FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  CSU CRAIOVA - DINAMO 0-0, 6-5 LA PENALTY-URI

VIDEO Oltenia dansează » Craiova a jucat o oră în 10 oameni, nu a primit un penalty clar și a învins-o dramatic la lovituri de departajare pe Dinamo

Ivan n-a jucat grozav aseară, dar a transformat penaltyul decisiv
Ivan n-a jucat grozav aseară, dar a transformat penaltyul decisiv

Articol de GSP - Publicat joi, 30 martie 2017 00:00

Craiova a jucat o oră în inferioritate, însă a fost echipa care a jucat mai bine, a avut ocaziile mai mari și a avut mai mult sânge rece la penalty-uri.

 Cupa e un obiectiv pentru Dinamo, dar sfertul de ieri a prins-o cum nu se putea mai prost. Penedo, Nemec şi Bawab au venit târziu de la echipele naţionale, Palici a acuzat o accidentare chiar în preziua jocului, iar Nedelcearu s-a autoexclus din primul "11" după cazul "alcool în avion" la naţionala de tineret. 

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Prima repriză i-a aparţinut Craiovei

Contra a fost nevoit să aleagă soluţiile de avarie pe axa portar-stoperi-mijlocaş central-atacant. Şi nasul fin de antrenor versat al lui Mulţescu a mirosit imediat că e rost ca Dinamo să fie pusă la podea din start.

Oamenii săi de atac au început tare şi au muşcat, fotbalistic evident, din adversar. Două situaţii de poartă în primele 5 minute, după care a urmat o mare ocazie: centrare Bancu, cap Jazvici, puţin peste (6).

Dinamo a tresărit şi ea, tot cu o lovitură de cap, i-a aparţinut lui Rivaldinho, dar dacă la pauză o echipă a trebuit să se simtă frustrată că e numai 0-0, aceea a fost Craiova.

Băluţă a fost pus de Ivan într-o situaţie senzaţională, singur cu Cerniauskas şi cu un sfert de poartă goală, neacoperită de goalkeeper, dar micuţul oltean a tras fix în lituanian (30).

Calancea, parada anului 2017

Sângele fierbinte al oltenilor a aprins din start şi partea a doua a meciului. Băluţă de două ori şi o dată Jazvici au trecut pe lângă deschiderea scorului. 0-0 după o oră de joc, 0-0 şi în precedentul meci direct, de play-off, 0-0 chiar şi în prima etapă, atât pentru Craiova, cât şi pentru Dinamo. "Tactica" lui Daum de la naţională, zero goluri marcate 4 meciuri la rând, creează adevăraţi monştri şi prin competiţiile interne.

Meciul şi-a schimbat brusc înfăţişarea după eliminarea lui Băluţă. Haţegan a judecat extrem de aspru lovitura involuntară cu braţul a lui Băluţă asupra lui Filip şi l-a trimis la cabine pe oltean.

Contra a mutat rapid, l-a băgat pe Popa şi l-a scos pe Rivaldinho, un purtător nedemn de nume al unui mare fotbalist. Şi Daniel Popa a făcut în 60 de secunde mai mult decât brazilianul în 60 de minute: a reluat perfect cu capul centrarea lui Spătaru, dar Calancea a avut probabil intervenţia începutului de 2017! Fabuloasă paradă!

Dinamo în genunchi, Cerniauskas din bară în bară

Paradoxal, minutele care au urmat au găsit-o pe Dinamo incapabilă să construiască. Şi Craiova a continuat să fie periculoasă. Iar dacă Haţegan ar fi fost corect şi i-ar fi dat penalty cu un sfert de oră înainte de final, probabil că meciul se închidea în 90 de minute! Aşa, au urmat prelungiri.

Şi am avut parte de fotbal frumos şi în extra-time. Oamenii lui Contra au început să se sufoce, cei ai lui Mulţescu nu. Şi oltenii au înghesuit-o pe Dinamo în propria jumătate, chiar în propriul careu.

Cerniauskas a făcut minuni în spatele unor colegi care erau epuizaţi fizic. Şi nu doar că a făcut minuni, dar în minutul 113 probabil că şi-a câştigat şi postul de titular: a parat şutul lui Bancu din postura de "1 la 1".

Şi s-a terminat 0-0. Au urmat penalty-urile, unde sângele fierbinte al oltenilor s-a transformat în sânge rece și a fost suficient pentru calificare!

Copy-paste după Poli-CFR

Desfăşurarea şi deznodământul meciului de aseară au semănat izbitor cu ceea ce s-a petrecut în primul sfert de finală, Poli Timişoara - CFR. Nu doar că s-a terminat 0-0, dar echipa care s-a calificat a rămas foarte devreme în inferioritate numerică.

Şeroni a fost eliminat în minutul 49, iar aseară, Băluţă a fost trimis la vestiare în minutul 63. Şi seria loviturilor de departajare a fost identică. A fost nevoie de câte 7 penalty-uri de fiecare şi de la echipa învinsă au ratat câte doi jucători.

Craiova a avut penalty

Haţegan a produs o mare eroare în minutul 74. A judecat complet greşit o fază petrecută în careul oaspeţilor. Bancu a ajuns primul la minge, a preluat-o, după care a fost faultat clar de Popescu.

