FOTBAL  »  DERBY DE ROMANIA  »  DINAMO - FCSB, LUNI, 20:30, GSP.RO, DIGI 1, DOLCE 1, LOOK

Meciul meciurilor » Ultrașii dinamoviști anunță că vor fi în jur de 30.000 pe Arena Națională. Propagandă pe stadion

Articol de - Publicat duminica, 30 aprilie 2017 00:00

Suporterii roș-albilor au început episodul 170 al Derby-ului de România încă de acum 10 zile.

Ultrașii au aranjat ca oameni din conducerea clubului de fotbal și jucători să vină să vândă bilete fanilor la stadionul din Ștefan cel Mare, iar Monica Iagăr, președinta CS Dinamo, s-a alăturat ideii. Chiar dacă este 1 mai, zi liberă în țară, suporterii "câinilor" susțin că vor fi în număr mare pe Național Arena, până ieri dinamoviștii vânzând 17.000 de bilete. Pe lângă cele 8.300 de tichete acordate rivalilor. "Inelul 1 a fost dat tot în peluza noastră, mai sunt puține la inelul 2 și 3. Plus în celelalte zone ale stadionului, la tribune. Ne-am dori să vină și steliști, fecesebiști sau ce or fi cât mai mulți în peluza lor, pentru a reînvia derby-urile de altădată", au comentat liderii galeriei.

Peste 35.000!

Conform estimărilor, vor fi peste 35.000 de oameni la derby-ul de mâine seară, aproape de topul asistenței cu Dinamo gazdă în ultimele 10 confruntări. Cei mai mulți spectatori, 43.789, au fost pe 10 mai 2013, când rivalii "câinilor" aveau să sărbătorească titlul cu numărul 24 după victoria cu 2-0 în fața roș-albilor, în acea "noapte a mustăcioșilor", cum a titrat Gazeta Sporturilor, după ideea jucătorilor lui Reghe de a celebra succesul într-un mod inedit. Apoi, pe locul secund, cu 38.794 de spectatori, este derby-ul de pe 17 aprilie 2014, scor 1-1, rămas în istoria cu coregrafia "Simfonia", a galeriei dinamoviste, care a făcut înconjurul mapamondului.

Propagandă pentru stadion

În afara unei coregrafii speciale pentru meci, "ultrașii" roș-albilor vor prezenta la ora 20:00 un superdocumentar PCH intitulat "Drumul spre casă", de aceea au făcut apel la proprii suporteri să ajungă din timp la stadion pentru a putea urmări pe cubul arenei filmul ce va dura 10 minute. Subiectul peliculei atinge subiectul ardent al "câinilor" din 2017, modernizarea propriului stadion din Ștefan cel Mare, fără pistă, iar dinamoviștii au lansat un trailer în spațiul virtual în care au fost invitate și diverse vedete să vorbească despre ceea ce înseamnă acest club pentru ei. Ștefan Bănică spune: "Am copilărit pe stadion, am locuit lângă stadionul Dinamo 20 și ceva de ani". Cornel Dinu completează: "Stadionul este pentru orice sportiv casa lui în care se realizează". Intervine și Adrian Mutu: "Este, într-adevăr, un privilegiu să joci pentru un asemenea club". Dinu Guțu, autorul cărții "Ultimii oameni": "Nu există fotbal fără suporteri, cum nu există o echipă puternică fără legende". Iar Andreea Esca este intransigentă: "Trebuie să înțelegem că nu este un loc viran pe care am putea să construim un mall, ci este un loc unde se adună foarte multă bucurie, multă competiție, multe performanțe și multe lucruri frumoase care ne fac să fim oameni și să fim mândri de noi".

clipboard01

"Mi-aș dori ca Dinamo să se impună în derby, să continue lupta pentru supremație, iar fanii să încânte din nou Europa și lumea cu o coregrafie inedită"
Paul Anton, mijlocaș Getafe

Primul pas spre modernizare

Dinamoviștii nu se mai gândesc la Champions League, ci la cum să-și modernizeze stadionul din Ștefan cel Mare, în cadrul proiectului UEFA 2020. Și sunt șanse ca visul să se transforme în realitate. Există premisele ca săptămâna viitoare să se semneze documentele necesare între SC FC Dinamo, societatea lui Nicolae Badea, și CS Dinamo, prezidat de Monica Iagăr, pentru a se produce modificări în contractul de asociere care să permită Companiei Naționale de Investiții să refacă stadionul. Nu se știe încă dacă acesta va avea sau nu pista, ajunsă celebră, prin bannerele suporterilor care cer îndepărtarea ei!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
1025138504184136
Constantin Valentin  •  30 Aprilie 2017, 13:36
Postat de Constantin Valentin pe 30 Aprilie 2017, 13:28

***

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1025138504184136
Constantin Valentin  •  30 Aprilie 2017, 13:28
Postat de poison pe 30 Aprilie 2017, 11:33

Steaua e in liga a 4a, voi sunteti FCSB ***! ''Ca va uimi lumea NU!'' - Greu cu romana, greu cu gramatica? Tipic fcsb!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

andyandrei2015
andyandrei2015  •  30 Aprilie 2017, 12:59

logic la acel meci 0-2 au fost 43 de mii,din care 35 de mii de stelisti,si 8000 mii de caini veniti sa aplaude campioana,prezent atunci ,maine la fel,sa aplaude campioana vreo 15 mii de dinamovisti,atat sunt toti,mai multi nu au fost niciodata,chiar si acum cand galeriile nord si sud nu sunt le meci,nu dominati fondul sonor pe toata durata partidei,hal de fani platiti de patron pt coregrafiile lor,lehamite de asa ceva !

Vezi toate comentariile (9)
Comentează