FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

15 ani de Becali la FCSB: Ciobanul a ieșit în lume! 5 momente nebune cu Becali: circ, cupe de șampanie și show cu vedetele din fotbal

Articol de GSP - Publicat marti, 23 ianuarie 2018 21:41

Gigi Becali împlinește astăzi 15 ani ca patron al FCSB, în timp ce Steaua s-a oprit undeva în 2002, conform justiției, la 55 de ani de existență. 

Gigi Becali a intrat întâmplător în fotbal, pentru a le vinde brânză şi lapte de oaie jucătorilor din naţională, dar în ultimii 15 ani fotbalul l-a pus la aceeaşi masă cu nume grandioase precum Mourinho, Berlusconi, Rummenigge. 

1. NU E TRUCAJ

Fotografia de mai sus e relativ recentă. Realizată în urmă cu 3-4 ani, în Poiana Braşov, unde Becali se pregătea să sărbătorească Revelionul. "Nu mi-a fost şi nici nu-mi va fi vreodată ruşine să spun că am fost cioban", explică azi Becali, care inclusiv în spatele casei din Pipera are o minifermă de oi. Chiar şi când a intervenit în direct în diverse emisiuni TV au fost cazuri în care se auzeau pe fundal suntele scoase de mieii şi oile printre care se afla Gigi.

2. CIRC CU CALDERON

În septembrie 2006, Steaua se întorcea în grupele Champions League după o pauză de 10 ani. Bonus, unul dintre cei 3 adversari a fost marele Real Madrid. La Bucureşti a venit şi Ramon Calderon, preşedintele de atunci al madrilenilor, iar la dineul oficial, Gigi l-a introdus în repede în atmosfera dâmboviţeană. S-a ajuns chiar la situaţia în care, în glumă, Gigi i-a propus să devină fraţi de cruce, Calderon a intrat în joc, iar Becali a desfăcut un borcan de gem de pe masă, apoi s-au uns cu gem pe încheietura mâinii şi şi-au unit mâinile ca şi cum s-ar fi tăiat.

3. ŞAMPANIE UBER ALLES

În septembrie 2008, înaintea unui FCSB - Bayern Munchen, tot în Champions League, Gigi a făcut din nou show. De această dată a avut ca invitat un nume de legendă al fotbalului neamţ: Karl-Heinz Rummenigge. Dineul oficial a fost chiar la palatul lui Becali şi ce s-a întâmplat acolo l-a şocat pe oaspete.

"Palatul m-a impresionat. Becali a făcut un show cum rar am văzut în viaţa mea. La un moment dat, a năvălit o armată de vreo 50 de jurnalişti în încăpere şi au început să ne facă poze şi să filmeze. M-am simţit ca la Hollywood", a declarat Rummenigge, care a fost un uriaş fotbalist: a evoluat la Bayern, Inter Milano şi naţionala Germaniei, cu care a câştigat şi Cupa Campionilor şi Campionatul European, dar a disputat şi două finale de Mondial. Bonus: a cucerit de două ori Balonul de Aur.

4. CINE SE ASEAMĂNĂ SE-ADUNĂ!

AC Milan n-a fost adversara FCSB-ului, însă Gigi Becali tot a ajuns să-l întâlnească pe fostul patron al milanezilor. Întâlnirea a avut loc în februarie 2007, la Roma, Gigi fiind invitat personal de Berlusconi pentru a discuta despre fotbal, afaceri şi politică. Cea care a tradus dialogul dintre ei a fost Alexandra Dinu, fosta soţie a lui Adrian Mutu. Cu Berlusconi patron, Milan a câştigat de 5 ori Champions League, plus alte peste 20 de trofee interne şi internaţionale.

5. DOM PERIGNON CU MOU

Un alt personaj imens alături de care Gigi Becali a avut posibilitatea să ajungă exclusiv prin intermediul fotbalului a fost Jose Mourinho. Portughezul a venit în România acum 10 ani pentru a vedea meciul România - Olanda, de la Constanţa. A fost aşteptat de prietenul său, Ioan Becali, care l-a dus pentru o "escală" la palat la Gigi Becali. Patronul Stelei a desfăcut o sticlă de şampanie Dom Perignon, după care s-a fotografiat cu Mourinho.

 

NU RATA în Gazeta Sporturilor de astăzi:

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (49)
928860000478598
Proca Cristian  •  24 Ianuarie 2018, 21:54

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

coriolanus
coriolanus  •  24 Ianuarie 2018, 14:54
Postat de Nae Ionescu pe 24 Ianuarie 2018, 14:01

SA FIE OARE ADEVARAT CA PROSTIA SE MASOARA IN *** SI IDIOTENIA IN VANGHEL? NU STIU AM AUZIT PE UNDEVA. CIT PRIVESTE PE CE MIINI AU AJUNS ANUME ECHIPE MA FACE SA MA GINDESC SI LA FAPTUL CA SINT MAI TOTI PUSCARIASI SAU PUSACARIABILI. ASTA ESTE ROMANIA TARA DE PATRONI ***... SOMN USOR POPOR ROMAN!

"Cît" si "mîini" si vbesti de prostia altora? :)) doresc si punguta..

john_milne
john_milne  •  24 Ianuarie 2018, 14:28
Postat de jack_the_stripper pe 24 Ianuarie 2018, 12:40

Multumim, si tie condoleante. Transmite-i, te rog, si d-lui colonel Talpan ...

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (49)
Comentează
Close