FOTBAL  »  FUTSAL  »  CAMPIOANĂ

Deva e regina futsalului românesc!

Articol de GSP - Publicat vineri, 13 iunie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 21 iunie 2014 01:00

La inceputul sezonului, City’Us Targu Mures pornea ca  favorita la un nou titlu national. Cele 4 titluri castigate in ultimele tot atatea sezoane, pleiada de internationali romani, organizarea exceptionala, o recomandau din plin ca principala pretendenta la un nou titlu de campioana.

Autobergamo Deva, o echipa nou infiintata, transfera 4 internationali romani si anunta ca doreste sa fie una din echipele de top din Romania in sezonul 2013-2014. Nu si-au fixat ca obiectiv titlul, dorind sa creeze o echipa care sa se bata la titlu in anul urmator. Victoriile au inceput sa curga pe banda rulanta si ideea disputarii finalei campionatului national li s-a infiripat lui Lupu & compania. Si-au adjudecat locul 1 la finele sezonului regulat si au inceput sa se gandeasca la titlu, scrie futsaltotal.ro.

Aseara Deva a devenit din nou regina futsalului romanesc. Dupa 5 ani de la ultimul titlu adjudecat de defuncta CIP, titlul se reintoarce la Deva. Autobergamo Deva a dovedit ca merita din plin acest titlu, realizand doua meciuri perfecte pe teren propriu in finala campionatului.

Dupa primele doua partide, cele doua combatante si-au impartit victoriile, astfel incat meciul de aseara de la Deva urma sa decida noua campioana a Romaniei. Ambele formatii acuzau absente importante, capitanul Robert Lupu si George Tiglar la Autobergamo, internationalii Al Ioani, Alpar Csoma si portarul Mario Juverdeanu la City’Us. La prima vedere absentele devenilor pareau a fi mai importante, iar muresenii aveau tot dreptul sa porneasca favoriti.

Meciul incepe cu o dominare totala a oaspetilor care arata ca doresc sa transeze partida cat mai repede in favoarea lor. Gazdele isi ocupa pozitii defensive si incep sa distruga atacurile muresenilor. Totusi dominarea oaspetilor are efecte pe tabela de marcaj, acestia punctand de doua ori prin Ignat (7′) si Gherman (16′), iar City’Us se gandea la al cincilea titlu consecutiv. Mateescu reduce diferenta la o greseala a portarului muresean Moldovan si se intra cu 2-1 la cabine pentru campioni.

Dupa pauza avem parte de acelasi scenariu. Muresenii domina jocul dar defensiva deveana rezista, fiind foarte bine condusa de Cristi Matei. Barele portii il ajuta pe Iancu, iar Florin Matei, probabil cel mai bun jucator roman de futsal, ia o actiune pe cont propriu si egaleaza. Era minutul 33 iar sala se insufleteste. In minutul imediat urmator, celalalt Matei, Cristi, recupereaza un balon in propria jumatate, ia exemplul fratelui sau si porneste de unul singur catre poarta adversa punctand la vinclul portii nefericitului Moldovan. Este 3-2 pentru Autobergamo iar sala explodeaza.

Mureseanul Gherman comite un fault inutil in careul advers, vede al doilea galben si implicit cartonasul rosu. Devenii valorifica superioritatea numerica astfel creeata si Alin Paul inscrie pentru 4-2. Oaspetii nu mai au nimici de pierdut, scot portarul si ataca in 5 jucatori de camp, dar de marcat o fac tot gazdele, de trei ori, de fiecare data din propriul teren in poarta parasita. Se incheie partida cu un neverosimil 7-2 pentru Autobergamo, iar petrecerea incepe in Deva. City’Us ramane doar cu posibilitatea de a castiga Cupa Romaniei, luni 16 iunie disputand finala acestei competitii in fata celor de la Spicom Sfantu Gheorghe.

Autobergamo Deva – City’Us Targu Mures 7-2 (1-2)

Au marcat: Mateescu (17′), F.Matei (33′, 38′, 39′), Cr.Matei (34′, 39′), Alin Paul (37′) pentru Deva, respectiv Ignat (7′) si Gherman (16′).

Cartonase galbene: Cr.Matei, F.Matei, Macingo, Mateescu de la gazde, respectiv Stoica, Covaci, Gherman(2), Ignat pentru mureseni.

Cartonas rosu: Gherman (City’Us)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează