FOTBAL  »  DERBY DE ROMANIA  »  FCSB - DINAMO, AZI, 20:30, GSP.RO, DIGI, DOLCE, LOOK

Selymeș spune că jucătorii roș-albi trebuie să conștientizeze că echipa lor a rămas singura de tradiţie: "Dinamo e singurul brand mare din România!"

Articol de - Publicat duminica, 02 aprilie 2017 00:00

Tibor Selymeș este unul dintre cei mai mari fundași stânga din istoria lui Dinamo, dar și a echipei naționale, evoluând în Ștefan cel Mare din 1990 până în 1993, timp în care a câștigat campionatul, în sezonul 1991/1992.

Acum, ajuns la 46 de ani, Selymeș a rămas cu sufletul alături de roș-albi și le cere prin intermediul Gazetei să se ridice la pretențiile și așteptările care sunt în Ştefan cel Mare.

- Domnule Selymeș, Dinamo joacă cu FCSB. Cum vi se pare acest meci?
- Indiferent de nume, rămâne un Derby de România. Este cel mai important meci din acest sezon, pentru că Dinamo spune "la revedere" dacă nu bate pe Steaua. Bine, și Steaua e în aceeași situație. Dacă roș-albii bat și Viitorul câştigă cu Astra, trupa lui Reghecampf nu mai are nicio șansă la titlu. Cred că acum începe să devină cu adevărat interesant acest play-off. Încep meciurile decisive. După această etapă vom vedea prima echipă care iese din lupta pentru titlu.

- Jocul "câinilor" cum vi se pare?
- Primele meciuri cu Contra mi-au plăcut foarte mult, până în play-off. După aceea nu știu ce s-a întâmplat, atitudinea nu a mai fost aceeași. Jucătorii parcă s-au automulțumit cu faptul că au ajuns în primele șase și gata. Nu e suficient! Pentru un jucător al lui Dinamo nu e normal să se mulțumească cu așa ceva. Mă aștept la mai mult de la ei. Nu mi-a plăcut ce am văzut în Cupa României, cu Craiova, nu e posibil să ai superioritate numerică 30 de minute și să nu profiți atunci când te numești Dinamo. Sper că o victorie cu Steaua le va reporni motoarele și se vor lupta serios pentru titlu.
"Nistor şi Hanca să menţină nivelul"

- Deci spuneți că bat cei din Ștefan cel Mare?
- În ultima vreme așa s-a întâmplat și sper să își respecte blazonul. Acum trebuie să o facă și mai mult, pentru că Dinamo a rămas singurul brand mare din România. Rapid nu mai există, Petrolul la fel, Steaua s-a transformat în FCSB, palmaresul este și nu este, nu se știe exact. Vreau mai multă agresivitate de la ei, să arate ca joacă la cea mai mare echipă a României.

- Cum credeți că trebuie abordat meciul?
- Contra știe mai bine ce a antrenat, a studiat foarte atent adversarul, sunt sigur. Nu spun eu ce tactică să abordeze.

- Ok, dar ce dinamovist credeți că va face diferența?
- Eu sper ca toată echipa să facă diferența pentru că nu văd vreun jucător care să iasă în evidență în mod special. Palici înțeleg că e accidentat. Poate Dan Nistor, dacă revine la ritmul pe care l-a avut înainte de play-off, să facă diferența. Iarăși, Hanca sper să continue să joace la nivelul care l-a dus la națională. În felul acesta vor bate Steaua.

"Alibec e numărul 1"

- Căpitanul din jocul cu Craiova, Steliano Filip?
- La Filip alta e problema. Îmi doresc să stea cuminte, să nu își piardă cumpătul, să ne lase în inferioritate. Să fie agresiv, da, dar fără să fie penalizat. Dacă reușește asta, va fi foarte bun, fiindcă el face foarte bine ambele faze în banda stângă. Deci să fie calm, dar nici să doarmă pe el, să găsească echilibrul.

- De la Steaua care e cel mai mare pericol?
- Sunt mulți fotbaliști periculoși, dar cred că numărul 1 este Alibec. Dacă e concentrat și dorește sută la sută, poate face diferența. E foarte bun, are tehnică, lovește foarte bine mingea. E un pericol real, dar aici intră Cosmin Contra în acțiune, să găsească modalitatea prin care să îl blocheze. Și sunt sigur că antrenorul lui Dinamo are lecția bine învățată, la cum îl cunosc.

"Pentru a câștiga titlul, Dinamo are nevoie de atitudine, agresivitate, dar și noroc, pentru că în fotbal nu poți face performanță dacă nu ai și noroc"

"Nemec e un atacant care își face treaba, problema e că Dinamo stă doar în el. Dacă n-are o zi bună Adam, ce se întâmplă?"

"Îl felicit pe Contra pentru că l-a promovat pe Mihai Popescu, stoperul a jucat foarte bine până acum și cred că e un fotbalist de urmărit pe viitor"

6 goluria marcat Selymeș în cele 83 de meciuri în tricoul lui Dinamo

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
1425838917717550
John Milne  •  02 Aprilie 2017, 15:09
Postat de martinpen pe 02 Aprilie 2017, 09:09

catre autor : culorile lui Dinamo sunt : rosu si alb, nu alb si rosu. Deci, jucatorii "alb-rosii" e corect, say ai evitat doar pentru ca nu stiai cati "i" sa pui ?

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

bvd_magheru
bvd_magheru  •  02 Aprilie 2017, 10:26

Un simplu meci intre cea mai slaba echipa din play off si FC STALP BUCURESTI !

1625629787743612
Livrariacasa Berceni  •  02 Aprilie 2017, 10:20
Postat de perseus.x pe 02 Aprilie 2017, 10:05

FCSB este STEAUA, doar schimbare de nume, haterii care vorbesc de raul altora sa se gandeasca ca si lor l-i se poate intampla, cand Steaua va renaste total dupa ce se termina toate procesele cu limbricul de Talpan va sterge pe jos cu echipele haterilor. ULTRAS PANA LA MOARTE, STEAUA TRAIESTE VESNIC!!!

Daca erai ultras Steaua nu sustineai 'faci ce spune becali' Tantalache!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează