinamovist la busculat pe ex-timișorean, iar "centralul" a pus imediat balonul pe var. Dar șutul căpitanului Gabi Giurgiu a fost blocat de același Brănescu!

Egalare cu tupeu

Era abia minutul 7, Universitatea rata un moment-cheie, fără să se topească însă în fața unor roș-albi apatici și încâlciți. Clujul a continuat să țină sus presiunea pe careul lui Miriuță, dar Dinamo a lovit la prima ieșire ofensivă consistentă. Hanca l-a găsit pe Corbu cu o centrare din flancul drept, iar fundașul a finalizat impecabil, la colțul scurt, cu o lovitură de cap trimisă din mijlocul suprafeței de pedeapsă (14). 

Cu tupeu, trupa lui Falub s-a reîncărcat însă inclusiv după pumnul încasat pe neașteptate, oferind o replică la nivelul unei formații de prim eșalon. Goga s-a distrat cu Anton la marginea careului, Florescu l-a învârtit și el în câteva rânduri pe internaționalul Nedelcearu, dar Brănescu s-a opus de fiecare dată egalării. N-a mai putut să o facă însă în minutul 34, când Goga a reluat în plasă o centrare a lui Takacs dintre niște fundași sedați parcă de frigul pătrunzător abătut peste stadion. 

"Câini" apatici

O repriză în care Dinamo a continuat să arate o șubrezime îngrozitoare și o lipsă de nerv opusă total la ceea ce ar vrea să promoveze Miriuță pe dreptughiul verde. Iar antrenorul alb-roșilor a și încercat să dea alt zvâc imediat după pauză, cu Rivaldinho în locul lui Liviu Gheorghe, mutare care nu va schimba însă radical datele problemei.

Brazilianul a căutat să aprindă ofensiva și să găsească traseele mai scurte spre buturile lui Albuț, însă n-a reușit cu nimic mai mult decât colegii săi în mitanul întâi. Nici Nemec n-a fost viu, cu doar două momente în care și-a făcut simțită prezența, ambele însă terminate cu finalizări triste. Dinamo a reușit numai să câștige teren, ca la rugby, profitând de o cădere fizică a Clujului, care s-a mărginit să răspundă pe contraatac. 

Steliano asigură prelungirile 

Iar cea mai clară ocazie de a închide meciul le-a aparținut tot gazdelor. Florescu a încercat o foarfecă spectaculoasă în minutele de final, dar Steliano Filip a deviat balonul peste transversală. Fără intervenția lui Steliano, tabela s-ar fi mutat, aproape sigur, la 2-1, iar "câinii" ar fi plecat cu coada între picioare la București, ștergându-și de pe radar și Cupa României într-un final de an gâfâit. 

Așa s-a intrat în prelungiri, cu o schimbare surprinzătoare efectuată de Miriuță. Șerban a intrat în locul lui Nemec, o invenție ofensivă fără efect nici măcar împotriva unui adversar de Liga a 3-a. S-a jucat jumătate de ceas pe contre, în ciuda cârceilor și a oboselii generale, dar loteria penalty-urilor de departajare n-a putut fi evitată. 

Clujul pierde la 11 m

Iar de la 11 metri s-a salvat Dinamo, cu toate că bucureștenii au început cu o ratare a căpitanului Anton. Filip, Rivaldinho și Salomao au înscris însă, iar Clujul a răspuns cu trei penalty-uri irosite, Goga, Florescu și Chiș, care au trimis mai departe culorile roș-albe, la capătul unei partide electrizante. 

Dinamo e în "sferturile" Cupei, unde s-au mai calificat CS U Craiova, FC Botoșani, Gaz Metan și Poli Iași. 

FINAL U Cluj - Dinamo 1-1 (GOGA 34 / Corbu 14) / 1-3 la penalty-uri

*Gabi Giurgiu irosește un penalty în minutul 5
* Meciul a intrat în prelungiri! La finalul celor 90 de minute scorul a fost egal, 1-1
* Calificarea se va decide după executarea loviturilor de la 11 metri 

Penalty-uri U Cluj: 

  • Goga ratează și el. Trimite mult peste poartă 
  • Florescu ratează și el după ce trimite în bara transversală 
  • Ursu înscrie cu un șut pe centrul porții 
  • Chiș trage puternic și mingea se duce peste poartă 

Penalty-uri Dinamo:

  • Anton ratează prima execuție. Portarul celor de la U reține  
  • Steliano Filip înscrie cu un șut pe jos în stânga portarului 
  • Rivaldinho trage și el în dreapta și înscrie fără probleme 
  • Salomao șutează pe jos și înscrie în dreapta portarului 

 

Click AICI pentru liveTEXT / VEZI VIDEO

Echipele de start:

U Cluj: Albuț - Takacs, Abrudan, Cordoș, Manu - Onicaș, Giurgiu - Ursu, Florescu, Goga - Lemnaru 
Rezerve: I. Dinu, Chiș, R. Reu, Hampea, Hampea, Hordouan, Lemac, Micaș 

Dinamo: Brănescu - Romera, Nedelcearu, Marici, Filip - Corbu, Anton - Hanca, Salomao, L. Gheorghe - Nemec
Rezerve: Penedo, Nica, Longher, Katsikas, Rivaldinho, Dudea, Șerban

***

 
 

Vezi aici detalii pe larg, video și foto de la primele meciuri din Cupă, disputate marți și miercuri 

Programul zilei de joi:

ora 14:00 Hermannstadt - Juventus (în direct pe TV Digi Sport și TV Telekom Sport)
ora 18:30 Chindia Târgoviște - Astra (în direct pe TV Digi Sport și TV Telekom Sport)
ora 21:30 Poli Timișoara - FCSB (în direct pe ProTV, TV Digi Sport și TV Telekom Sport)

 

live "U" Cluj - Dinamo, în Cupa României ECHIPELE DE START aici -->>> http://bit.ly/2j195sT

Posted by Gazeta Sporturilor on 29 Noiembrie 2017

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (298)
mosvasile
mosvasile  •  30 Noiembrie 2017, 15:09

Meciurile de cupa sunt dificile,pentru ca sunt ...in plus, iar multe din ele se joaca pe terenuri grele! Iata,pana si Real Madrid s-a chinuit pe Santiago Bernabeu -intr-un meci din Copa del Rey-cu Fuenlabrada,echipa de liga a III,abia reusind sa egaleze- pentru un 2-2-dupa ce in tur,deschisese scorul abia in minutul 77 dintr-un...penalty!

1401192300199411
Daniel Irimescu  •  30 Noiembrie 2017, 04:14
Postat de samertx pe 29 Noiembrie 2017, 23:42

Căpitane, nu știu de ce ne-au impus să purtăm acest război fraticid, U trebuia să pună probleme altora, unora ce dănțuiesc pe culmea gloriei. Câteodată, soarta e nedreaptă cu cei buni. :)

Nu te mai milogii ba de capitan ca cdevii penibil .

1401192300199411
Daniel Irimescu  •  30 Noiembrie 2017, 04:10

Noroca ca ati luat zecile alea de campionate si cupe pe timpul comunismului caci altfel aveati soarta Urziceniului ! Nu va luati dupa demagog . Retineti numai ce spun eu ca le stiu pe toate .

Vezi toate comentariile (298)
Comentează