FOTBAL  »  DERBY DE ROMANIA  »  STEAUA - DINAMO, 20 AUGUST, 21:00, DIGI, DOLCE, LOOK, GSP.RO

Răzbunarea istoriei! Cum a fost posibilă cea mai mare umilință a Stelei » Crainicul meciului: "Să ne punem toți vestele pe noi, să fie mai spectaculos”

...și ăsta e mesajul cu care s-a trezit în tribune // Foto Andrei Crăițoiu +1   FOTO
...și ăsta e mesajul cu care s-a trezit în tribune // Foto Andrei Crăițoiu

Articol de - Publicat joi, 18 august 2016 00:00

Becali a acceptat coregrafia-șoc crezând că se vor celebra 30 de ani de la Sevilla 1986, un triumf al Stelei pe care mulți ani nu l-a prețuit.

Site-urile din întreaga lume au publicat poze și detalii despre evenimentele care au avut loc pe Arena Națională la meciul cu Manchester City din play-off-ul Ligii Campionilor, atunci când suporterii lui Dinamo au ajuns să facă coregrafia rivalilor de la Steaua!

"Doar Dinamo București" a fost mesajul care a apărut pe toată tribuna a II-a a stadonului, la care a contribuit și finanțatorul Gigi Becali, cel care le-a permis unor necunoscuți să facă o coregrafie la un astfel de meci internațional!

"Au venit nişte băieţi, că fac ei gratuit coregrafie. Le-am zis să facă. Credeţi că mă interesează pe mine şmecheria lor? Jur că nu am plătit nimic, n-am dat nici 5 bani și nici nu mă interesa pe mine coregrafia. Să zicem că am fost păcăliți. Și ce?", a reacționat ieri Becali.

"Am crezut că nu văd bine"

Dar cum au ajuns dinamoviștii să facă coregrafia? "S-au recomandat că sunt o firmă din Germania și i-au prezentat patronului o machetă a unei coregrafii care să celebreze cei 30 de ani de la victoria Stelei în fața Barcelonei, pe 7 mai 1986, la Sevilla (foto 2).

Persoanele respective, care erau de fapt fani dinamoviști, au promis că vor realiza această coregrafie gratis, pentru ca apoi, dacă Becali va fi mulţumit, să îi finanţeze", susțin sursele ziarului.

Becali a acceptat coregrafia aniversară, uitând că mulți ani a umilit jucătorii din generația Steaua '86, le-a aruncat biletele și invitațiile pe jos înaintea meciului cu Chelsea de acum 3 ani și nici nu le-a oferit tot ce le promisese lui Balint, Stoica sau Majearu, pornind de la loje gratis la meciuri și statui în Ghencea.

Nimeni din club nu știa ce se ascunde în punguțele negre aflate pe scaune, nici Reghe, MM sau cei din staff. Crainicul arenei chiar anunța entuziast înainte de meci "să ne punem toți vestele pe noi în același timp să fie mai spectaculos, să aibă un impact puternic!".

Și-a avut, pentru că timp de 10 minute steliștii n-au avut reacție, iar peluza a doua era a lui Dinamo! "E o lovitură sub centură. Cred că va rămâne în istorie mult timp. Cred că dacă galeria Stelei era la stadion, nu se mai întâmpla acest lucru. Eu am fost pe stadion și când am citit prima dată am crezut că nu văd bine", a spus și Edward Iordănescu.

"Bună dimineața, Gigi! Mă tot gândesc la dezamăgirile trăite de tine. City ți-a dat cu terenul în cap, galeria lui Dinamo și-a bătut joc de tine și de banii tăi. Ți-a lipsit spiritul Stelei. Frumos la teatru?"
Ștefan Ciuculescu, fost portar Steaua, dar afară de Becali

"Nu știu dacă e o umilință pentru că galeriile noastre nu au venit la meci. Probabil frustrările și faptul că nu au câștigat trofee de foarte mult timp, iar noi am câștigat în fiecare an, și-au spus cuvântul și de aceea apelează la astfel de gesturi"
Nicolae Stanciu, mijlocaș Steaua

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (126)
popescu13
popescu13  •  22 August 2016, 11:45
Postat de iulix73 pe 19 August 2016, 00:44

Răzbunarea istoriei ? Răzbunarea istoriei e sa vezi meciurile din cupele europene la televizor sau sa-ti cumperi bilet la meciurile Stelei ! Răzbunarea istoriei e atunci cand identitatea ta sportiva e egala cu zero ! Răzbunarea istoriei e atunci cand singura ta multumire , in plan sportiv , e sa sicanezi o rivala cu un mesaj amuzant la un meci cu o echipa de la care voi nu cuputeti cumpara nici macar un prosop ! Răzbunarea istoriei e atunci cand altii nu-ti inteleg mesajul ca nu stiu cine e sau ce e Dinamo Bucuresti !

La postarea ta,cu care sunt absolut de acord,as mai adauga faptul ca multtrambitata farsa a dinamovistilor este de un infantilism demn de un IQ redus. Pe cine a impresionat sau i-a atras atentia in afara de galeria bolnava a lui Dinamo? In plus in afara de cei de pe stadion care erau vis-a vis de postare,n-a vazut nimeni sau n-a bagat de seama nimeni(mai ales la tv unde s-a vazut doar randul cu Bucuresti).

iulix73
iulix73  •  19 August 2016, 00:44

Răzbunarea istoriei ? Răzbunarea istoriei e sa vezi meciurile din cupele europene la televizor sau sa-ti cumperi bilet la meciurile Stelei ! Răzbunarea istoriei e atunci cand identitatea ta sportiva e egala cu zero ! Răzbunarea istoriei e atunci cand singura ta multumire , in plan sportiv , e sa sicanezi o rivala cu un mesaj amuzant la un meci cu o echipa de la care voi nu cuputeti cumpara nici macar un prosop ! Răzbunarea istoriei e atunci cand altii nu-ti inteleg mesajul ca nu stiu cine e sau ce e Dinamo Bucuresti !

para.para
para.para  •  18 August 2016, 18:58

Umilinta mai mare ca asta nici ca exista. Asta a fost maximu'. Si i-au umilit si pe aia 49% inventati pentru rating, dar au umilit si tabloidul sporturilor care intre timp s-a transformat in programul de meci al lui fcsb.

Vezi toate comentariile (126)
Comentează