FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

15 ani de Becali la FCSB. Fabulos! Primul interviu dat de Gigi Becali ca stelist: "Pe mine nu mă interesează publicitatea, nu ies în faţă" :)

FOTO: Arhivă Gazeta Sporturilor
FOTO: Arhivă Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat marti, 23 ianuarie 2018 21:16

GSP.RO republică primul interviu dat de Gigi Becali în calitate de apropiat al Stelei, august 2000, când spunea că-l interesează doar să facă performanţă la Steaua, "semifinale de Champions League şi 25 de ani invincibil în România". 

- Domnule Gigi Becali, de ce v-aţi hotărât să investiţi în fotbal?

- Nea Viorel Păunescu este prietenul meu, echipa nu prea mergea bine anul trecut şi se vehicula ideea să se ia nişte bani împrumut de la o bancă din străinătate. Atunci am zis că, dacă tot sunt prieten şi cu Piţurcă, dau eu banii, să ajut Steaua. În plus de asta, nu prea îmi convenea mie ce se întâmpla în fotbalul ăsta românesc. De 10 ani încoace, de la Revoluţie, a făcut cineva ceva? S-a spus că vine patronul cutare, investeşte, face echipă, dar nu s-a făcut nimic! Suntem tari aici, între noi. Steaua bate pe Dinamo, Dinamo bate pe Rapid, dar când ieşim afară, zero.

- Şi cum veţi schimba starea asta de lucruri?

- Dacă vreţi echipă adevărată, o să vedeţi de-acum înainte. Au plecat sute de jucători, în loc să fie ţinuţi în ţară, să le crească valoarea. Dacă de ani de zile nu s-a făcut nimic, înseamnă că oamenii din conducerile echipelor nu sunt buni sau nu vor să facă. A fost mai mult fuga după publicitate a unor patroni. Pe mine nu mă interesează publicitatea, nu mă duc la emisiuni, nu ies în faţă. Eu vreau să fac treabă la Steaua.

- Cum veţi face o echipă redutabilă în Ghencea?

- De la Steaua nu se mai pleacă. Jucătorii noştri au contracte mari, aproape duble faţă de restul echipelor, pentru că am băgat bani.

- Este fotbalul profitabil?

- Eu stau pe o avere imensă, ce pot să câştig de la Steaua? Poate doar publicitate, dar nu acum, mai târziu. Bine, fotbalul poate fi profitabil, dar este şi un risc mare. Dacă vrei să faci ceva, riscă, bagă bani, două-trei milioane de dolari pe an. Nu, gata, cum a venit o ofertă, vinzi să-ţi scoţi banii. Ţii jucătorii ca să faci o performanţă, apoi ai şi profit. Până acum, oamenii care au intrat în fotbal au intrat pentru publicitate şi câştig imediat. Eu nu mă pricep prea tare la fotbal, dar sunt negustor bun. 

- Sunteţi sponsor al Stelei sau doar împrumutaţi bani clubului?

- Eu sunt finanţator, nu sponsor. Sponsor înseamnă să dai cadouri, iar eu nu fac cadouri.

- Cât aţi investit până acum?

- Două milioane de dolari. Steaua nu o să mai ducă lipsă de bani niciodată.

- Ce obiective aveţi?

- O să fac tot ceea ce ţine de mine, de bani, astfel încât la anul Steaua să facă o chestie bună în Champions League. Şi va face, pentru că Steaua va juca în Champions League, să fie clar! Nu mă gândesc la grupe, eu vreau sferturi, semifinale! 

- Pe ce se bazează optimismul dumneavoastră?

- Avem cea mai bună echipă, cel mai bun manager şi cea mai bună conducere. Şi cei mai mulţi bani, pentru că în 6 luni Steaua a cheltuit cât au Dinamo şi Rapid bugetele anuale la un loc. Părerea mea e că nicio echipă din ţară nu poate să o bată pe Steaua. Nici campionatul ăsta, nici vreo 25 de ani de-acum încolo


*Interviul cu Gigi Becali a apărut în Pro Sport. Click pe imagine pentru zoom

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close