"Centralul" arădean a judecat că Bancu a simulat şi i-a arătat cartonaş galben. Reluările TV nu i-au dat dreptate şi arată că stoperul lui Dinamo l-a împiedicat să joace. "E penalty, Haţegan a greşit", a spus şi Constantin Zotta în studioul Dolce Sport.

Accesul în Europa se complică

Deznodământul din primele două sferturi de finală ale Cupei României, cu calificările celor de la Poli Timişoara şi FC Voluntari, creează emoţii suplimentare echipelor din play-off în privinţa accesului în cupele europene, în sezonul viitor.

Dacă una dintre Timişoara şi Voluntari va triumfa şi va câştiga trofeul, atunci cel mai prost clasată dintre Viitorul, Steaua, Craiova, Dinamo şi Astra  va rămâne pe dinafara sezonului european.

În semifinalele Cupei, tragerea la sorţi nu va conţine echipe care vor fi capi de serie, astfel că e posibil un duel între Timişoara şi Voluntari. Meciurile se vor disputa în sistem tur-retur, prima manşă pe 26/27 aprilie, iar cea de-a doua pe 17/18 mai.

"Am jucat o oră în superioritate şi n-am fost în stare să marcăm şi să câştigăm. Trebuie să recunosc, s-a calificat în semifinale echipa care a fost mai bună, adică Universitatea Craiova
Cosmin Contra, antrenor Dinamo

"Chiar dacă n-am meritat să fiu eliminat, îmi cer scuze colegilor că am luat cartonaş roşu. Am trăit un calvar în tribune, realmente a fost insuportabil să trăiesc meciul aşa, mai ales că şi ratasem câteva ocazii imense. Bine că s-a terminat aşa, simt un sentiment fantastic"
Alexandru Băluţă, mijlocaş CSU Craiova

"Nu l-am scuipat pe Dimitrov, nu l-am înjurat, iar cearta cu Ivan a fost aşa din cauza nervilor, eu sunt prieten cu el, la final ne-am dat mâna. Patrick Petre e tânăr, ar trebui să se trezească şi să realizeze singur că timpul şi fotbalul nu-l aşteaptă prea mult"
Steliano Filip, fundaş Dinamo

"N-am vrut să bat penalty de-asta n-am fost inclus pe lista primilor 5. De ce n-am vrut să execut? Fiindcă nu mă simţeam bine, plus că mai ratasem câteva penalty-uri în campionat"
Andrei Ivan, atacant Craiova

"Nu era mai bine să o eliminăm pe Dinamo în 90 de minute, că n-ar mai fi fost atât de frumos. Ne-am forţat limitele, să vedem dacă facem faţă şi în inferioritate. Iată că am făcut şi suntem în semifinale. Haţegan? Ne-am obişnuit deja cu arbitrajele potrivnice, ca măgarii cu desagii!"
Gheorghe Mulţescu

300de minute consecutive fără gol marcat au atât Craiova, cât şi Dinamo: 180 în primele două etape din play-off plus cele 120 de aseară

17ani au trecut de la ultima finală de Cupă disputată de Craiova, 0-2 cu Dinamo în 2000, meci disputat pe fostul Lia Manoliu, cu 55.000 de spectatori

Cifrele meciului:

CRAIOVA  parametru DINAMO
47% Posesie 53%
16 Şuturi la poartă 15
8 Şuturi pe poartă 5
8 Cornere 14

csu craiova dinamo 0 0 6 5

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (49)
156734731330498
Mihnea Voicu  •  30 Martie 2017, 19:15
Postat de tonyys pe 30 Martie 2017, 11:02

Chiar daca hotoman a tras tot meciul cu ***, ca cateii n-au fost in stare sa bata cu om in plus, fara arbitrii *** nu prindea play-off-ul.

Spune-mi si mie un meci care a favorizat-o pe Dinamo. Apropo, am pierdut 15 puncte din vina arbitrilor si fcsb a castigat vreo 10 cu ajutorul lor

bakunin
bakunin  •  30 Martie 2017, 16:58
Postat de superdaniel72 pe 30 Martie 2017, 16:48

eu cred ca sunteti fff slabi. tari in gura si arbitraje. pe traducere hoti!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

superdaniel72
superdaniel72  •  30 Martie 2017, 16:48
Postat de cpt.ahab pe 30 Martie 2017, 09:34

Nistor e fenomen. Mi-a scos peri albi aseara. La experienta lui, sa paseze lung, in propria jumatate, din banda catre centru, oferindu-le adversarilor doua oportunitati uriase!? Are momente in joc cand pare ca i se blocheaza cei doi neuroni. Filip vad ca a luat sapte! Extraordinar! Un fundas atat de rudimentar, lent si bezmetic! De-am scapa odata de el. Trebuie sa recunosc ca jocul nostru de aseara nu mi-a facut nici o placere. Nu putem invoca absentele. Rivaldinho e degeaba, il tine pe Popa pe banca aiurea.

eu cred ca sunteti fff slabi. tari in gura si arbitraje. pe traducere hoti!

Vezi toate comentariile (49)
Comentează
Close