FOTBAL  »  DERBY DE ROMANIA  »  STEAUA - DINAMO, AZI, 21:00, DIGI, DOLCE, LOOK, GSP.RO

Derby-ul dirijorilor » Cinci întrebări identice pentru Reghecampf și Andone: ”Nu mă interesează să demonstrăm nimic” vs. ”Sper să facem o partidă foarte bună”

Reghecampf și Andone se duelează în această seară
Reghecampf și Andone se duelează în această seară

Articol de , - Publicat sambata, 20 august 2016 00:00

Reghecampf și Andone au explicat ieri cum se simt în preajma marelui meci al orgoliilor și ce înseamnă Derby-ul pentru ei, în acest moment.

Laurențiu Reghecampf și Ioan Andone sunt oamenii din spatele echipelor care, diseară, prin inspirația lor pot decide soarta Derby-ului de România. Cei doi au afișat ieri calm înaintea confruntării istorice.

- Ce reprezintă Derby de România în contextul actual al fiecărei echipe?
Reghecampf: "Nu mă interesează să luăm nicio revanşă şi nu discut subiectul City. Mă interesează doar să câştigăm meciul de sâmbătă, să avem o evoluţie bună, pentru că avem mare nevoie! Nu mă interesează să demonstrăm nimic, ci să câştigăm o partidă din campionat"
Andone: "Sper să facem o partidă foarte bună, ne gândim de o săptămână la ea și ne pregătim, e un start de sezon în care joacă locurile 1 și 2. Sigur va avea tempo, va avea ritm. Steaua vrea să uite de eșecul cu City, așa e în fotbal, la câteva zile ți se oferă posibilitatea să arăți că un meci nereușit a fost un accident. Vrem cele 3 puncte și putem să le obținem, nicio echipă nu e favorită"

- Ce reprezintă meciul pentru dumneavoastră?
Reghecampf: "După eșecul cu City, 0-5, îmi doresc ca echipa să aibă o altă reacție! Când am spus că urmează un tăvălug, m-am referit la faptul că în perioada viitoare vin meciuri foarte importante pentru noi. Îmi doresc să avem cât mai mulți fani la stadion și să ne continuăm perioada bună"
Andone: "Personal, mi-a lipsit o asemenea confruntare, așteptam meciurile acestea, te mobilizezi. Un derby este mai ușor pentru mine, mă consum mai mult cu Voluntariul. Și jucătorii reacționează altfel, acum toți sunt concentrați, toți se gândesc să joace bine. E un test, să vedem unde suntem"

- Cine poate decide derby-ul?
Reghecampf: "Noi avem un lot numeros, valoros, dar și câteva accidentări. Nu mă tem de nimeni de la Dinamo! Sunt jucători la fiecare echipă care pot să facă diferența, iar Rotariu și Gnohere sunt astfel de fotbaliști. Marchează meci de meci, ies în evidență, dar fără susținerea celorlalți nu ar fi putut avea aceste evoluții"
Andone: "Avem jucători buni și foarte buni. Mi-a plăcut declarația recentă a lui Rotariu, spune multe despre el, zicea că ar renunța acum la un transfer în străinătate pentru un titlu cu Dinamo. E constant, face și faza defensivă, jos pălăria pentru ce muncă face pentru echipă. Succesul și banii vor veni pentru el. Căutăm să-i blocăm pe Popa, pe Stanciu, pe Hamroun, pe Tănase. Dar nu mă tem de ei, mă tem ca nu cumva echipa mea să nu reacționeze așa cum vreau eu. Iar eu sper să fiu inspirat"

- Ce părere aveți despre declarațiile rivalilor?
Reghecampf: "Ce să comentez? S-a ajuns să fiu sunat cu număr ascuns în miezul nopţii! S-a ajuns să primesc mesaje pe tot felul pe site-uri, să fiu înjurat, să fiu ameninţat! Eu niciodată nu am râs de Dinamo, niciodată nu am râs de fanii lor, ba mai mult, i-am lăudat şi totdeauna am apreciat acest lucru, că sunt lângă echipa lor mai ales în momentele grele"
Andone: "Păi când șicanezi pe cineva, acel cineva îți răspunde, logic, normal, nu? Ne dorim și noi să ajungem în grupele Champions League, sper că o vom face destul de repede"

- Ce părere aveți despre coregrafia "Doar Dinamo București" de la meciul Steaua - Manchester City?
Reghecampf: "Fanii lor au râs de noi și nu văd de ce ai putea să te lauzi cu acest lucru. Când păcălești pe cineva... Tu asta ai făcut! Ai venit și ai păcălit niște oameni, care nici nu știau ce găsesc în acel săculeț"
Andone: "A fost ceva neașteptat. Chiar am fost în stadion. A fost o farsă de bun gust, cine e inteligent înțelege! Nu trebuie ca steliștii s-o ia ca pe o răzbunare, e o chestie între galerii. În ultimii ani, ai noștri au câștigat toate derby-urile, trebuie să se ridice și echipa la nivelul lor".

"Întâlnim cea mai bună echipă din România. Nu ne gândim la egal, nu mă interesează așa ceva"
Ioan Andone, antrenor Dinamo

"Eu nu mă tem nimeni. Dacă am dormit după City? Nu cred că interesează pe nimeni asta"
Laurențiu Reghecampf, antrenor Steaua

Echipele probabile:

  • Arbitru: Radu Petrescu
  • Stadion: Arena Națională
  • Ora: 21:00
  • TV: Digi1, Dolce1, Look

Steaua: Fl. Niță - G. Enache, Tamaș, Mitrea, Momcilovici - Bourceanu, Vl. Achim - Ad. Popa, N. Stanciu, Hamroun - Fl. Tănase
Rezerve: V. Cojocaru - Tudorie, Aganovici, Ov. Popescu, D. Popescu, Boldrin, De Amorim

Dinamo: Brănescu - Romera, Nedelcearu, Mevlja, St. Filip - Hanca, Busuladzici, Palici - D. Rotariu, Gnohere, V. Lazăr
Rezerve: Penedo - D. Popa, Oliva, P. Petre, Olteanu, I. Șerban, A. Marc

 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
balauru48
balauru48  •  20 August 2016, 13:32
Postat de jack_the_stripper pe 20 August 2016, 10:53

Cu hiper-IQ-ul lor, pecehasii o sa fie angajati la NASA. Sa faca niscai coregrafii pentru martieni. Intre timp, favoritii lor o sa-si continue mult timp pregatirile pentru cempionzlig...

cat te mai ataci prostalaule :))))

gicab
gicab  •  20 August 2016, 11:03
Postat de moshu_shukaru pe 20 August 2016, 10:26

Steliștii se vor înghesui la tribuna a 2-a. Au auzit că se dau vestuțe moca.

Nu sunt ei fraieri sa aștepte in tribuna... Vor sta la poarta stadionului sa apuce mai multe... Doar au si ei rude... Prieteni... Cu toții fecesebisti... Se știe.

jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  20 August 2016, 10:53

Cu hiper-IQ-ul lor, pecehasii o sa fie angajati la NASA. Sa faca niscai coregrafii pentru martieni. Intre timp, favoritii lor o sa-si continue mult timp pregatirile pentru cempionzlig...

Vezi toate comentariile (12)
Comentează