FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  DINAMO - CFR CLUJ 2-2 (4-5 D.PEN.)

VIDEO+FOTO Traian şi Imperiul CFR » Dinamo a onorat amintirea lui Ekeng cu spectacol în tribune şi determinare pe teren, dar a pierdut trofeul la penalty-uri

Articol de GSP - Publicat miercuri, 18 mai 2016 00:00

Legiunea de expaţi a Clujului şi-a testat talentul şi concentrarea, a revenit în joc şi apoi a dat lovitura graţie portarului Marc, 5-4 la penalty-uri după 2-2 la finalul prelungirilor.

Mureşan se duce într-o alunecare neglijentă, Gnohere reacţionează rapid şi pune piciorul între minge şi adversar. Vârful francez transformă penalty-ul şi zecile de mii de fulare colorează ca nişte corali miraculoşi peluza vie a lui Dinamo. Arena Naţională respiră şi cântă pentru roş-albi cum nu s-a petrecut niciodată în Ştefan cel Mare. Galeria lui Dinamo depăşeşte de trei ori capacitatea propriului stadion!

Click aici pentru VIDEO și FOTO!

Se trezeşte şi Clujul?

CFR are organizarea şi concentrarea de amical disputat vara într-un sat austriac pustiu între sezoanele de schi. Clujul nu simte că e o finală, "câinii" sunt împinşi în continuare de atmosferă. Vişiniii se apără în careul propriu, dar poziţionaţi dezastruos, fără marcaj, şi permit încă un gol. Romario centrează perfect de pe stânga şi Bicfalvi apare excelent la bara a doua cu o lovitură de cap. Fostul mijlocaş defensiv de la Steaua s-a transformat, cât a jucat în Ucraina, într-un prădător capabil să speculeze şi să adune cifre de golgeter. Reprofilarea stranie a continuat cu transferul lui Eric la Dinamo, rivala roş-albaştrilor. Şi acum cu gol în finala Cupei!

Invenţia lui Juan Carlos

Gnohere mai primeşte o dată în careu şi ratează cu un şut cam relaxat. Partea secundă a început la fel, cu CFR lipsită de vlagă. Echipa tehnică a lui Conceicao avansează prea greu. Cel mai bun om al ei găseşte totuşi o scurtătură, la un atac rar. Juan Carlos Ruiz trage de la 20 de metri şi echilibrează un pic tabela.

Mai e aproape o repriză, ardelenii păstrează şanse. Dinamo simte pericolul şi coboară tot mai des, bazată pe reactivitatea care a ajutat-o să producă toate rezultatele bune ale sezonului. Preocupaţi să surprindă cu sprinturile lui Romario şi ale lui Rotariu, "câinii" greşesc în defensivă, produc o lovitură liberă de la 18 metri. Aproape un penalty, pentru un stângaci suficient de tehnic.

Rednic se baricadează

Camora e stângaci şi portughezul trimite balonul în bară, lângă vinclu! Cerniauskas s-a împiedicat în picioare, speriat că nu va ajunge la minge. Acum a scăpat şi o adună din ricoşeul norocos. Tribunele ţin cu Dinamo, dar barele porţilor se implică şi ele în desfăşurarea poveştii?! Rednic nu mai riscă nimic, îşi închide echipa ca pe un lacăt pentru ultimul sfert de oră. Intră Marc, un fundaş central care securizează banda dreaptă. Şi Vali Lazăr, o extremă proaspătă pentru contraatacuri. Planul atârnă de un fir ţinut drept de concentrarea roş-albilor. Sau de o execuţie a adversarului.

Cupa nu mai e în Ştefan cel Mare!

Una inspirată, încă una! Tot a unui spaniol! Cristian Lopez egalează în minutul 89! Trupa de expaţi a lui CFR funcţionează şi în insolvenţă, descoperă străini buni scotocind cotloanele Peninsulei Iberice. Golul lui Cristian asigură prelungirile. Extra-time înseamnă doar teamă în plus, fiecare se gândeşte că ar putea pierde. Frica de eşec şi un lob în bară al lui Lazăr prelungesc şi sporesc suspansul dincolo de cele 120 de minute.

"Câinii" verifică mitul eternei reîntoarceri într-un meci în care au luat-o, încă o dată, de la capăt. La capătul a două ore de plâns morţii şi de luptă pentru un trofeu, într-o seară prea rece pentru luna mai. În atmosfera de doliu pentru Ekeng, deznodământul rămâne la cheremul norocului şi al ghinionului. Loviturile de departajare. Traian Marc apără şutul lui Rotariu şi transformă Juan Carlos Ruiz. La asta se rezumă finala. Cupa merge în Gruia.

"Am avut noroc la penalty-uri. Eram nevoiţi să revenim după 0-2 la pauză. A fost o atmosferă fantastică, e o plăcere să joci în faţa unui asemenea public"
Juan Carlos Ruiz, marcatorul golului de 1-2

"Suntem toţi fericiţi. Este o mare realizare pentru CFR Cluj, sunt momente frumoase pentru echipa noastră"
Camora, căpitan CFR Cluj  

Au cerut penalty!

Steliano Filip a fost aproape de a face penalty după un duel cu Jakolis. Croatul l-a lovit cu mingea pe apărătorul lui Dinamo, balonul a sărit din piciorul lui Filip în mână, iar clujenii au cerut penalty. Deși i-a atins mâna, penalty-ul era destul de greu de dat din cauza faptului că fundașul lui Dinamo nu a avut intenția de a juca mingea cu mâna.

Kortzorg trebuia eliminat!

Mijlocașul Romario Kortzorg, 26 de ani, l-a lovit intenționat cu cotul pe Tiago Lopes în timp ce părăsea careul advers. "Centralul" Ovidiu Hațegan a decis să îi acorde doar cartonaș galben dinamovistului, însă reluările au demonstrat faptul că l-a lovit pe adversarul său în figură cu pumnul și ar fi meritat să fie eliminat. Imediat după această fază, componenții celor două echipe s-au îmbrâncit la marginea terenului, iar Lopes chiar l-a lovit cu palma în față pe Mircea Rednic.

Traian Marc MVP

Organizatorii Cupei l-au desemnat pe Marc omul meciului. Acesta a avut o evoluție foarte bună, fără să greșească la nicio reușită a lui Dinamo. Mai mult, portarul ardelenilor a reușit să oprească șutul lui Rotariu, ultimul din seria de 5 de la penalty-uri a bucureștenilor, și a ajutat-o pe CFR să ia Cupa la Cluj.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
haideusicfr
haideusicfr  •  18 Mai 2016, 14:10

Cand am vazut cum incepe meciul cu 11 metri dat gratuit intr-un moment in care jocul era *moale* ,iar dupa cateva minute Dinamo a majorat scorul nu mi-am mai pus sperante.Ma si gandeam la meciurile Barcelonei si ale lui Real Madrid.Si acestea deschid scorul din *erori* uriase ale arbitrilor dupa care advresarii cad psihic si urmeaza avalansa.Din fericire experimentata echipa feroviara,nu a cazut.Si ca si de alte ori a revenit si a intors rezultatul. Eram multumit si cu locul doi ,dar castigarea Cupei e ca un vis!.Bravo lor jucatorilor profesionisti care au trebuit sa joace si impotriva lui Dinamo si a lui Tudor! Inca odata felicitari.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează